AnonymBruker Skrevet 17 timer siden #1 Del Skrevet 17 timer siden Jeg står litt fast. Hva er veldig enkelt å servere til 15-20 stk i en minnestund som krever minimalt med arbeid, er gluten og laktosefritt og ikke bare søtt? Det er ikke store kjøkkenplassen å skryte av så oppvarmet er utelukka. Kaker er allerede ordnet, jeg synes det burde være noe som ikke er bare søtt også men ikke noe krevende greier eller fullt måltid. Det er ikke aktuelt å bestille heller da det er lite slikt tilgjengelig her. Anonymkode: 17598...281 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17 timer siden #2 Del Skrevet 17 timer siden Det vanligste er vel å bestille snitter. Ser du skriver at det er lite slikt tilgjengelig, men det ville jeg ha dobbeltsjekket da folk i hele landet vil ha mat til minnestundene sine. Anonymkode: 673f9...191 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17 timer siden #3 Del Skrevet 17 timer siden Spekemat, potetsalat, eggerøre og brød. Anonymkode: 35279...1d0 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Honey Dew Skrevet 16 timer siden #4 Del Skrevet 16 timer siden Lag noen snitter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16 timer siden #5 Del Skrevet 16 timer siden AnonymBruker skrev (10 minutter siden): Det vanligste er vel å bestille snitter. Ser du skriver at det er lite slikt tilgjengelig, men det ville jeg ha dobbeltsjekket da folk i hele landet vil ha mat til minnestundene sine. Anonymkode: 673f9...191 Det er ikke tilgjengelig her i mitt tilfelle så det er ikke et alternativ. Det handler om tilgjengelige leverandører til dagen, allergihensyn, prisene og tiden til å få det på plass i det stramme tidsskjemaet blant annet men jeg gadd ikke skrive alt det. Anonymkode: 17598...281 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jegerrinne Skrevet 16 timer siden #6 Del Skrevet 16 timer siden Snitter er ofte det jeg ser eller gryterett Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16 timer siden #7 Del Skrevet 16 timer siden Brød og alt med gluten eller laktose går heller ikke. Snitter er desverre utelukket. Det finnes gluten og laktosefrie brød men det er ikke godt og det er ikke mulig å få bakt selv fordi kjøkkenet er for dårlig. Anonymkode: 17598...281 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16 timer siden #8 Del Skrevet 16 timer siden Rømmegrøt og spekemat Anonymkode: b9423...679 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16 timer siden #9 Del Skrevet 16 timer siden Et lite koldtbord eller snitter dere smører selv. Jeg har tilgode å se et lokale hvor kjøkkenet er så lite at dere ikke går det til. Anonymkode: 3b511...084 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16 timer siden #10 Del Skrevet 16 timer siden Problemet her er vel at det ikke finnes mat til 20 personer som krever minimalt med arbeid. I tillegg gluten og laktosefritt. Anonymkode: 673f9...191 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16 timer siden #11 Del Skrevet 16 timer siden AnonymBruker skrev (43 minutter siden): Jeg står litt fast. Hva er veldig enkelt å servere til 15-20 stk i en minnestund som krever minimalt med arbeid, er gluten og laktosefritt og ikke bare søtt? Det er ikke store kjøkkenplassen å skryte av så oppvarmet er utelukka. Kaker er allerede ordnet, jeg synes det burde være noe som ikke er bare søtt også men ikke noe krevende greier eller fullt måltid. Det er ikke aktuelt å bestille heller da det er lite slikt tilgjengelig her. Anonymkode: 17598...281 Snitter er vanlig å ha i minnestund etter begravelse. Er det folk som kommer langveis fra så er lapskaus noe vi og har fått servert. Enten smører dere selv, og setter ferdigsmutre fat på bodene eller så får dere hjelp eventuelt bestille. Anonymkode: f48fb...3ec Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16 timer siden #12 Del Skrevet 16 timer siden Syns ikke forslaget om spekemat var så dumt. Trenger ikke være så fancy,spekeskinke og noen forskjellige pølser holder. Potetsalat kan lages med laktosefri rømme. Eggerøre og litt grønt til. Flatbrød. Alt kan lages på forhånd og serveres kaldt. Anonymkode: 7e4f6...38a 3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16 timer siden #13 Del Skrevet 16 timer siden Det vi har gjort er å lage en god kjøttsuppe. Trenger bare én stor kasserolle, og har du ikke det er det alltids noen du kan låne av. Best blir det om du lager kraft fra bunn selv (det ordner seg nesten selv også, står og putrer noen timer selv). Men hvis ikke har f.eks. coop god kraft på boks. Koker du kraft selv kan du f.eks. koke det på lammekjøtt, og så bruke noe av det kjøttet. Vil du supplere med mer kjøtt, så kan du gjøre det, eller enkelt lage noen kjøttboller av en eller annen kjøttdeig. For å slippe å måtte kutte opp mye potet og grønnsaker så har vi tatt x antall pakker med frossen lapskausblanding fra frysedisken på butikken. Ha ev. oppi ekstra løk, purreløk og hvitløk for ekstra smak. Smak ellers til med hva du vil ha av krydder, f.eks. ekstra salt, pepper, timian, rosmarin, paprikapulver eller annet. Og så kutter vi opp et par brokkolibunter i små buketter, og kutter opp litt grønt av purreløk eller gressløk. Brokkolibukettene kan du kutte opp kvelden før og putte i en tett pose eller boks, de tilsettes suppen et par minutter før servering. Og så kan man servere småhakket purreløk/gressløk ved siden av i skåler, dette kan også kuttes opp kvelden før og has i tett boks. Så har vi hatt brød og smør eller flattbrød ved siden av. På denne måten unngår vi alt av gluten og laktose/melkeprotein. Det er enkelt, det er mettende, det er godt. Vi bor ikke i Trøndelag, men der er det jo hundrevis av år med tradisjoner med sodd i begravelser (der brukes det jo også som festmat), så det er helt innenfor å servere. Vi har fått gode tilbakemeldinger når vi har servert dette i minnestund, spesielt i den kalde årstiden. Man blir ofte frossen av påkjenningene som en begravelse er, og da er det godt med noe varmende i kroppen. Var for en tid tilbake også i en begravelse hvor minnestunden var holdt på et hotell, der ble det samme servert. Alt kan ordnes dagen før. Vi har valgt å koke opp kasserollen med kjøtt og ev. kjøttboller (og ev. løk) før vi har gått i kirken, og med det samme den har kokt opp tilsetter vi lapskausblandingen, skrur av platen (viktig å huske!). Når vi kommer hjem da er det bare å slå på platen igjen, koke opp, og når det har putret et par-tre minutter kan brokkoli tilsettes og platen slås helt ned på 1-2. Det blir lite oppvask, det er enkelt å servere. Lag en større porsjon enn du i utgangspunktet tror du trenger, for vår erfaring er at folk spiser langt mer enn vi tror. Kondolerer med tapet av din nære, ta vare på hverandre i tiden fremover! ❤️ Anonymkode: be340...f11 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tingtang Skrevet 16 timer siden #14 Del Skrevet 16 timer siden Glutenfrie tortillalefser med ruccula, spekeskinke/røkt laks og Philadelphia (melkefri eller Laktosefri) Lag ruller/wraps som du ruller og skjærer opp i biter. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15 timer siden #15 Del Skrevet 15 timer siden Jeg er veldig fan av snitter og påsmurt rundstykker. Anonymkode: c24dc...9e5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thomasine Skrevet 15 timer siden #16 Del Skrevet 15 timer siden Det er på grensen til frekt at så mange fortsetter å nevne snitter når TS sier at det ikke er aktuelt?! Enten gidder folk ikke lese alle innleggene, eller man har ikke respekt for TS's svar. Gryterett går fint. Lag Focaccia om det er tid eller kjøp det og! Kondolerer 🌹 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sb88 Skrevet 15 timer siden #17 Del Skrevet 15 timer siden I min familie bruker vi å lage kjøttsuppe å servere med brød. Engel og greit. Kan lages på forhånd å varmes opp 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15 timer siden #18 Del Skrevet 15 timer siden Thomasine skrev (7 minutter siden): Det er på grensen til frekt at så mange fortsetter å nevne snitter når TS sier at det ikke er aktuelt?! Enten gidder folk ikke lese alle innleggene, eller man har ikke respekt for TS's svar. Gryterett går fint. Lag Focaccia om det er tid eller kjøp det og! Kondolerer 🌹 Gikk glipp av akkurat det innleget. Beklager. Ikke meningen å være frekk eller respektløs. Anonymkode: c24dc...9e5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15 timer siden #19 Del Skrevet 15 timer siden Tingtang skrev (37 minutter siden): Glutenfrie tortillalefser med ruccula, spekeskinke/røkt laks og Philadelphia (melkefri eller Laktosefri) Lag ruller/wraps som du ruller og skjærer opp i biter. Dette var et kjempegodt forslag, takk! 🤩 Anonymkode: 17598...281 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15 timer siden #20 Del Skrevet 15 timer siden Thomasine skrev (9 minutter siden): Det er på grensen til frekt at så mange fortsetter å nevne snitter når TS sier at det ikke er aktuelt?! Enten gidder folk ikke lese alle innleggene, eller man har ikke respekt for TS's svar. Gryterett går fint. Lag Focaccia om det er tid eller kjøp det og! Kondolerer 🌹 er Focaccia glutenfritt? Anonymkode: d3af2...973 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå