Gjest Gjest Skrevet 7. mars 2006 #1 Skrevet 7. mars 2006 http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=147888 Så bra at foreldre har fortsatt å gi barna sine kjøttdeig frem til 1. mars. vi visste jo om dette lenge før 1. mars!!
Far til 2 Skrevet 7. mars 2006 #2 Skrevet 7. mars 2006 Det er enda ikke bevist at smitten kommer fra kjøttdeig. Det kan med andre ord komme fra helt andre kilder enn de som foreløpig er undersøkt. Vi sjak være litt forsiktige med å dømme firma eller produkt før det er påvist noe.
Gjest Gjest Skrevet 7. mars 2006 #3 Skrevet 7. mars 2006 For en gangs skyld er jeg enig med Far til 2 (unnskyld, Far til 2, det var et tarvelig utsagn egentlig).
Gjest gotthard Skrevet 7. mars 2006 #4 Skrevet 7. mars 2006 så du mener vi ikke skal spise kjøttdeig lengre? hva med og steke maten ordentlig? her spiser vi kjøttdeig ca 2 ganger i uka og friske, hørt om hysteriske folk før? spiser du 2 kg gullerøtter hver dag i 20 år kan du få gulsot......
Jaheira Skrevet 7. mars 2006 #5 Skrevet 7. mars 2006 Det er enda ikke bevist at smitten kommer fra kjøttdeig. Det kan med andre ord komme fra helt andre kilder enn de som foreløpig er undersøkt. Vi sjak være litt forsiktige med å dømme firma eller produkt før det er påvist noe. ← Signerer denne jeg.
Shea Skrevet 8. mars 2006 #6 Skrevet 8. mars 2006 Det er enda ikke bevist at smitten kommer fra kjøttdeig. Det kan med andre ord komme fra helt andre kilder enn de som foreløpig er undersøkt. Vi sjak være litt forsiktige med å dømme firma eller produkt før det er påvist noe. ← Helt enig med deg. Tror for faktisk ikke det er kjøttdeigen som har skylden. Uansett så kunne faktisk foreldrene til denne ungen ha stekt kjøttdigen skikkelig så har ikke barnet blitt syk. Dem har jo sagt at om en steker kjøttet skikkelg vil denne bakterien dø og ikke være noen trussel. God kjøkkenhygene er viktig. Ikke bruk samme kniver på forskjellige matvarer f.eks når en lager taco. Ikke bruk kvien du har vært borti kjøttet med på grønnsaker uten å vakske den skikkelig først. Det samme gjelder skjærfjøl.
Gjest Gjesta Skrevet 8. mars 2006 #7 Skrevet 8. mars 2006 Det er litt søkt å fortsette å kalle det "kjøttdeigforgiftning" når alle forsøk på å finne e-coli-bakterier i den mistenkte kjøttdeigen har strandet. Kjøttdeig er (dessverre) en av våre mest vanlige matvarer, og om folk ikke har vett nok til å behandle maten på en forsvarlig måte, er det søkt å klandre produsenten. Man kommer langt med godt folkevett, men nå er det snart amerikanske tendenser her, der man på liv og død må finne en syndebukk for alt. Hittil er en slik syndebukk ikke funnet, til tross for medias, med tv2 i spissen, korstog.
Amanlis Skrevet 8. mars 2006 #8 Skrevet 8. mars 2006 Hørte på NRK i en reportasje at det kunne også være youghurt, saltpølse eller leverpostei som var syndebukken. Men har ikke hørr noe mer om det så da var det kanskje ikke det likevel da...
skrue Skrevet 8. mars 2006 #9 Skrevet 8. mars 2006 Undersøker andre matvarer også ja: "Norges Veterinærhøgskoles laboratorium leter også etter bakterien i blant annet tacosaus, syrnede melkeprodukter (yoghurt, rømme o.l), rekesalat, leverpostei, noen ostetyper, spekepølse, kylling, salami, noen spekeskinkeprodukter, ravioli, kalkunfilet, kjøttpølse, eplemost, wienerpølse og forskjellig emballasje." http://www.mattilsynet.no/mat/uonskede_sto...kj_ttdeig_33551
Gjest Gjest Skrevet 8. mars 2006 #10 Skrevet 8. mars 2006 Utifra det du nevner her, Skrue, så kan jeg ikke akkurat skjønne hvorfor kjøttdeig er utpekt som syndebukk... Hvis altså så mange andre matvarer fortsatt er under mistanke!
Ugla Skrevet 8. mars 2006 #11 Skrevet 8. mars 2006 Det er enda ikke bevist at smitten kommer fra kjøttdeig. Det kan med andre ord komme fra helt andre kilder enn de som foreløpig er undersøkt. Vi sjak være litt forsiktige med å dømme firma eller produkt før det er påvist noe. ← Enig!
Mini_me Skrevet 9. mars 2006 #12 Skrevet 9. mars 2006 Nå må vi ikke bli hysteriske.....snart kan vi ikke spise noe..... og hva med fugleinfluensaen .....?! Dersom en steker maten nok er det jo ingen fare...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå