AnonymBruker Skrevet i går, 07:28 #1 Del Skrevet i går, 07:28 Hei For første gang i går så lagde jeg søtpotet i ovn, men fikk det ikke til 😏Blandet søtpotet i båter sammen med vanlig potet og stekte i ovn. Søtpotet var myk og bløt etter steking og smakte ikke godt, nesten most istedenfor stekt. Hva gjorde jeg galt? Hvordan steker dere søtpotet i ovnen? Vil ha den stekt og sprø. Anonymkode: 908cd...811 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
exictence Skrevet i går, 07:33 #2 Del Skrevet i går, 07:33 Jeg vet ikke hvorfor den ble bløt for deg. Kan det være at søtpoteten ble mye raskere ferdig og derfor så bløt i forhold til de andre potetbåtene? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 07:37 #3 Del Skrevet i går, 07:37 exictence skrev (3 minutter siden): Jeg vet ikke hvorfor den ble bløt for deg. Kan det være at søtpoteten ble mye raskere ferdig og derfor så bløt i forhold til de andre potetbåtene? Kanskje det. Bør sikkert stekes selv, altså ikke med andre poteter? Anonymkode: 908cd...811 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
exictence Skrevet i går, 07:41 #4 Del Skrevet i går, 07:41 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Kanskje det. Bør sikkert stekes selv, altså ikke med andre poteter? Anonymkode: 908cd...811 Jeg har hatt vanlige potetbåter i den ildfaste formen først i ovnen, kanskje 15 minutter før (husker ikke tiden), deretter fylt på med søtpotetbåter og evt andre grønnsaker (husker ikke tiden, men tror jeg lar alt stå i ovnen i ca 40 min på 180 grader Kan det stemme?) 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
M35+ Skrevet i går, 07:42 #5 Del Skrevet i går, 07:42 Jeg lager søtpotet en gang i blant. Da skjærer jeg dem i kuber på sånn rundt 2 cm, og blander dem med olje, salt, pepper og krydder. De tåler mye krydder. Mine blir også først mos siden de inneholder så mye væske, og så får de mer skorpe etterhvert. De tåler å stå lenge i varm ovn, ikke vær redd for å brenne dem. Et ting jeg har begynt med er å lufte ut all dampen noen ganger mens de steker. Jeg får dem ikke sprø, men helt ok konsistens og ikke mos. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 07:42 #6 Del Skrevet i går, 07:42 exictence skrev (Akkurat nå): Jeg har hatt vanlige potetbåter i den ildfaste formen først i ovnen, kanskje 15 minutter før (husker ikke tiden), deretter fylt på med søtpotetbåter og evt andre grønnsaker (husker ikke tiden, men tror jeg lar alt stå i ovnen i ca 40 min på 180 grader Kan det stemme?) Hm, dette prøver jeg neste gang, takk Anonymkode: 908cd...811 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
exictence Skrevet i går, 08:03 #7 Del Skrevet i går, 08:03 (endret) AnonymBruker skrev (21 minutter siden): Hm, dette prøver jeg neste gang, takk Anonymkode: 908cd...811 Jeg husker jo ikke nøyaktig. Har bare fulgt med og stukket i dem med en gaffel underveis. Men kan sikkert finne en mer nøyaktig oppskrift: hvis du googler. Jeg har googlet litt. Fins mange oppskrifter. Tror kanskje 180 goder er litt lite. Ville satt dem på 200 - 210 Endret i går, 08:03 av exictence Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 08:12 #8 Del Skrevet i går, 08:12 Det er vanskelig å få søtpotet sprø. Det kan hjelpe å blande maisenna, salt og olje i en pose og riste potetene i den. Så fordele en og en på bakebrett og steke til de er nesten svidd i kantene. Anonymkode: fc650...12d 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 08:19 #9 Del Skrevet i går, 08:19 AnonymBruker skrev (5 minutter siden): Det er vanskelig å få søtpotet sprø. Det kan hjelpe å blande maisenna, salt og olje i en pose og riste potetene i den. Så fordele en og en på bakebrett og steke til de er nesten svidd i kantene. Anonymkode: fc650...12d Dette 👆 søtpotet er håpløst å få sprø med mindre du har dem i olje og frityrsteker dem. Må ihvertfall ikke blande dem med noe annet potet eller grønnsaker. Anonymkode: eeb6d...801 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 08:35 #10 Del Skrevet i går, 08:35 Her er det flere metoder, men søtpotet skal være myk i midten og ikke sprø hele veien. Vil du ha søtpoteten veldig sprø må du sette ned varmen og steke det over lengre periode, men ikke slik at de blir svidd. Jeg har vært nede i 140 grader i en time, men dette varierer fra ovn til ovn og ikke minst hvor store biter du har. Jeg bruker ulike kombinasjoner, men som en annen over er det best resultat om du bruker maismels og krydder for deretter å steke det i frityrkoker/olje (deepfry). Sunnere alternativ er i ovnen eller airfryer i mindre biter eller tynne strimler, bittelitt olje, en del krydder og stek som pommes frites. Du kan med fordel putte bitene i en pose, ha i litt olje og mye krydder før du setter den over til airfryeren/ovnen. Versjonen jeg som oftest bruker er med litt olje, chilli, salt og kanel i airfryer. 10 siste minuttene bruker jeg oppkuttede valnøtter og honning til karamellisering. Ettersmak med flaksalt hvis det er behov for det. Anonymkode: 031bb...fdf Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 10:42 #11 Del Skrevet i går, 10:42 Det finnes mange ulike typer søtpotet, også blant de som er oransje i fargen, med ulik smak og ulik konsistens. Noen blir soggy, går i oppløsning og får ikke stekeskorpe uansett hvor lenge du steker dem, mens andre oppfører omtrent som en vanlig potet. Mitt råd er å i hvert fall bruke varmluft gjennom hele stekeprosessen, det hjelper godt på de fleste typene (men ikke alltid helt). Neste alternativ er maisenna-metoden (jeg har aldri giddet det). Anonymkode: d35f2...251 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå