Daisy-love Skrevet 21. februar #2 Skrevet 21. februar Ikke akkurat denne oppskriften jeg bruker, men er veldig glad i havrerundstykker med revet gulrot, så jeg fant en som ligner litt: https://trinesmatblogg.no/recipe/grove-rundstykker-med-gulrot/ 😊
Arkana Skrevet 21. februar #3 Skrevet 21. februar 1,5 kg mel* 7 dl lettmelk 1,5 pakke tørrgjær 3 dl (1 boks) kesam 2 ts salt 2 ts sukker 225 g smør 1 egg * Bruk det melet du ønsker. Selv liker jeg rundstykkene best når de er sånn halvgrove så her bruker jeg 1 kg hvetemel og 500 g blanding av havregryn, grov sammalt hvete og havrekli, men velg det du liker best selv. Smelt smøret, ha i melken og varm til fingervarmt. Ha væsken + resten av ingrediensene i kjøkkenmaskin og elt i 5 minutter. La heve en times tid. Trill 36 rundstykker og sett på stekebrett, etterhev 45 minutter. Nå kan du evt pensle med vispet egg og drysse på valmuefrø, havregryn eller annet. Stekes ved 225 grader i 15 minutter.
solsolsol Skrevet 24. februar #4 Skrevet 24. februar VIl du at de skal være myke og gode til akkurat det måltidet? Om ikke er det lurt å unngå fett i deigen. Jeg baker med ca 6-700 gram grovt mel, 300-400 gram hvetemel, 700 gram vann (ca, spørs hva slags mel), 15 gram salt, litt honning, og surdeig (eller gjær da). Lager av og til med melk og smør til helgefrokost, men de taper seg veldig fort.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå