AnonymBruker Skrevet 29. januar #1 Del Skrevet 29. januar Hei venner! Som (mange ganger) daglig besøkende på forumet her, så får man opp mange ulike problemstillinger. Jeg håper på å kjøpe ny valp i år, og som førsteklasses overtenker, så er jeg allerede begynt å tenke på alle utfordringene jeg kan komme til å møte, og det er helt tåpelig av meg. Så, jeg lurte på om noen hadde lyst til å dele noen solskinnshistorier. Der enten valpen var enkel og eksemplarisk, eller det dukket opp små, normale problemer som var lette å trene bort? Hva gjorde du rett, hva ville du i ettertid ha gjort annerledes? I og med at det stort sett er utfordringene vi tar opp her, så hadde det vært så kjekt å høre litt og få tips og triks fra dem som har vært igjennom valpe- og unghundstiden uten de store hindringene. Selvskryt er lov! Anonymkode: a00a1...19b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. januar #2 Del Skrevet 29. januar Det jeg gjorde feil med min første valp var at jeg ikke var tolmodig nok under trening og etterhvert ga opp og tok det igjen en annen gang litt for ofte og deretter lot (ung)hunden vinne når den ikke hørte etter. Man kan fort bli frustrert og gi opp når man er i den tenåringsfasen der ting går inn det ene øret og ut det andre. Må bare ha mye mer tolmodighet enn man tror for at du skal lykkes med en fin hund raskere. Utrolig nok fikk jeg til de tingene jeg ville få til med den hunden, det tok bare mye lenger tid enn nødvendig pga meg selv. Anonymkode: 14d52...aef Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. januar #3 Del Skrevet 29. januar Mye er genetisk, så aller viktigst: Sjekk oppdretter og foreldredyr nøye! Ellers tenker jeg det er viktig å trene på ro tidlig, og å passe på at hunden får være i fred fra overivrige barn og nysgjerrige voksne. Altså sette grenser på hundens vegne. Når det er sagt så er det mye som kan ordnes selv om man gjør feil. På vår første var vi litt for dårlige med grensesetting ift barn, samt at vi flyttet hunden av fanget når hun sov noe som etterhvert trigget ressursforsvar da hun ble eldre. Nå har vi derimot trenet på dette og hun er helt problemfri. Jeg tror man kommer langt med sunn fornuft, ro, og masse ros så lenge man har et genetisk greit utgangspunkt. Masse lykke til! ❤️ Anonymkode: deef0...f57 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Natu Skrevet 29. januar #4 Del Skrevet 29. januar AnonymBruker skrev (36 minutter siden): Hei venner! Som (mange ganger) daglig besøkende på forumet her, så får man opp mange ulike problemstillinger. Jeg håper på å kjøpe ny valp i år, og som førsteklasses overtenker, så er jeg allerede begynt å tenke på alle utfordringene jeg kan komme til å møte, og det er helt tåpelig av meg. Så, jeg lurte på om noen hadde lyst til å dele noen solskinnshistorier. Der enten valpen var enkel og eksemplarisk, eller det dukket opp små, normale problemer som var lette å trene bort? Hva gjorde du rett, hva ville du i ettertid ha gjort annerledes? I og med at det stort sett er utfordringene vi tar opp her, så hadde det vært så kjekt å høre litt og få tips og triks fra dem som har vært igjennom valpe- og unghundstiden uten de store hindringene. Selvskryt er lov! Anonymkode: a00a1...19b Valg av type hund er veldig viktig. Velg en hund som er tilpasset ditt aktivitetsnivå og livsstil. Hvis du bor lite, er lite ute så velger du ikke en Border Collie eller Jack Russel. Husk at hunderaser som har ett høyt aktivitetsnivå vil lettere finne på uniter om de ikke blir stimulert. En annen ting er at det kan tid for en hund og bli stueren. Dette er ikke gjort på ett par uker men kan ta noen måneder. Ikke stress for mye med det. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. januar #5 Del Skrevet 29. januar Jeg undervurderte at jeg har en apporterende hund, muligens fordi puddel har havnet i gruppen selskapshund... Jeg hørte også på råd om å være streng og ta fra hunden det den tok. Derfor sliter vi fortsatt med å bytte ting, men det er blitt mye bedre. Utenom det har jeg verdens beste hund, og jeg syns verken valpetid eller ungdomstid var spesielt krevende. Vi har trent rallylydighet og nosework hele veien, så vi har trent på noe sammen hele veien, det tror jeg er viktig. Så har jeg, etter den første perioden der jeg hørte på dårlige råd, hørt på magefølelsen og funnet folk som trener hund på en måte jeg liker. Legge til rette for at hunden gjør rett, lage gode vaner og forsterke det man vil ha. Og så har jeg tatt tak i ting jeg opplevde som slitsomt tidlig, før de blir en vane. Vaner er undervurdert for å få et lykkelig hundehold, syns jeg. Anonymkode: 17907...ea0 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. januar #6 Del Skrevet 29. januar Jeg har blødd, svettet og grått litt under alle valpe-/unghundsperiodene, men vel verdt det til slutt og har endt opp med velfungerende voksne hunder. Anonymkode: aaeae...17e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. januar #7 Del Skrevet 30. januar Det viktigste er å velge en rase tilpasset den livsstilen man har og ikke den man ønsker man hadde. De fleste hunder fikser fint å bli med på langturer etc, man man blir ikke friluftsmenneske av å kjøpe seg en husky.. Tenk over hva du ønsker at hunden din kan og IKKE kan. Øv på de tingene som er viktig for deg fra dag 1 og prøv å unngå at valpen gjør ting du ikke ønsker den skal gjøre. Det er utrolig fort gjort å gå i fella der man lar valpen gjøre "søte ting" som å jage duer og katter eller tygge på en gammel sko, bare for å oppdage at det ikke er like søtt lengre når bikkja er stor. Det er mye jobb å trene vekk uvaner og noen, slik som jaging, er nesten umulig å trene vekk og gjør ofte annen trening vanskeligere (som å få en pålitelig innkalling). Ikke la valpen jage fugler/katter etc hvis du ikke ønsker å ha en hund som jager.. Vær tålmodig! Alt etter personlighet og rase, det tar tid å lære hunden alt man ønsker og det vil gå frem og tilbake. Man får ikke en super og lydig hund over natten! Anonymkode: 698b7...fe8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jytte Skrevet 30. januar #8 Del Skrevet 30. januar Trenger ikke lære gi labb, og jeg ville hatt fokus på ro spesielt inne. Ikke ta den med på for mye i starten, og lær den å ha fokus på DEG og å passere andre hunder. Innkalling og gå pent er viktig. I uke 20 er valper mest mottagelige for å lære å gå pent i bånd, min collie lærte å gå fot uten bånd den uka. Den lærte også å gå på plass (legge seg), dekk og bli, sitt og bli og en masse andre ting. Jeg var kun tolv år men hadde lest meg opp og var entusiastisk interessert i hunder. Hunden min var også veldig lettlært, men ble ikke renslig med det samme. Tror det var rundt fem mnd. alder. Vi bodde landlig da og min far hadde elghund. Vi hadde også hest, og to katter. Elghunden var mye i hundegården (fikk turer), og da lærte valpen min gradvis å være alene hjemme. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå