Gå til innhold

Hva er din beste oppskrift på dipp/dressing?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg lager ofte chilimajones&aioli eller dressing med majones, salsasaus og ulike krydder. Nå må jeg variere det lit. Hva er din beste oppskrift på digge dipper eller dressinger?😁

Anonymkode: f2621...8b3

AnonymBruker
Skrevet

Hvitløksdressing. En boks rømme med en god skvis majones. Hvitløk. Litt sukker. Litt sitronsaft. Salt og pepper. Og persille. Best dagen etter. 

Anonymkode: ba623...f6e

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Jeg liker best tradisjonell vinegraitte eller sennepsdressing til salater. 

Men en enkel dip/saus er: rød paprika, hvitløk, litt olje og fetaost som blendes eller stavmikses til helt flytende. Salt og pepper etter smak.

Den passer godt både som grønnsaksdip og til salte chips. Og jeg bruker den innimellom som pastasaus over makaroni eller spaghettie hvis jeg vil ha no comfort food.

Anonymkode: 6b415...e19

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Ett helt egg + en plomme, ca 4 dl olje, litt salt, pepper, chili, hvitløk og en minidæsj eddik i et høyt glass, stapp stavmikseren i bunn og ha på høy hastighet, miks fra bunnen og oppover, så har du en enkel og deilig chili aioli. Alt må helst være romtemperert.  Ellers kan jeg like å bare slumpe med f.eks. rømme, majones, litt ketchup, sennep, krydder, sylteagurksaft og sukker.

Anonymkode: 0f226...9a0

Skrevet

Pesto og yoghurtsaus. Du kan lage helt enkelt med 1ts pesto til 100g yoghurt, eller mer pesto for sterkere smak. Bare de to er gode i seg selv. Jeg har likevel gjerne i litt sennep (litt mindre enn mengden pesto), grovkornet pepper, litt næringsgjær og helst litt syre, som sitron eller lime. Syre gir det et lite kick, men samtidig så er yoghurten også syrlig. Passer til både fiske og kyllingretter, samt til vegetarmat. Nydelig til både poteter og pastaretter. 

Her brukes den mye i «boller» hvor hver enkelt setter sammen sin egen bolle med mat, og den lages med soyayoghurt på grunn av allergi. Helios sin pesto er melkefri, samme er blant annet «Smak forskjellen» sin fra Coop. Helios sin grønne blir mest brukt her, men den gule og røde er også god. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...