Gå til innhold

Din beste oppskrift på grove rundstykker?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

1,5 kg mel*

7 dl lettmelk

1,5 pakke tørrgjær

3 dl (1 boks) kesam

2 ts salt

2 ts sukker

225 g smør

1 egg

* Bruk det melet du ønsker. Selv liker jeg rundstykkene best når de er sånn halvgrove så her bruker jeg 1 kg hvetemel og 500 g blanding av havregryn, grov sammalt hvete og havrekli, men velg det du liker best selv. 

Smelt smøret, ha i melken og varm til fingervarmt. Ha væsken + resten av ingrediensene i kjøkkenmaskin og elt i 5 minutter. La heve en times tid. Trill 36 rundstykker og sett på stekebrett, etterhev 45 minutter. Nå kan du evt pensle med vispet egg og drysse på valmuefrø, havregryn eller annet. Stekes ved 225 grader i 15 minutter. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...