Gå til innhold

Hva mener du er den mest undervurderte grønnsaken i norsk husholdning?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Selvplukket sopp (steinsopp og kantareller), søtpotet, beter, jordskokk og fennikel

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker
LittDiva skrev (8 timer siden):

Neper🤩.

Enig! Jeg gikk ens ærend inn igjen i tråden nå for å skrive neper faktisk. :ler: 

Utrolig gode å feks bare dampe og ha som tilbehør til fisk på forsommeren, og virkelig en litt glemt sommergrønnsak mener jeg.

Anonymkode: 6687c...e7c

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Sopp?? Var det ikke snakk om grønnsaker?

Anonymkode: 065a5...dee

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Sølvløk. Et gudsens mirakel.

Anonymkode: 20050...15f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Stangselleri. Nydelig 🙂

Anonymkode: 70192...258

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Potet og gulrot. Har holdt liv i folk i årtider. Poteten fikk plutselig skyld for alt som gikk galt når sannheten er at folk hadde dødd uten. Vi er så sjukt privilegerte. 

  • Liker 4
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

visp skrev (9 timer siden):

Sopp?? Da svarer jeg biff :)

 

Det må jeg si meg enig i. Sopp og biff har vel på hver sin måte like mye (eller lite) til felles med grønnsaker. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (6 minutter siden):

Sopp?? Var det ikke snakk om grønnsaker?

Anonymkode: 065a5...dee

Det betegnes vel som grønnsak?

Anonymkode: 0f05e...cf1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Det betegnes vel som grønnsak?

Anonymkode: 0f05e...cf1

Er vel egentlig ikke det. Den har hverken blomst, røtter eller blader.

Pastinakk er mitt bidrag.

Anonymkode: ebfa2...bf1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pastinakk!
Både ovnsbakt og som pure er det helt nydelig. Kan brukes til ALT!
Blander ofte inn litt pastinakk i potetstappe/kålrabistappe eller lager pure med fløte som tilbehør til f.eks vilt. Er selvsagt også selvskreven i grønsaksupper.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Kål, i alle varianter. Er så undervurdert på norsk kjøkken. 

Den kan karamelliseres, grilles, brukes i supper, man kan lage chips eller krispe, man kan lage hele retter, som kålrulletter, wok, eller helt enkelt grillet kål med valnøtter og dressing, man kan fermentere, bruke den i gratenger, hive en neve i smoothien, bruke den i fritatta/okonmiyaki, lage dumplings, og mye mer. 

Anonymkode: ee5a8...9bf

  • Liker 1
  • Hjerte 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
AnonymBruker

Sommerkål, så godt med smelta smør til

Anonymkode: bcf24...f6b

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

jordskokk og kål

Anonymkode: b99ee...2b6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Poteten er viktig, men av mindre vanlige så tenker jeg på beter, og ulike former for kål. Rotgrønnsaker som kan lagres over lang tid har vært en viktig del av kostholdet oppigjennom, men hatt litt dårlig rykte. Håper det kommer seg 😊

Jeg elsker virkelig grønnsaker, så det er vanskelig å velge én. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Poteter, man kan rett og slett overleve i flere måneder ved å spise kun poteter, da de er veldig næringsrike, og har nok kalorier til at man ikke blir utsultet. De har også nøytral smak og er lette å variere.

Og selleri, da å begynne med sellerijuice er noe av det beste jeg har gjort for meg selv.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...