Gå til innhold

Forslag til å pynte sjokoladekaken


exictence

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Marsipan blomster, seigmenn, geletopper, kokos masse

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan sprøyte fine roser av sjokoladekrem på toppen og/eller rundt. Da synes jeg det er enkelt og pent for kontrastens skyld å drysse på litt spon/krøller av hvit sjokolade eller bare rive/høvle litt over, men du kan gjerne la de sprøytede rosene være eneste pynt. I stedet for vanlig brun sjokoladekrem kan du lage hvit sjokoladekrem, som en fin kontrast til sjokoladekaken inni. 

Bredte sjokoladeglasur over hele kaken og pynt litt tilfeldig med f.eks. halve kinderegg, små franske makroner (bare kjøpt på butikk), sjokoladekuler i gull, Toffifee, ruter av hvit sjokolade, biter av Kinder Bueno og andre sjokoladetyper du synes er gode og dekorative.

Du kan lage Kvikklunsj-kake hvor man legger Kvikklunsj-sjokolade langs utsiden av kaken, som et gjerde, og så heller Smarties oppi som dekker hele toppen av kaken.

Dekk kaken med sjokoladekrem. Sprøyt ringer av hvit glasur med litt avstand rundt og rundt på toppen av kaken. Bruk så en kakepinne og dra den gjennom ringene fra midten og ut med litt mellomrom mellom, det blir seende ut litt som et nett.

La en dripcake. Dekk kaken med en lys sjokoladekrem og sett den så kaldt til den er avkjølt. Lag mørk ganache som får avkjøles til romtemperatur. Bruk en skje og hell glasuren på kanten av kaken og dytt den over kanten slik at den renner litt utover (pass på at du ikke bruker for mye eller at ganachen ikke er for rennende, det er penest når glasuren ikke renner helt ned på fatet). Pynt midten av kaken som du ønsker.

Dekk kaken med en lys sjokoladekrem. Lag sjokoladebark (dekk en langpanne/stekebrett med bakepapir og legg mørk, lys og hvit sjokolade på brettet). Smelt i ovnen ved 150 grader i 10 minutter. Ta ut av ovnen og bruk en kniv, kakepinne eller noe annet til å dra gjennom sjokoladene slik at de marmoreres og blander seg litt. Dryss evt på kakepynt, hakkede nøtter, miniSmarties e.l. og la stivne. Brekk i biter av ulik størrelse (fint om noen av dem er ganske store) og stikk barkbitene ned i toppen av kaken (ikke så langt, bare slik at de står av seg selv).

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...