AnonymBruker Skrevet tirsdag kl 22:17 #1 Del Skrevet tirsdag kl 22:17 Hvor lenge holder pesto seg etter at man har åpnet glasset? Fikk et ganske stort pestoglass i gave, men hvordan får man brukt det meste av et sånt glass hvis holdbarheten er svært begrenset etter åpning? Hva gjør dere? Anonymkode: 2fb75...920 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
gobbledigook Skrevet tirsdag kl 22:20 #2 Del Skrevet tirsdag kl 22:20 Leeeenge. Har et pestoglass stående på jobb, og den er like fin selv om det går en måned mellom vakt 😹 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kaffekanne Skrevet tirsdag kl 22:26 #3 Del Skrevet tirsdag kl 22:26 Hr hørt det holder lenger hvis det er litt olje på toppen 5 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet tirsdag kl 22:30 #4 Del Skrevet tirsdag kl 22:30 gobbledigook skrev (7 minutter siden): Leeeenge. Har et pestoglass stående på jobb, og den er like fin selv om det går en måned mellom vakt 😹 Åj😅 Tror mange sier 3-4 dager til en uke😅 Men kanskje litt lenger enn som så hvis man heller olje på toppen, sånn som @Kaffekanneskrev over her? Har hørt om det tipset jeg også😊 Men hvor lenge kan den stå om man gjør det? Hva tenker du, @Kaffekanne? Anonymkode: 2fb75...920 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet tirsdag kl 22:31 #5 Del Skrevet tirsdag kl 22:31 AnonymBruker skrev (12 minutter siden): Hvor lenge holder pesto seg etter at man har åpnet glasset? Fikk et ganske stort pestoglass i gave, men hvordan får man brukt det meste av et sånt glass hvis holdbarheten er svært begrenset etter åpning? Hva gjør dere? Anonymkode: 2fb75...920 Du kan fryse det ned i mindre beholdere. Men det holder lenge, hvertfall et par måneder. Må stå i kjøleskap. Anonymkode: 6655b...e9d 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kaffekanne Skrevet tirsdag kl 22:33 #6 Del Skrevet tirsdag kl 22:33 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Åj😅 Tror mange sier 3-4 dager til en uke😅 Men kanskje litt lenger enn som så hvis man heller olje på toppen, sånn som @Kaffekanneskrev over her? Har hørt om det tipset jeg også😊 Men hvor lenge kan den stå om man gjør det? Hva tenker du, @Kaffekanne? Anonymkode: 2fb75...920 Aner ikke 😅 var mamma som tipset meg. Jeg er ikke så god på å spise ting som har stått litt for lenge. Men man ser jo når det begynner å bli muggent. Så lenge det ser og smaker fint er det nok ikke noe problem 😀 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pop up bruker Skrevet tirsdag kl 22:37 #7 Del Skrevet tirsdag kl 22:37 AnonymBruker skrev (18 minutter siden): Hvor lenge holder pesto seg etter at man har åpnet glasset? Fikk et ganske stort pestoglass i gave, men hvordan får man brukt det meste av et sånt glass hvis holdbarheten er svært begrenset etter åpning? Hva gjør dere? Anonymkode: 2fb75...920 Kommer an på om det er hjemmelaget eller kjøpt i butikk. Hjemmelaget holder mye kortere tid. Vi har nettopp fått et stor hjemmelaget glass og jeg tror jeg må fryse halve, for hvis ikke tror jeg det vil bli mugg før vi får brukt det opp. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet tirsdag kl 22:54 #8 Del Skrevet tirsdag kl 22:54 pop up bruker skrev (15 minutter siden): Kommer an på om det er hjemmelaget eller kjøpt i butikk. Hjemmelaget holder mye kortere tid. Vi har nettopp fått et stor hjemmelaget glass og jeg tror jeg må fryse halve, for hvis ikke tror jeg det vil bli mugg før vi får brukt det opp. Det er kjøpt i butikk, men har få ingredienser og virker å være et ganske naturlig produkt. Ingen E-stoffer og konserveringsmidler, såvidt jeg kan se. Anonymkode: 2fb75...920 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pop up bruker Skrevet tirsdag kl 22:59 #9 Del Skrevet tirsdag kl 22:59 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Det er kjøpt i butikk, men har få ingredienser og virker å være et ganske naturlig produkt. Ingen E-stoffer og konserveringsmidler, såvidt jeg kan se. Anonymkode: 2fb75...920 Hvis du tenker dere ike spiser det opp i løpet av 3 uker ville jeg forsøkt å fryse deler av det. Har opplevd så mange ganger at jeg har åpnet en mugget pestikrukke og det er så trist Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 04:44 #10 Del Skrevet i går, 04:44 AnonymBruker skrev (5 timer siden): Det er kjøpt i butikk, men har få ingredienser og virker å være et ganske naturlig produkt. Ingen E-stoffer og konserveringsmidler, såvidt jeg kan se. Anonymkode: 2fb75...920 Konserveringsmiddel ville ha forlenget holdbarheten.... Men de holder lenge etter åpning, jeg har pesto i en måneds tid i kjøleskapet etter åpning. Bare husk å ha ren kniv/skje, slik at du ikke kontaminerer innholdet. Litt ekstra olje på toppen hjelper så det ikke tørker ut. Og du kan bruke pesto til mye forskjellig for å få det brukt opp. Jeg bruker pesto på toast, i ulike pastaretter, på pizza (vanlig pizza og tortilla-pizza), på sandwicher, oppå ovnsbakt kylling, fisk eller svin, sammen med rømme eller yghurt som dip, med olje som dressing på salater, og rent til å dyppe kjeks/brød i. Rød pesto bruker jeg i alt av tomatsauser også. Anonymkode: a7675...f6a 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eureka! Skrevet i går, 05:04 #11 Del Skrevet i går, 05:04 (endret) Du må faktisk være forsiktig med pesto. Jeg har blitt livredd den etter en venninne fikk en helt forferdelig og langvarig matforgiftning. Hun måtte på sykehus for behandling. Jeg tror det står at glasset kan brukes en uke etter åpning, og jeg våger ikke noe lengre enn det. Rester av glasset kan fryses ned i småbeholdere. Den er like fin etter tinet. Endret i går, 05:06 av Eureka! 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 05:11 #12 Del Skrevet i går, 05:11 AnonymBruker skrev (6 timer siden): Hvor lenge holder pesto seg etter at man har åpnet glasset? Fikk et ganske stort pestoglass i gave, men hvordan får man brukt det meste av et sånt glass hvis holdbarheten er svært begrenset etter åpning? Hva gjør dere? Anonymkode: 2fb75...920 Legg det i en pose og press flat, og legg i fryseren. Så kan du knekke av passelige biter og bruke. Tiner fort siden det er mest olje. Anonymkode: e6a98...09d 1 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 08:12 #13 Del Skrevet i går, 08:12 Som flere andre her sier, pestoen holder seg ganske lenge dersom du heller litt olje i glasset. Og det er viktig at det ikke "henger" igjen noe pesto langs kantene og/eller på innsiden av lokket. Oljen skal dekke alt. Anonymkode: 16f83...261 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 09:27 #14 Del Skrevet i går, 09:27 Eureka! skrev (4 timer siden): Du må faktisk være forsiktig med pesto. Jeg har blitt livredd den etter en venninne fikk en helt forferdelig og langvarig matforgiftning. Hun måtte på sykehus for behandling. Jeg tror det står at glasset kan brukes en uke etter åpning, og jeg våger ikke noe lengre enn det. Rester av glasset kan fryses ned i småbeholdere. Den er like fin etter tinet. Hvis hun ble så syk, så regner jeg med det ble tatt prøver som har konkludert med hvilken bakterie det var, og hvor den kom fra? Anonymkode: a7675...f6a 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 10:07 #15 Del Skrevet i går, 10:07 Månedsvis. Jeg kjøpte et svært glass på gigaboks (2 liter?) og hadde den i flere måneder. Anonymkode: eaf04...4a2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå