AnonymBruker Skrevet 5 timer siden #1 Del Skrevet 5 timer siden Jeg ser at en del gjerne lager middager i store kvanta, for å fryse ned til senere, andre fryser ned rester. Men er det egentlig så bra å varmebehandle kjøtt, kylling og fisk flere ganger. Så også ei på Facebook som forhåndsstekte, hjemmelagede pizzabunner, la på fyll for så å fryse ned. Hun skrev at hun stekte bunnene i 10-15 minutter. Det er jo samme steketid som når man enten lager pizza for å spise med en gang eller steker en frossenpizza, enten det er kjøpt eller egen. (Jeg steker alltid pizza på høy varme og kortere tid for å få sprø bunn, derfor maks 15 minutter.) Dette betyr jo at alle pizzaene hennes steker to ganger, hvilken ikke sparer henne for tid i det hele tatt, men derimot dobler tiden til steketid. 🤪😂 Anonymkode: d3472...21a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5 timer siden #2 Del Skrevet 5 timer siden Du skjønner at man lager i store kvanta til dager man ikke har tid til å lage mat? Og at man fryser ned rester, for å ikke kaste mat? Anonymkode: 3eaa0...a5f 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hannabanna Skrevet 5 timer siden #3 Del Skrevet 5 timer siden Men veldig greit å ha om man har mange på besøk, å ha pizza halvferdig så ikke det tar så lang tid. Enkelte dager og uker har jeg mindre å gjøre og fyller opp frysen med hjemmelaget mat. Forstår ikke helt hvorfor du reagerer slik på det. Du står fritt til å forberede din mat som du vil. Dere kan bruke forskjellige oppskrifter eller ha forskjellige preferanser. Ser ikke hva som er så morsomt med det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5 timer siden #4 Del Skrevet 5 timer siden AnonymBruker skrev (6 minutter siden): Jeg ser at en del gjerne lager middager i store kvanta, for å fryse ned til senere, andre fryser ned rester. Men er det egentlig så bra å varmebehandle kjøtt, kylling og fisk flere ganger. Så også ei på Facebook som forhåndsstekte, hjemmelagede pizzabunner, la på fyll for så å fryse ned. Hun skrev at hun stekte bunnene i 10-15 minutter. Det er jo samme steketid som når man enten lager pizza for å spise med en gang eller steker en frossenpizza, enten det er kjøpt eller egen. (Jeg steker alltid pizza på høy varme og kortere tid for å få sprø bunn, derfor maks 15 minutter.) Dette betyr jo at alle pizzaene hennes steker to ganger, hvilken ikke sparer henne for tid i det hele tatt, men derimot dobler tiden til steketid. 🤪😂 Anonymkode: d3472...21a Det eneste som er morsomt er at du har totalt mistet poenget. Anonymkode: 6828b...3e5 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
keops Skrevet 4 timer siden #5 Del Skrevet 4 timer siden En pizzabunn skal jo gjerne heve og etterheve. Dette tar tid. Er derfor genialt å forhåndslage/steke bunner og ha i fryser 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 4 timer siden #6 Del Skrevet 4 timer siden Det er ikke noe problem å varmebehandle mat flere ganger. Det går mye raskere å varme opp en gryterett framfor å lage den fra bunn, så det å lage store porsjoner når man først er i gang og fryse ned til travle dager er smart. Jeg vet ikke hvordan du klarer å lage hjemmelaget pizza på 10-15 minutter, men vanligvis må pizzadeig først blandes og eltes i flere minutter for så å heve en time før den bakes ut. Deretter kommer det å smøre på saus, legge på fyll og steke. Å fryse ned ferdige bunner sparer derfor veldig mye tid. Jeg tror ikke du helt har skjønt poenget. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4 timer siden #7 Del Skrevet 4 timer siden AnonymBruker skrev (6 minutter siden): Det eneste som er morsomt er at du har totalt mistet poenget. Anonymkode: 6828b...3e5 Jeg misser ikke noe poeng. Jeg vet hvordan jeg selv lager pizza, derfor vet jeg at dette ikke hadde spart meg tid. Det tar fem minutter å elte deigen, et par minutter til å legge på topping, mens ovnen blir varm nok. Jeg står ikke og steker kjøtt for så å legge dette på pizzarn for at kjøttet skal steke enda en gang for å bli seigt og overstekt, her legges rått kjøtt på deigen/bunnen. Eller dvs først deig/bunn, deretter smøres tomatsaus eller pesto på, deretter mozarella og til slutt rått kjøtt (bytter på kjøttdeig, biff, kylling, noen ganger peperoni) og annet vi vil ha, f eks sopp, ananas, løk. Stekes ved minst 250 grader. Det er slik skikkelig pizza lages i Italia og drikke jeg lager pizza. Anonymkode: d3472...21a 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4 timer siden #8 Del Skrevet 4 timer siden Og jeg hever ikke deigen. Anonymkode: d3472...21a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4 timer siden #9 Del Skrevet 4 timer siden Jeg er med på å varme opp gryter og supper en gang etter tillaging, men kun etter oppbevaring i kjøleskapet. Det er å steke for så å fryse og så steke igjen jeg er skeptisk til. Særlig kylling. Anonymkode: d3472...21a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4 timer siden #10 Del Skrevet 4 timer siden AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Jeg misser ikke noe poeng. Jeg vet hvordan jeg selv lager pizza, derfor vet jeg at dette ikke hadde spart meg tid. Det tar fem minutter å elte deigen, et par minutter til å legge på topping, mens ovnen blir varm nok. Jeg står ikke og steker kjøtt for så å legge dette på pizzarn for at kjøttet skal steke enda en gang for å bli seigt og overstekt, her legges rått kjøtt på deigen/bunnen. Eller dvs først deig/bunn, deretter smøres tomatsaus eller pesto på, deretter mozarella og til slutt rått kjøtt (bytter på kjøttdeig, biff, kylling, noen ganger peperoni) og annet vi vil ha, f eks sopp, ananas, løk. Stekes ved minst 250 grader. Det er slik skikkelig pizza lages i Italia og drikke jeg lager pizza. Anonymkode: d3472...21a Ikke en eneste italiener har ananas på pizzaen…. Nå steker jeg riktignok ikke pizza med fyll på før jeg fryser den ned. Jeg halvsteker bunner, og steker de med fyll når jeg skal ha pizza. Når jeg lager storkok av ulike slag, så har jeg over i bokser og maten blir varmebehandlet en gang når det skal spises. Anonymkode: d8f38...48a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 2 timer siden #11 Del Skrevet 2 timer siden AnonymBruker skrev (2 timer siden): Det er slik skikkelig pizza lages i Italia og drikke jeg lager pizza. Anonymkode: d3472...21a Det er feil. God pizzadeig, med gjær, skal heves. Det gjør de også i Italia. Du må gjerne lage den annerledes, men det blir ikke det samme og endrer ikke det faktum at metoden du leste om på FB er den beste hvis man vil ha rask pizza som samtidig er hjemmelaget og god. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2 timer siden #12 Del Skrevet 2 timer siden AnonymBruker skrev (2 timer siden): Jeg misser ikke noe poeng. Jeg vet hvordan jeg selv lager pizza, derfor vet jeg at dette ikke hadde spart meg tid. Det tar fem minutter å elte deigen, et par minutter til å legge på topping, mens ovnen blir varm nok. Jeg står ikke og steker kjøtt for så å legge dette på pizzarn for at kjøttet skal steke enda en gang for å bli seigt og overstekt, her legges rått kjøtt på deigen/bunnen. Eller dvs først deig/bunn, deretter smøres tomatsaus eller pesto på, deretter mozarella og til slutt rått kjøtt (bytter på kjøttdeig, biff, kylling, noen ganger peperoni) og annet vi vil ha, f eks sopp, ananas, løk. Stekes ved minst 250 grader. Det er slik skikkelig pizza lages i Italia og drikke jeg lager pizza. Anonymkode: d3472...21a Du gjør dette veldig vanskelig. Klart man sparer tid på å lage store kvanta og fryse ned. Og det er helt trygt mathygienemessig. Anonymkode: 7a179...4cb Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 56 minutter siden #13 Del Skrevet 56 minutter siden AnonymBruker skrev (3 timer siden): Jeg misser ikke noe poeng. Jeg vet hvordan jeg selv lager pizza, derfor vet jeg at dette ikke hadde spart meg tid. Det tar fem minutter å elte deigen, et par minutter til å legge på topping, mens ovnen blir varm nok. Jeg står ikke og steker kjøtt for så å legge dette på pizzarn for at kjøttet skal steke enda en gang for å bli seigt og overstekt, her legges rått kjøtt på deigen/bunnen. Eller dvs først deig/bunn, deretter smøres tomatsaus eller pesto på, deretter mozarella og til slutt rått kjøtt (bytter på kjøttdeig, biff, kylling, noen ganger peperoni) og annet vi vil ha, f eks sopp, ananas, løk. Stekes ved minst 250 grader. Det er slik skikkelig pizza lages i Italia og drikke jeg lager pizza. Anonymkode: d3472...21a Du har fremdeles ikke tatt poenget… Anonymkode: 6828b...3e5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå