Gå til innhold

Dere som steker i matolje - hvilken type foretrekker du?


Hareena

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

EVOO.

Eller ghee, men det er ikke olje.

Unngår for alt i verdens raps, selv om norske helsemyndigheter mener det er sååå sunt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Alt etter hva jeg skal lage så bruker jeg enten "vanlig" (ikke kaldpresset) olivenolje eller en nøytral olje som raps/solsikke.

Når det gjelder merke så er det ikke så nøye. Eldorado er helt kurant. Når maten er ferdig, vil man ikke merke de små nyansene mellom ulike merker av samme type produkt.

Anonymkode: 05e8b...4df

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker billigste rapsolje/matolje til steking. Vil jeg ha litt ekstra god smak på stekte grønnsaker eller annet jeg steker, bruker jeg meierismør. Man kan steke i olivenolje, men det er bortkastede penger fordi den gode smaken på olivenolje som man betaler dyrt for, spesielt extra virgin-oljene, blir ødelagt av den høye temperaturen. Spar den gode olivenoljen til å smakssette salater og matretter etter at de er ferdig tilberedt.

Forøvrig tåler rapsolje høyere steketemperaturer enn olivenoljer.

Anonymkode: 52fb2...8e0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...