AnonymBruker Skrevet 18. januar #41 Del Skrevet 18. januar AnonymBruker skrev (2 timer siden): Du ble overrasket over at godteri er UP…? Anonymkode: 5ee34...7b4 Ehh, nei. Jeg har ikke skrevet det. Anonymkode: 554aa...952 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 18. januar #42 Del Skrevet 18. januar AnonymBruker skrev (7 timer siden): Alt som er bleket, er UP. Men herregud, hell i dere sukker, bare ikke lat som det ikke er UP. Anonymkode: 5ee34...7b4 Sukker er prosessert, ikke ultraprosessert. Sånn er det. Det at du tar feil gir deg da ingen grunn til å (prøve) å være nedlatende? 7 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. januar #43 Del Skrevet 18. januar Brunhilde skrev (2 timer siden): Sukker er prosessert, ikke ultraprosessert. Sånn er det. Det at du tar feil gir deg da ingen grunn til å (prøve) å være nedlatende? Man kan sminke en gris; det er fortsatt at en gris. Når mat er bleket, er det selvfølgelig UP. Anonymkode: 5ee34...7b4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. januar #44 Del Skrevet 18. januar AnonymBruker skrev (10 timer siden): Alt som er bleket, er UP. Men herregud, hell i dere sukker, bare ikke lat som det ikke er UP. Anonymkode: 5ee34...7b4 Ikke alt sukker er bleket. Jeg bruker aldri raffinert sukker. Du kan få kjøpt sjokolade med uraffinert sukker på Rema (fra Kolonihagen). I tillegg: Selv ikke raffinert sukker klassifiseres som ultraprosessert, men som prosessert kulinarisk ingrediens. Ikke lat som om det er UP. Anonymkode: fd8fa...b0d 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. januar #45 Del Skrevet 18. januar AnonymBruker skrev (18 timer siden): Sukker må jo være lov 😊 Anonymkode: 554aa...952 Hva er det du egentlig vil? Du vil spise sukker, men ikke ultraprosessert? Det er jo en direkte selvmotsigelse 😅 Anonymkode: 2c9e4...dc4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. januar #46 Del Skrevet 18. januar AnonymBruker skrev (46 minutter siden): Ikke alt sukker er bleket. Jeg bruker aldri raffinert sukker. Du kan få kjøpt sjokolade med uraffinert sukker på Rema (fra Kolonihagen). I tillegg: Selv ikke raffinert sukker klassifiseres som ultraprosessert, men som prosessert kulinarisk ingrediens. Ikke lat som om det er UP. Anonymkode: fd8fa...b0d Du kan sminke en gris. Tydelig lobbyvirksomhet. Anonymkode: 5ee34...7b4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
exictence Skrevet 18. januar #47 Del Skrevet 18. januar Det er jo ikke akkurat sjokolade og godteri, men veldig godt Frosne bær Frosne dadler Gulrøtter i staver Ripsstrimler du kan lage i ovnen av bare rips Eplebiter med litt caylon kanel Du kan kjøpe raw sjokolde på helsekost butikker, men veldig dyrt, og ikke mange synes det er veldig godt. Blendet avocado, raw sjokolade og lønnesirup blir deilig sjokolademousse 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. januar #48 Del Skrevet 18. januar AnonymBruker skrev (1 time siden): Man kan sminke en gris; det er fortsatt at en gris. Når mat er bleket, er det selvfølgelig UP. Anonymkode: 5ee34...7b4 I følge NOVA klassifikasjonen som er katergoriseringssystemet som definerer ultraprossesert mat er sukker en prossesert kulinarisk ingrediens. Samme kategori som mel, smør, oljer og salt. Når vi skal snakke om ultraprossesert og renvarer må vi nesten forholde oss til den faktiske definisjonen og ikke bare hva som føles ultraprossesert. Du tar rett og slett feil når det gjelder å kategorisere sukker som UPF. Sukker er veldig ofte en stor bestanddel av UPF produkter, det stemmer, men sukker gjør allikevel ikke et produkt automatisk ultraprossesert og det er definitivt ikke regnet som ultraprossesert i seg selv. Anonymkode: dc26a...74d 5 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. januar #49 Del Skrevet 18. januar AnonymBruker skrev (1 time siden): Man kan sminke en gris; det er fortsatt at en gris. Når mat er bleket, er det selvfølgelig UP. Anonymkode: 5ee34...7b4 https://www.matprat.no/artikler/ernaring/hva-er-ultraprosessert-mat/ Anonymkode: 4b62b...470 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 18. januar #50 Del Skrevet 18. januar AnonymBruker skrev (1 time siden): Man kan sminke en gris; det er fortsatt at en gris. Når mat er bleket, er det selvfølgelig UP. Anonymkode: 5ee34...7b4 Og du lever fremdeles i din egen lille boble og fornekter sannheten. Kos deg der, du. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. januar #51 Del Skrevet 18. januar AnonymBruker skrev (20 minutter siden): https://www.matprat.no/artikler/ernaring/hva-er-ultraprosessert-mat/ Anonymkode: 4b62b...470 Jeg la ut samme lenke på forrige side - ingen effekt. Anonymkode: fd8fa...b0d 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. januar #52 Del Skrevet 18. januar AnonymBruker skrev (12 timer siden): Fordi jeg er veldig glad i godteri, og jeg prøver å spise litt sunnere. Ble ganske overrasket over hvor stor andel av maten i butikkene som var ultraprosessert, så derfor vil jeg prøve å begrense det litt. Anonymkode: 554aa...952 Folk lever lengre og lengre, til tross for at mye av maten de spiser er ultraprossesert. Om man spiser balansert og har et sunt kosthold, har det lille inntaket av godteri i praksis null betydning. De fleste nordmenn spiser veldig bra. Dette UP-hysteriet kommer først og fremst fra land der folk spiser veldig mye dårlig mat generelt, inkludert UP-mat. Anonymkode: b8290...35a 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
snurk Skrevet 18. januar #53 Del Skrevet 18. januar AnonymBruker skrev (2 timer siden): Hva er det du egentlig vil? Du vil spise sukker, men ikke ultraprosessert? Det er jo en direkte selvmotsigelse 😅 Anonymkode: 2c9e4...dc4 Det er selvfølgelig ikke en selvmotsigelse. En vare er ikke ultraprossessert på grunnlag av at den har sukker i seg. Kaller du hjemmelagde karameller for ultraprossessert fordi de har sukker i seg? Da har du i såfall missforstått hva up er. 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. januar #54 Del Skrevet 18. januar AnonymBruker skrev (1 time siden): Folk lever lengre og lengre, til tross for at mye av maten de spiser er ultraprossesert. Om man spiser balansert og har et sunt kosthold, har det lille inntaket av godteri i praksis null betydning. De fleste nordmenn spiser veldig bra. Dette UP-hysteriet kommer først og fremst fra land der folk spiser veldig mye dårlig mat generelt, inkludert UP-mat. Anonymkode: b8290...35a Skjønner ikke hvordan de får det til at folk lever lengre og lengre når folk bare blir sykere og sykere. Kronisk sykdom og kreft har eksplodert de siste årene, og dette er blant unge folk, alle har en eller annen plage nå, og altfor mange har så invalidiserende plager at de får ikke levd livet sitt slik som andre gjør. Og jeg sier ikke at det er pga UP mat, men det er klart det ikke hjelper noen. Anonymkode: ee6b2...462 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. januar #55 Del Skrevet 18. januar Jaja, dere får helle i dere sukker under påskudd av at det «bare» er prosessert😂 Anonymkode: 5ee34...7b4 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. januar #56 Del Skrevet 18. januar AnonymBruker skrev (19 minutter siden): Jaja, dere får helle i dere sukker under påskudd av at det «bare» er prosessert😂 Anonymkode: 5ee34...7b4 Jeg svarte deg tidligere, så denne kommentaren din er rettet til bla meg. Jeg har spist minimalt med sukker de siste 5 årene pga at jeg fungerer bedre med veldig god insulinregulering. Spiser ikke godterier, kaker, boller eller produkter med fint mel. At sukker ikke er UPF er ikke noe som blir sagt som en unnskyldning for å spise mer av det, det er bare en fakta. Hvis vi skal diskutere ultraprossesert mat så må vi nesten forholde oss til klassifiseringen, og der gjør ikke sukker alene maten ultraprossesert og sukker er heller ikke ultraprossesert i seg selv. En hjemmelaget kake er f.eks ikke ultraprossesert. Målet med klassifiseringen er allikevel ikke å si at hjemmelaget kake er supersunt og man kan spise uendelige mengder uten å få negative helseeffekter etterhvert. Målet er å kunne vurdere kvaliteten på en hjemmelaget kake i forhold til en ultraprossesert industrikake ut i fra mer enn den tradisjonelle måten vi har sett på det (som var mengde sukker, fett, salt, og de få næringsstoffene vi har brydd oss om). Og sånn er det for hver produkttype. Anonymkode: dc26a...74d 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jane78 Skrevet 18. januar #57 Del Skrevet 18. januar AnonymBruker skrev (På 17.1.2025 den 11.40): Fins det ikke-ultra-prosessert godteri eller sjokolade i vanlige butikker? Anonymkode: 554aa...952 Ultraprossesert er en oppfunnet betegnelse og et skjeldsord uten betydning. Å kalle noe "ultraprossesert" sier ingenting om næringsinnholdet, masse sunne varer som er kategorisert som "ultraprossesert" 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. januar #58 Del Skrevet 18. januar jane78 skrev (5 minutter siden): Ultraprossesert er en oppfunnet betegnelse og et skjeldsord uten betydning. Å kalle noe "ultraprossesert" sier ingenting om næringsinnholdet, masse sunne varer som er kategorisert som "ultraprossesert" Nettopp. Når det blekede hvite sukkeret ikke kategoriseres som UP, blir det hele bare komisk. Anonymkode: 5ee34...7b4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. januar #59 Del Skrevet 18. januar jane78 skrev (15 minutter siden): Ultraprossesert er en oppfunnet betegnelse og et skjeldsord uten betydning. Å kalle noe "ultraprossesert" sier ingenting om næringsinnholdet, masse sunne varer som er kategorisert som "ultraprossesert" Det er en del av en kategorisering som er laget for å kunne forske på helseeffekt av maten hvor man kan ser på effekten av grad av prosessering. Det brukes i forskning ved høyt anerkjente forskningsinstitusjoner i hele verden. Alle klassifiseringer er for så vidt oppfunnet en gang i tiden, det i seg selv gjør dem ikke unyttige. Dette er et helt annerkjent begrep innen ernæringsforskningen. I den siste setningen viser du at du ikke har forstått hensikten med klassifiseringen eller hvordan den anvendes til å vurdere produkter. Anonymkode: dc26a...74d 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. januar #60 Del Skrevet 18. januar jane78 skrev (22 minutter siden): Ultraprossesert er en oppfunnet betegnelse og et skjeldsord uten betydning. Å kalle noe "ultraprossesert" sier ingenting om næringsinnholdet, masse sunne varer som er kategorisert som "ultraprossesert" Hvilke varer da? Anonymkode: ee6b2...462 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå