Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det er enda ikke bevist at smitten kommer fra kjøttdeig. Det kan med andre ord komme fra helt andre kilder enn de som foreløpig er undersøkt. Vi sjak være litt forsiktige med å dømme firma eller produkt før det er påvist noe.

Gjest Gjest
Skrevet

For en gangs skyld er jeg enig med Far til 2 (unnskyld, Far til 2, det var et tarvelig utsagn egentlig).

Gjest gotthard
Skrevet

så du mener vi ikke skal spise kjøttdeig lengre?

hva med og steke maten ordentlig?

her spiser vi kjøttdeig ca 2 ganger i uka og friske, hørt om hysteriske folk før?

spiser du 2 kg gullerøtter hver dag i 20 år kan du få gulsot......

Skrevet
Det er enda ikke bevist at smitten kommer fra kjøttdeig. Det kan med andre ord komme fra helt andre kilder enn de som foreløpig er undersøkt. Vi sjak være litt forsiktige med å dømme firma eller produkt før det er påvist noe.

Signerer denne jeg. :)

Skrevet
Det er enda ikke bevist at smitten kommer fra kjøttdeig. Det kan med andre ord komme fra helt andre kilder enn de som foreløpig er undersøkt. Vi sjak være litt forsiktige med å dømme firma eller produkt før det er påvist noe.

Helt enig med deg.

Tror for faktisk ikke det er kjøttdeigen som har skylden.

Uansett så kunne faktisk foreldrene til denne ungen ha stekt kjøttdigen skikkelig så har ikke barnet blitt syk.

Dem har jo sagt at om en steker kjøttet skikkelg vil denne bakterien dø og ikke være noen trussel.

God kjøkkenhygene er viktig. Ikke bruk samme kniver på forskjellige matvarer f.eks når en lager taco. Ikke bruk kvien du har vært borti kjøttet med på grønnsaker uten å vakske den skikkelig først. Det samme gjelder skjærfjøl.

Gjest Gjesta
Skrevet

Det er litt søkt å fortsette å kalle det "kjøttdeigforgiftning" når alle forsøk på å finne e-coli-bakterier i den mistenkte kjøttdeigen har strandet. Kjøttdeig er (dessverre) en av våre mest vanlige matvarer, og om folk ikke har vett nok til å behandle maten på en forsvarlig måte, er det søkt å klandre produsenten.

Man kommer langt med godt folkevett, men nå er det snart amerikanske tendenser her, der man på liv og død må finne en syndebukk for alt.

Hittil er en slik syndebukk ikke funnet, til tross for medias, med tv2 i spissen, korstog.

Skrevet

Hørte på NRK i en reportasje at det kunne også være youghurt, saltpølse eller leverpostei som var syndebukken.

Men har ikke hørr noe mer om det så da var det kanskje ikke det likevel da...

Skrevet

Undersøker andre matvarer også ja:

"Norges Veterinærhøgskoles laboratorium leter også etter bakterien i blant annet tacosaus, syrnede melkeprodukter (yoghurt, rømme o.l), rekesalat, leverpostei, noen ostetyper, spekepølse, kylling, salami, noen spekeskinkeprodukter, ravioli, kalkunfilet, kjøttpølse, eplemost, wienerpølse og forskjellig emballasje."

http://www.mattilsynet.no/mat/uonskede_sto...kj_ttdeig_33551

Gjest Gjest
Skrevet

Utifra det du nevner her, Skrue, så kan jeg ikke akkurat skjønne hvorfor kjøttdeig er utpekt som syndebukk... Hvis altså så mange andre matvarer fortsatt er under mistanke!

Skrevet
Det er enda ikke bevist at smitten kommer fra kjøttdeig. Det kan med andre ord komme fra helt andre kilder enn de som foreløpig er undersøkt. Vi sjak være litt forsiktige med å dømme firma eller produkt før det er påvist noe.

Enig!

Skrevet

Nå må vi ikke bli hysteriske.....snart kan vi ikke spise noe..... og hva med fugleinfluensaen .....?!

Dersom en steker maten nok er det jo ingen fare...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...