Gjest Elfrida Skrevet 6. mars 2006 #3 Skrevet 6. mars 2006 Jada, hvis du har hatt den i kjøleskapet går det helt greit.
Gjest Gjest Skrevet 6. mars 2006 #4 Skrevet 6. mars 2006 Kokt ris har lang holdbarhet i kjøleskapet. Jeg ville ikke hatt problemer med å bruke den hvertfall 2-3 dager til. Jeg koker ofte en for stor porsjon ris, lar resten stå i kjøleskapet, og varmer i mikroovnen til flere middager senere.
Gjest piaf Skrevet 6. mars 2006 #5 Skrevet 6. mars 2006 Ris som har blitt stående på kjøkkenbenken natten over, derimot, kan man bli skikkelig syk av.
Gjest Aloha Skrevet 6. mars 2006 #6 Skrevet 6. mars 2006 Ikke noe problem hvis du har hatt den i en tett boks i kjøleskapet. Vi gjør det hele tiden - koker opp ekstra mye ris, og varmer i microen en dag eller to etter. Så går middagen litt kjappere!
-Fisken- Skrevet 6. mars 2006 #7 Skrevet 6. mars 2006 Ja, ikke noe problem. Kokt ris holder seg en stund i kjøleskapet.
Gjest gjest1 Skrevet 7. mars 2006 #8 Skrevet 7. mars 2006 (endret) Kokt ris er faktisk høyrisikomat med veldig høy vekst av bakterier på veldig kort tid. Skal du koke ris på forhånd bør du kjøle den ned raskt og sette den i kjøleskap med en gang! I tillegg bør du varme den skikkelig når du skal bruke den igjen. Jeg ville ikke oppevart kokt ris mer enn en dag, maks to. Endret 7. mars 2006 av onyx
Gjest gjest1 Skrevet 7. mars 2006 #9 Skrevet 7. mars 2006 http://matportalen.no/Matportalen/Saker/1084954547.02 Og linken over kan kanskje være nyttig for de som er interessert.
Gjest Gjest Skrevet 7. mars 2006 #10 Skrevet 7. mars 2006 Takk for link, Onyx! Men hvem er det som oppbevarer kokt ris i romtemperatur da? De kan jo ikke tenke seg godt om i hvert fall!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå