AnonymBruker Skrevet 22 timer siden #1 Del Skrevet 22 timer siden Voksne uten allergi. Jeg er flink å lage mat. Men har stadig møtt voksne som piller løk og champignong. Jeg bruker kun ferske råvarer i moderate mengder. Skal ha flere gjester i morgen og lurer på om jeg må ta hensyn? Anonymkode: ce572...e9e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22 timer siden #2 Del Skrevet 22 timer siden Har ikke gjestene manerer? Anonymkode: 7ab30...955 14 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22 timer siden #3 Del Skrevet 22 timer siden Sopp null problem, men løk? Da må de være allergiske Anonymkode: eaf9f...3ba 7 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
reiseglad Skrevet 22 timer siden #4 Del Skrevet 22 timer siden (endret) Server sopp og løk i en egen skål, så kan de bruke det de som vil. Eller ta av litt mat beregnet til de som sitter og plukker, og tilsett deretter sopp og løk i resten av maten. Mange som får oppblåst mage av dette, så det kan være en grunn som ikke berører allergi heller. Endret 22 timer siden av reiseglad 19 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22 timer siden #5 Del Skrevet 22 timer siden Jeg tar hensyn om det er noe jeg vet noen virkelig ikke liker, men tenker også at det er helt greit om noen ønsker å legge/plukke ut enkelte ting på siden av fatet sitt. Anonymkode: db844...c40 17 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Malursk Skrevet 22 timer siden #6 Del Skrevet 22 timer siden Hvis jeg inviterer til middag, og vet at en av gjestene ikke liker sopp og løk? Enkelt, jeg lager noe som ikke inneholder sopp og løk! 30 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rødstrupa Skrevet 22 timer siden #7 Del Skrevet 22 timer siden AnonymBruker skrev (6 minutter siden): Voksne uten allergi. Jeg er flink å lage mat. Men har stadig møtt voksne som piller løk og champignong. Jeg bruker kun ferske råvarer i moderate mengder. Skal ha flere gjester i morgen og lurer på om jeg må ta hensyn? Anonymkode: ce572...e9e Det er jo fullt mulig å spørre gjestene om det er greit/ok mm. Eventuelt ha nystekt sopp/løk ved siden av, så kan de som vil forsyne seg med det….Problem solved! 7 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AprilLudgate Skrevet 22 timer siden #8 Del Skrevet 22 timer siden (endret) Ikke om det er snakk om «en av 20 gjester liker ikke». Plager meg ikke om de fjerner det. Men å ha stekt sopp/løk i egne skåler er jo genialt da, for da kunne jeg fått MER 😆 Endret 22 timer siden av AprilLudgate 9 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22 timer siden #9 Del Skrevet 22 timer siden Nei, dessverre. Løk er helt nødvendig i de aller fleste retter jeg lager. Anonymkode: 71770...bdb 19 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22 timer siden #10 Del Skrevet 22 timer siden Kommer litt an på. Jeg omgås i liten grad matkresne voksne, i hvert fall som ville finne på å si/vise det i forbindelse med middagsinvitasjoner. Tar hensyn til søster med asperger som ikke spiser fisk eller sopp grunnet smak og konsistens og venninne med "glutenintoleranse" - som åpent vedgår å ikke være allergisk, men lager lite fuzz. Annen venninne som lager et sabla styr rundt alle sine påståtte "tåler ikke" (de er ikke reelle, jeg kjenner henne svært godt og hun har flere ganger spist ting uten å vite om det og uten reaksjoner) har jeg utelatt noen ganger. Generelt driver jeg ikke med dilling i middagsselskap med flere gjester. "Advarer" om meny hvis maten er ting som er litt sært (f.eks rakfisk, rømmegrøt eller fårikål). Men nei, hensyntar ikke friske voksne som "ikke liker". De får pille, da, og gjøres ikke det diskret kan de spise andre steder i fremtiden. Anonymkode: 2175a...f54 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22 timer siden #11 Del Skrevet 22 timer siden Har aldri møtt en voksen person som «ikke liker» helt vanlige ingredienser. Anonymkode: bec34...1fb 7 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
BobbySocks Skrevet 22 timer siden #12 Del Skrevet 22 timer siden Jeg piller ut sopp. Du trenger ikke ta hensyn, men da må du «tåle» at soppen legges pent og diskret til siden. Man trenger jo ikke gjøre et nummer ut av alt. 14 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hulderen Skrevet 22 timer siden #13 Del Skrevet 22 timer siden BobbySocks skrev (1 minutt siden): Jeg piller ut sopp. Du trenger ikke ta hensyn, men da må du «tåle» at soppen legges pent og diskret til siden. Man trenger jo ikke gjøre et nummer ut av alt. Akkurat dette skulle jeg også til å skrive. Å diskre legge til side ting man ikke liker må være greit. 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anononyma Skrevet 22 timer siden #14 Del Skrevet 22 timer siden Kommer an på. Inviterer jeg 1 person og vet den personen ikke liker hadde jeg tilpasset. Utover det tror jeg ikke jeg ville tatt hensyn. Løk er det i det meste og vi er veldig glad i sopp selv, så da får de heller plukke 😄 Voksne folk som ikke liker noe så basic som sopp og løk er nok vant til å måtte plukke uansett 😂 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22 timer siden #15 Del Skrevet 22 timer siden Hvorfor nevnes sopp og løk spesielt? Er det vanlig å ikke like dette? Må innrømme at dette er en problemstilling jeg aldri har tatt stilling til før. Aldri opplevd at voksne mennesker ikke liker helt vanlige ingredienser. Anonymkode: 870b0...fa6 6 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22 timer siden #16 Del Skrevet 22 timer siden AnonymBruker skrev (10 minutter siden): Voksne uten allergi. Jeg er flink å lage mat. Men har stadig møtt voksne som piller løk og champignong. Jeg bruker kun ferske råvarer i moderate mengder. Skal ha flere gjester i morgen og lurer på om jeg må ta hensyn? Anonymkode: ce572...e9e Du vet jo hvem du inviterer. Altså: om jeg inviterer slekt så vet jeg jo med absolutt sikkerhet at det er en del som behøver tilrettelegging. Jeg omgår dem ikke fordi de deler min smak i mat eller for den del mine interesser. Jeg omgåes dem fordi vi er forskjellige, men likevel glade i hverandre. Så da lager jeg noe alle spiser. Og det inkluderer voksne som er «kresne» (eller kanskje mer realistisk har udiagnostisert sykdom), barn som har diagnoser (fordi vi nå er et mer oppegående samfunn) og alt annet «rart». Inviterer jeg venner så vet jeg - med sikkerhet - at de spiser alt jeg serverer. Venner er nemlig folk jeg har noe til felles med etc. Jeg gjør ingen hensyn, utover om de skulle ha allergier (noe ingen av dem har, utrolig nok). AnonymBruker skrev (6 minutter siden): Har ikke gjestene manerer? Anonymkode: 7ab30...955 Også voksne har diagnoser. I den «eldre garde» er de jo alle (eller de fleste) enige seg imellom om at det ikke finnes verken autisme eller adhd. Men vi som både vet noe om slike diagnoser og kjenner folka vet jo likevel at vi livet gjennom har tilrettelagt for dem som om de skulle ha en offisiell diagnose. Og vi vet at om vi lar det være så går det - galt. BobbySocks skrev (3 minutter siden): Jeg piller ut sopp. Du trenger ikke ta hensyn, men da må du «tåle» at soppen legges pent og diskret til siden. Man trenger jo ikke gjøre et nummer ut av alt. Du tåler å trøkke i deg litt sopp. Må jo ikke lage et nummer ut av alt, liksom? Kunne man også med rette formulert seg, vet du. Men, som sagt, jeg tilrettelegger selv for diagnoser. De man vet om, og de man tydelig kan anta. Anonymkode: ed370...0b7 4 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Irak Skrevet 22 timer siden #17 Del Skrevet 22 timer siden AnonymBruker skrev (16 minutter siden): Voksne uten allergi. Jeg er flink å lage mat. Men har stadig møtt voksne som piller løk og champignong. Jeg bruker kun ferske råvarer i moderate mengder. Skal ha flere gjester i morgen og lurer på om jeg må ta hensyn? Anonymkode: ce572...e9e Det med sopp tar jeg veldig hensyn til. Ikke løken. Løken setter veldig god smak på maten. Jeg bare stavmikser den i sausen, suppa eller gryta. Ellers serverer jeg gjerne litt stekt løk på siden om det er noen som ikke liker det. Så lenge det er snakk om preferanser, og ikke allergi så velger jeg å gjøre det slik. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22 timer siden #18 Del Skrevet 22 timer siden Tar ikke hensyn dersom 1 av 5 "ikke liker". Tar hensyn til allergier. Men tåler at folk legger tilside det som de ikke spiser. Anonymkode: 3f9a1...05b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22 timer siden #19 Del Skrevet 22 timer siden Jeg hadde en kjæreste som ikke likte løk. Eller sprøstekt løk likte han, men ikke i vanlig matlaging. Kuttet løken så tynt og smått at det ikke var tydelig i maten at det var løk der. Fikk aldri annet enn skryt av maten jeg laget så han hadde nok et problem med konsistensen. Med mindre folk er allergiske, vegetar eller veganer tar jeg i utgangspunktet ikke spesielle hensyn. Server jo selvsagt ikke fisk som hovedrett om vi er få som spiser og ene personen ikke liker fisk. Anonymkode: b0368...45b 1 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22 timer siden #20 Del Skrevet 22 timer siden Selvsagt Hvis jeg inviterer noen på middag så lager jeg jo maten til dem (og meg). Hvorfor i alle dager skal jeg da lage noe jeg vet de ikke liker når det er jeg som har invitert dem på middag? Det gir ikke mening for meg. Anonymkode: 53aef...bd0 10 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå