Gå til innhold

Anbefal en god kjøkkenmaskin.


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (6 minutter siden):

Kenwood major

Anonymkode: 14ffb...ae6

Skal se på den 👍

Anonymkode: 11c70...c92

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 9.2.2025 den 19.34):

Til deiger, helt klart Ankarsrum. Den takler store gjær deiger, står stødig på benken og er enkel å bruke, men man må sette seg inn i hvordan den skal brukes.

Man får også kjøpt en drøss med ekstra utstyr til den.

Selv har jeg denne fargen å elsker den ♥️

Kjøkkenmaskin Ankarsrum Assistent Original, Harmony Beige

Anonymkode: 5a0c3...0d6

Signerer på denne 🥳🥳🥳 Den er fantastisk 😍

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til gjærdeiger anbefales ofte ankarsum som kneppet bedre enn Kenwood sine maskiner. Kenwood er og veldig god på gjærdeig, men litt mer allround, og om du baker mer kaker enn boller er den muligens et bedre valg.

 

Vi har hatt 12-13 år med Kenwood major og vært veldig fornøyd (K-spaden er veldig fin), men den beveger seg en del når den elter tunge deiger, og vår fikk seg dessverre to turer i gulvet. Ene gangen gikk den av kjøkkenbenken selv, og andre gangen klarte jeg miste den når jeg løftet den ut av skapet. Den hanglet mer og mer og til slutt måtte jeg bytte girhus. Fungerte greit etterpå men ble aldri den samme. 
 

 

Kjøpte Wilfa Probaker for et drøyt år siden. Fikk et bra tilbud, men det er fremdeles dyr sammenlignet med det du slipper unna med for en Kenwood (ofte gode tilbud). Er veldig fornøyd med probaker. Både bolle og visp/krok roterer noe som gjør at den jobber veldig fint, spesielt ved elting av deig. Var skeptisk til motorstyrken siden den har en del lavere effekt (800w?) enn Kenwooden vi hadde på 1500W, men pga den roterende bollen så er dette ikke et problem, den jobber lettere med tunge deiger enn Kenwooden gjorde. Wilfaen står også samme sted etter 20 min elting og ikke 50cm bortover kjøkkenbenken.

Du får også kjøpt adapter for å koble Kenwood-utstyr på Wilfa.

 

Jeg baker mest pizzadeig/rundstykker, men har brukt både visper og den k-spade-aktige saken og begge er veldig fine. Har ikke savnet Kenwooden et sekund. Om du leser i pizzaforum (de er opptatt av å elte tunge deiger lenge) så vil du se at pro baker går igjen som en anbefaling der (for de som ikke tar den helt ut og går for en proff spiralmikser).

 

I sum:

Har du lyst og råd, gå for Wilfa.

Tenker du mer budsjett, og baker litt forskjellig så vent på et knalltilbud på Kenwood.

Baker du kun gjærbakst så vurder en Ankarsum.

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg har både Ankarsum og Kenwood XL. Men kommer nok til å gi bort Ankarsum om anledningen byr seg. 

Men har som noen påpekt et mer allaround behov. Når det gjelder brød lager jeg mest eltefritt. Ellers når det kommer til brød går det mest i mindre krevende deiger, foccachia, burgere, nan-brød, pinza, og mye mer. Lager også pølser, fiskekaker og annen kvernet mat. Pasta. Mange sauser og curryer. Appelsinjuice. Peanøttsmør. Og mye annet. Da synes jeg XL er veldig ok. 

Anonymkode: 91c01...8cd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da blir det Ankarsum da den skulle være veldig bra. Og i tillegg er den også litt penere å se på en Wilfa probaker.

Anonymkode: 11c70...c92

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (1 time siden):

Da blir det Ankarsum da den skulle være veldig bra. Og i tillegg er den også litt penere å se på en Wilfa probaker.

Anonymkode: 11c70...c92

Håper du blir godt fornøyd 😊 Er en veldig god maskin, som du kan ha i maaange år fremover 😊

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Daisy-love skrev (1 time siden):

Håper du blir godt fornøyd 😊 Er en veldig god maskin, som du kan ha i maaange år fremover 😊

Det er jeg sikker på at jeg blir 🙂

Så bra at den holder så lenge 🙂

Anonymkode: 11c70...c92

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her har vi Assistent som Ankarsum heter nå. Stålbollen er vel på 7 liter, og vi får fem brød i  1,5l form. Hos oss brukes den primært til gjærdeig, evt. kvern.  Vi har slitt ut en (fikk oljelekkasje, som vi ikke fanget opp), den vi har nå - 25+ år. 

Til kakebaking brukes K-Mix

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøpte en Kenwood Major for litt over 10 år siden og er veldig fornøyd. Har en del tilleggutsstyr jeg har kjøpt i ettertid og er fornøyd med det også (inkl. pølsemakersettet). Det eneste er at ved små (gjær)deiger syntes jeg ikke kroken går langt nok ned.

Endret av Alice123
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spinnvilla skrev (33 minutter siden):

Her har vi Assistent som Ankarsum heter nå. Stålbollen er vel på 7 liter, og vi får fem brød i  1,5l form. Hos oss brukes den primært til gjærdeig, evt. kvern.  Vi har slitt ut en (fikk oljelekkasje, som vi ikke fanget opp), den vi har nå - 25+ år. 

Til kakebaking brukes K-Mix

Oljelekkasje i maskinen?

Anonymkode: 11c70...c92

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...