Imax Skrevet 8. mars 2006 #1 Skrevet 8. mars 2006 Skal servere 5 retters middag på lørdag, og den ene av gjestene tåler ikke sukker. Ønsker ikke å lage desserten med fruktose (for nei, det smaker ikke likt), men ønsker jo at hun skal få noe godt å spise for det. Er usikker på om jeg kan/har tid/har lyst til å lage en egen dose av desserten spesielt til henne (bananer i appelsinsaus). Må tenke litt på det. Er det noen som har forslag på en enkel dessert jeg kan lage til henne (gjerne med fruktose)? Og som er noe annet enn fruktsalat?
Brunhilde Skrevet 8. mars 2006 #2 Skrevet 8. mars 2006 Du kan piske kremfløte og servere med nesten-tinte bringe- eller bjørnebær som du søter med fruktose eller kunstig søtstoff. Mener å huske at Canderel er greit å bruke til kald mat. Det blir veldig godt!
Gjest Gjest Skrevet 8. mars 2006 #3 Skrevet 8. mars 2006 Skjønner ikke "tåler ikke sukker" er det pga diabetes??? Sukkerallergi utover det har jeg aldri hørt om. Sukker finnes jo i flere varianter... uten at det nødvendigvis er kunstig og kjemisk. Hva med frukt/fruktsukker? Honning? Kan det brukes? da har du jo en rekke desserter som kan lages. Ellers er jo ost en klassisk dessert som de fleste liker. Lag små indivuduelle ostetallerkener med 3 forskjellige gode oster (glem Tine meierier, kjøp skikkelig ost) og server med en halv fersk fiken og litt ristede valnøtter og tynne skiver av et mørkt brød med nøtter og tørket frukt. Mørk sjokolade har også svært lite sukker (bitter sjokolade) og er godt til kaffe. Det finnes også spesielle iskremer til diabetikere i større butikker, stort sett kommer disse i porsjonsformer, og da kan jo eventuelt alle få is, men kun den ene gjesten en litt annen type...
Gjest Hippopotamus Skrevet 8. mars 2006 #4 Skrevet 8. mars 2006 Skjønner ikke "tåler ikke sukker" er det pga diabetes??? Sukkerallergi utover det har jeg aldri hørt om. ← Det finnes mange måter å ikke tåle sukker på. Det kan være diabetes som du nevner, eller insulinresistens. Det er også andre sykdommer hvor man tåler sukker svært dårlig. I tillegg kan man ha sukkerintoleranse, og ikke minst glukoseallergi (som kan påvises ved hjelp av blodprøver i forbindelse med en glukosebelastning).
Gjest Gjest Skrevet 8. mars 2006 #5 Skrevet 8. mars 2006 Hva med å bare lage en fruktsalat til henne? Det er jo kjempelett å lage. Bare kjøp inn en banan, en appelsin, et eple, en plomme, en kiwi, noen rosiner, en boks hermetisk ananas, noen druer. dette er det enkleste jeg kan komme på, tar kun tre minutter å skive frukten og du slipper steketid. Server med ypughert naturell. Men det inneholder jo fruktsukker og er jo søtt.
Elze Skrevet 9. mars 2006 #7 Skrevet 9. mars 2006 Varme bjørnebær med vaniljekesam. ← Det er sukker i vaniljekesam.
Gjest piaf Skrevet 9. mars 2006 #8 Skrevet 9. mars 2006 Du kan feks forsøke å lage eplemos uten tilsatt sukker (men den vil jo ikke være sukkerfri pga fruktsukkeret i eplene) og fylle i butterdeig. Damp eplebiter til de er møre og kjør mosen glatt i foodprocessor. Del en ferdigkjøpt butterdeigplate i to, pensle med egg og stek i ovnen til den er gylden og har blåst seg opp. Skjær av toppen, fjern evnt litt av innmaten og fyll med eplemos. Ha evnt et lett kaneldryss over, og server med pisket krem, gjerne med noen vaniljefrø i. Eller du kan steke pærebåter i litt smør i panna til de er myke, strø over kanel og servere med pisket krem. Godt moden mango kan tilberedes på tilsvarende måte. Med andre ord: Ved å ta utgangspunkt i frukt der søtsmaken er mer dominerende enn syren, blir ikke fraværet av sukker så åpenbart. Krem fungerer også bra uten sukker fordi den inneholder en del melkesukker.
Gjest gjest1 Skrevet 9. mars 2006 #9 Skrevet 9. mars 2006 MANGO FROMASJ 1 pk appelsin/sitron gele 4 dl mango juice ca 4 dl mango pulp 2 dl lett pisket krem Kok opp mango juice. Ta pannen av varmen Tøm i gelepulver og rør i til pulveret er løst opp. Bland mango pulp og rør godt. Avkjøl før du har i pisketkrem, rør til alt er godt blandet. Tøm blandingen i en form og la det stå i kjøleskap overnatten. Server med fersk frukt (mango, kiwi) kuttet i små terninger, og vanilje saus med knuste cashewnøtter. I denne kan du bytte ut ferdig gelen med gelatin og smake til med litt sitronsaft i stedet hvis det er nødvendig.
Fakse Skrevet 9. mars 2006 #10 Skrevet 9. mars 2006 Det er sukker i vaniljekesam. ← Sikker? Trodde det bare var fruktsukker.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå