AnonymBruker Skrevet 31. januar #1 Skrevet 31. januar Det har stått å trukket på lav varme i over 2,5 time, men det kjennes ikke ut som om det er i nærheten av å bli ferdig. Var ikke så voldsomt store biter heller. Er det sånn som med poteter at det plutselig kan bli ferdig eller må jeg regne med et par timer til? Er bare jeg og samboeren som skal spise, så er ingen krise 😅 Anonymkode: b9035...1d8
AnonymBruker Skrevet 31. januar #2 Skrevet 31. januar AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Det har stått å trukket på lav varme i over 2,5 time, men det kjennes ikke ut som om det er i nærheten av å bli ferdig. Var ikke så voldsomt store biter heller. Er det sånn som med poteter at det plutselig kan bli ferdig eller må jeg regne med et par timer til? Er bare jeg og samboeren som skal spise, så er ingen krise 😅 Anonymkode: b9035...1d8 Hva mener du med trukket? Putrer det i det hele tatt? Anonymkode: cbf71...f45 5
AnonymBruker Skrevet 31. januar #3 Skrevet 31. januar Det må nesten småkoke for at det skal bli ferdig. Anonymkode: 4259f...f44 5
AnonymBruker Skrevet 31. januar #4 Skrevet 31. januar AnonymBruker skrev (8 minutter siden): Det har stått å trukket på lav varme i over 2,5 time, men det kjennes ikke ut som om det er i nærheten av å bli ferdig. Var ikke så voldsomt store biter heller. Er det sånn som med poteter at det plutselig kan bli ferdig eller må jeg regne med et par timer til? Er bare jeg og samboeren som skal spise, så er ingen krise 😅 Anonymkode: b9035...1d8 Det skal ikke trekke, det skal småkoke/putre... Anonymkode: f0fcb...f4c 3
AnonymBruker Skrevet 31. januar #5 Skrevet 31. januar trukket på lav varme? Kjøtt blir kun ferdig på lav varme i ovnen over natten, i kjele trenger det litt mer futt.. Anonymkode: 68b35...101 3
AnonymBruker Skrevet 31. januar #6 Skrevet 31. januar Kjøp trykkoker. Sparer 80% av tida det tar å koke kjøtt mørt. Anonymkode: 55364...90c
AnonymBruker Skrevet 31. januar #7 Skrevet 31. januar Ja, det har småkokt/putra i over 2,5 time. Egentlig 3 timer nå da. Skjer jo ikke noe. Anonymkode: b9035...1d8
AnonymBruker Skrevet 31. januar #8 Skrevet 31. januar AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Ja, det har småkokt/putra i over 2,5 time. Egentlig 3 timer nå da. Skjer jo ikke noe. Anonymkode: b9035...1d8 Jeg bruker å koke under lokk i tre timer og først da begynner jeg å tenke på å lage tilbehøret. Så totalt blir det kanskje fire timer koking pluss litt bruning før koking. Anonymkode: cbf71...f45 1
Ti T Usen Skrevet 31. januar #9 Skrevet 31. januar Kommer litt an på kjøttet. Bruker man for "fintrevlet" kjøtt hjelper det ikke med koketid 1
AnonymBruker Skrevet 31. januar #10 Skrevet 31. januar AnonymBruker skrev (9 minutter siden): Ja, det har småkokt/putra i over 2,5 time. Egentlig 3 timer nå da. Skjer jo ikke noe. Anonymkode: b9035...1d8 Legg lokk på? Eller er det under lokk? Da kan det være kjøttet som noen sier Anonymkode: f0fcb...f4c
AnonymBruker Skrevet 31. januar #11 Skrevet 31. januar AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Legg lokk på? Eller er det under lokk? Da kan det være kjøttet som noen sier Anonymkode: f0fcb...f4c Har hatt på lokk mesteparten av tiden...Hmm. Anonymkode: b9035...1d8
Mezzosoprena Skrevet 31. januar #12 Skrevet 31. januar AnonymBruker skrev (3 timer siden): Det har stått å trukket på lav varme i over 2,5 time, men det kjennes ikke ut som om det er i nærheten av å bli ferdig. Var ikke så voldsomt store biter heller. Er det sånn som med poteter at det plutselig kan bli ferdig eller må jeg regne med et par timer til? Er bare jeg og samboeren som skal spise, så er ingen krise 😅 Anonymkode: b9035...1d8 Hva mener du med ferdig da? Hvis det har kokt i hele denne tiden, så er det jo varmebehandlet... 3
Djungelvrål Skrevet 31. januar #13 Skrevet 31. januar Har opplevd dette med grytekjøtt, men syns også f.eks en first price ytre filet i biter må koke lenge.
Djungelvrål Skrevet 31. januar #14 Skrevet 31. januar Mezzosoprena skrev (6 minutter siden): Hva mener du med ferdig da? Hvis det har kokt i hele denne tiden, så er det jo varmebehandlet... Hun mener kokt mørt.
Mezzosoprena Skrevet 31. januar #15 Skrevet 31. januar Djungelvrål skrev (3 minutter siden): Hun mener kokt mørt. Jeg skjønte forsåvidt egentlig det, men tenkte ikke at det var noe poeng for oss å gjette oss til det og spurte derfor TS, men tanke på at det kanskje rett og slett har kokt for lenge... 1
Djungelvrål Skrevet 31. januar #16 Skrevet 31. januar Mezzosoprena skrev (Akkurat nå): Jeg skjønte forsåvidt egentlig det, men tenkte ikke at det var noe poeng for oss å gjette oss til det og spurte derfor TS, men tanke på at det kanskje rett og slett har kokt for lenge... Koker det for lenge går det i oppløsning. Det blir ikke seigere jo lengre det kokes. 1
Mezzosoprena Skrevet 31. januar #17 Skrevet 31. januar Djungelvrål skrev (1 minutt siden): Koker det for lenge går det i oppløsning. Det blir ikke seigere jo lengre det kokes. Det kan bli både seigt og tørt hvis det kokes for lenge jo... 4
Djungelvrål Skrevet 1. februar #19 Skrevet 1. februar Mezzosoprena skrev (10 timer siden): Det kan bli både seigt og tørt hvis det kokes for lenge jo... Sleng kjøtt til kok i 8 timer og se om Det fortsatt er seigt. 2
AnonymBruker Skrevet 1. februar #20 Skrevet 1. februar Det har skjedd meg at jeg har forsøkt å få kjøtt mørt uten at det har kunnet skje i tide til søndagsmiddag, og jeg bare har måttet gi opp, lage noe annet raskt som erstatning, og så fortsette å koke det seige kjøttet på mandag. Det blir mørt til slutt. Et tips til neste gang er å bruke en gryte med lokk som kan stå i ovnen, og så sette inni på 140-150 g i noen timer i stedet. Da slipper man å passe på at det koker osv, og etter min erfaring gjør det en forskjell - det blir lettere mørt i ovn enn om man har samme koketid på en plate på komfyren. Anonymkode: 521a3...594 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå