Gå til innhold

Olje i brøddeig


ferdig

Anbefalte innlegg

Hvilken olje bruker du? Leser og hører over alt at planteoljer er fy fy, rapsolje går om nøden er stor men helst ikke, hva skal da brukes i brøddeiger?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Alle ingredienser er vel fyfy på sin måte om man leter etter en grunn, men jeg tenker at det er ikke den spiseskjeen til eller fra som avgjør. Jeg tenker en hvilken som helst nøytral olje som raps eller solsikke er greit. Hører at soyaolje er mindre bra, så går jo an å styre unna den.

Jeg har faktisk pleid å bruke sesamolje, den som står ved det asiatiske utvalget i dagligvarer. Gir en smak som jeg synes passer i brød. Men tror jeg er ganske alene om å gjøre det.

Anonymkode: b63e0...a9f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg bruker raps eller solsikkeolje. Det er så lite olje pr brød at jeg tenker ikke så hardt over det. Bruker vel ca 1 dl på 1500gr mel liksom, som gir tre store brød. 

Hva med olivenolje eller avocadiolje? 

Anonymkode: deee8...b38

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg bruker aldri olje i brød, visste ikke at det var en greie? 

Anonymkode: 55414...d87

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg bruker ikke olje. Jeg synes det blir best med bare mel, vann, salt og gjær. 

Anonymkode: 21059...d50

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Jeg bruker rapsolje.

Anonymkode: 912c4...4cb

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar, da prøver jeg neste deig uten olje, spennende å se hvordan det blir 🙂 Oliven olje synes jeg setter mye smak.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Det er vel frøoljer du skal styre unna, ikke plante.

Jeg bruker oliven.

Anonymkode: 6404f...ef3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker solsikkeolje. Synes deigen blir lettere å jobbe med, når jeg bruker olje. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Olivenolje. Alle planteoljer er ikke fy fy, raps, mais og soyaolje er fy fy.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg bruker olivenolje og synes det gir god smak. Bruker det gjerne til å bake ut istedenfor mel, funker mye bedre!

Anonymkode: e1715...209

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Jeg bruker aldri olje i brød, visste ikke at det var en greie? 

Anonymkode: 55414...d87

 

AnonymBruker skrev (1 time siden):

Jeg bruker ikke olje. Jeg synes det blir best med bare mel, vann, salt og gjær. 

Anonymkode: 21059...d50

Det er jo smak og behag, men olje holder brødet saftigere lengre samt at det gjør brødet mykere og mindre seigt. Om man bruker olivenolje gir det også brødet god smak. Helt greit å foretrekke uten olje, men det har en funksjon likevel. 

Anonymkode: f6783...a98

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du liker smak av oliven så bruker du det, hvis ikke anbefaler jeg solsikkeolje. Hvis jeg lager europeisk mat bruker jeg olivenolje, hvis det er asiatisk bruker jeg solsikke. I brød er begge deler like bra.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker smør i brøddeigen, olje til pizzadeig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...