Gå til innhold

Hvordan steke bacon, så det blir sprøtt?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Liker tanken på stekt bacon på retter som torsk og fiskeboller. Har prøvd noen runder med Tulip sine bacon i småbiter, stekt i stekepanne, men de blir bare "soggy" og ikke sprøtt.

Hvordan steker dere bacon så det blir sprøtt og hva slags bacon bruker dere? Er det bedre om jeg steker skiver av bacon og brekker de opp etterpå til små biter? Ovn eller panne?

 

Anonymkode: bc8cc...a9e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Høy varme i panna og legg på kjøkkenet benken. Ikke smør i panna

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

legg de over på tørkepapir når de er sprøstekt - ikkela de ligge i fettet i pannen.. 

Anonymkode: 6ac34...7b9

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Det er flere muligheter, men jeg klipper opp baconskivene i biter og steker i panne på lav varme. Må bare steke de lenge nok.

Med høy varme har de lett for å bli brent.

Anonymkode: fbb54...de6

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Høy varme i panna i eget fett, men følg med! Legg på tørkepapir etterpå. 

Anonymkode: 88d60...1b7

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Det viktigste er at du legger det på kjøkkenpapir idet det er ferdig. Lar du det ligge i panna eller legger det rett på fat blir det mykt. Selv foretrekker jeg skivet bacon kuttet i birer framfor de terningene.

Anonymkode: 0e9b3...a30

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Legger i kald panne smurt med fett og lar baconet steke på middels temperatur til jeg er fornøyd. 

Eller i stekeovnen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Første bud: bacon med nok fett! Det er vanskelig å finne nå til dags.

Andre bud: tynne skiver.

Tredje bud: Høy nok varme. Baconet må steke, ikke koke. 

Anonymkode: 8142d...e23

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Nesten all bacon blir jo sprø... Jeg liker mykt bacon. Bacon er kjøtt, ikke chips. Hvis du steker det lenge nok til at fettet i baconet smelter, så blir det sprøtt. Bare husk å spare på det deilige baconfettet etterpå. Jeg putter det i en liten boks i kjøleskapet og bruker det til å steke annen mat i etterpå og så smaker det litt bacon. 🤤

Anonymkode: dddf0...b5e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...