AnonymBruker Skrevet 6 timer siden #1 Del Skrevet 6 timer siden Hva bruker dere å ha som tilbehør til stekt fisk? Jeg har alltid brukt å ha potetsalat men nå er jeg lei 🫤 Vil gjerne ha noe annet men hva? Hva bruker dere? Tenkte å prøve å ha kokt pasta men så blir det jo tørt? Kanskje lage rømmedressing med hvitløk dill feks. Hva tenker dere? Anonymkode: dec60...239 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6 timer siden #2 Del Skrevet 6 timer siden Kommer an på hva slags fisk det er. Potetsalat har jeg dog aldri hatt til noen typer stekt fisk 😅 Til laks har vi gjerne ovnsbakte potetbåter, rømme, agurksalat eller pasta med pesto. Til torsk har vi gjerne smeltet smør, sitronbåter, ovnsbakt gulrot med olivenolje, salt og pepper og ertepuré. Anonymkode: 88c7f...fb9 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6 timer siden #3 Del Skrevet 6 timer siden AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Kommer an på hva slags fisk det er. Potetsalat har jeg dog aldri hatt til noen typer stekt fisk 😅 Til laks har vi gjerne ovnsbakte potetbåter, rømme, agurksalat eller pasta med pesto. Til torsk har vi gjerne smeltet smør, sitronbåter, ovnsbakt gulrot med olivenolje, salt og pepper og ertepuré. Anonymkode: 88c7f...fb9 Takk ❤️ Enten laks eller ørret vi spiser, så det er den fisken 🙈 Anonymkode: dec60...239 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jegerrinne Skrevet 6 timer siden #4 Del Skrevet 6 timer siden Til ørret laks bruker vi agurksalat, noen ganger stekt løk og gulrot, gulrot da brukt ostehøvel så de blir lange tyne og varmes kjapt i panna På skolen til jenta fikk vi servert med asparges og ertestuing Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6 timer siden #5 Del Skrevet 6 timer siden Siden du nevner laks/ørret, så nevner jeg bare ting jeg bruker ved siden av det: ovnsstekte poteter og grønnsaker, rømme eller saus. Pasta, grønnsaker og en ostesaus. Enten en saus med eggeplommer, fløte og ost av noe slag eller en med kremost (med urter eller pepper f.eks) og litt melk. En frisk salat bare, som en kyllingsalat bare med laks. Kokte eller ovnsstekte grønnsaker, her trenger jeg sjelden saus, men har ofte litt fetaost på grønnsakene. Anonymkode: 4d30d...156 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Enni Skrevet 6 timer siden #6 Del Skrevet 6 timer siden Ovnsbakte rotgrønnsaker med honning og urter. Stekt spinat, røde linser, hvitløk og noen ts creme fraiche i ei panne. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6 timer siden #7 Del Skrevet 6 timer siden Hjemmelaget potetmos. Og en eller to typer grønnsaker. Til stekt laks har jeg gjerne potetmos og dampet brokkoli samt en sitronbåt og kanskje en dæsj rømme (ikke nødvendig, potetmosen erstatter behovet for saus). Det er den hverdagsmiddagen vi har oftest, faktisk. Anonymkode: 0e160...2be Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6 timer siden #8 Del Skrevet 6 timer siden Grønnsaker stekt i ovn Anonymkode: fd645...d49 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
missLynch Skrevet 6 timer siden #9 Del Skrevet 6 timer siden Nudler, wokgrønnsaker og en Blue Dragon-saus er også godt til stekt laks. Til ørret er det jo godt med det helt tradisjonelle som potet, rømme, agurksalat, ekte smør og flatbrød. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Stor pike Skrevet 6 timer siden #10 Del Skrevet 6 timer siden AnonymBruker skrev (15 minutter siden): Siden du nevner laks/ørret, så nevner jeg bare ting jeg bruker ved siden av det: ovnsstekte poteter og grønnsaker, rømme eller saus. Pasta, grønnsaker og en ostesaus. Enten en saus med eggeplommer, fløte og ost av noe slag eller en med kremost (med urter eller pepper f.eks) og litt melk. En frisk salat bare, som en kyllingsalat bare med laks. Kokte eller ovnsstekte grønnsaker, her trenger jeg sjelden saus, men har ofte litt fetaost på grønnsakene. Anonymkode: 4d30d...156 Dette! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amossa Skrevet 6 timer siden #11 Del Skrevet 6 timer siden Bruker kokte poteter, evt. kokt ris. Synes det blir for mye stekt mat, om både fisken og tilbehøret er stekt. Agurksalat eller råkost av gulrot gir friskhet og syrlighet, og gjør seg godt som tilbehør. Lager ofte en rask rømmesaus til. Da bruker jeg lettrømme og tilsetter sitron (og avt. gressløk). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Furstina Skrevet 6 timer siden #12 Del Skrevet 6 timer siden Potatis, stekt eller kokt, eller mos. Ärtor, ärtpuré Palsternackspuré Morot/gulrot. Riven, eller som stavar, eller smörstekta stavar Stekt gul lök Tzatziki Tomat, rödlök och olivolje-sallad Wokgrönsaker Sås på créme fraishe eller rømme med lite curry och paprikakrydda i. Det finns så mycket att testa Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
monican94 Skrevet 6 timer siden #13 Del Skrevet 6 timer siden potetmos, agurksalat (bruker sitrondråper litt sukker istedenfor eddik) pluss litt salt/pepper også lager jeg en dressing av ca lik mengde rømme og majones, litt sitronsaft, litt løk/hvitlølkskrydder Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5 timer siden #14 Del Skrevet 5 timer siden Potetsalat har jeg faktisk aldri hatt til stekt fisk. Vi bruker poteter med agurksalat og rømme Kun salat (men da en som vi har lagt litt kjærlighet i med for eksempel granateplekjerner osv), da har vi også annen type krydder på fisken, gjerne chili og paprika Fransk potetsalat kan dere jo prøve? Vil bli veldig annerledes enn den typiske potetsalaten vi kjenner i Norge Bakte rotgrønnsaker og bakt tomat med salt, pepper, hvitløksflak (kverner det oppå) osv. Poteter og type Sandefjordsmør Har ikke prøvd det før men vi er veldig glad i kaperssmør til torsk, kanskje det er godt til laks også? Med poteter til? Pasta og ris synes jeg ikke er særlig godt til laks. Generelt synes jeg dill er godt til laks og hever smaken. Kok noen poteter, mos de grovt i kjelen med skallet på, en desj creme fraich eller rømme og så mye dill. Det er godt. Anonymkode: 29812...482 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5 timer siden #15 Del Skrevet 5 timer siden Mangosalat er friskt og godt til stekt fisk, både rød og hvit. Jeg lager dressing av 2 ss fiskesaus, saft av en halv lime, 1-2 ts sukker og litt revet hvitløk, ingefær og hakket chili. I tillegg til mango, bruker jeg litt vårløk, fersk koriander eller persille. Jeg liker også godt annet syrlige tilbehør til fisk, som agurksalat, råkost, coleslaw. Anonymkode: 98ea0...d90 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5 timer siden #16 Del Skrevet 5 timer siden Salat av puy-linser, tomater, rødløk og persille, omtrent som denne https://www.houseandgarden.co.uk/recipe/warm-puy-lentil-cherry-tomato-and-halloumi-salad, men med laks i stedet for halloumi. Jeg bruker også dijonsennep i vinaigretten, og har en klatt lettrømme til. Denne typen linser smaker utrolig godt til laks. Eller prøv denne nuddelretten til Jamie Oliver med laks i stedet for stekt egg, soba- eller udonnudler, hva som helst av friske grønnsaker, og den veldig gode og enkle dressingen: https://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables/super-easy-veggie-noodles Godt med et dryss sesamfrø også, og gjerne litt frisk koriander. Polenta er også godt følge til stekt fet fisk, gjerne med litt frisk rosmarin eller salvie og smør i pannen tilslutt sammen med fisken, og med sitronbåt, ovnsbakte tomater og spinat ved siden av. Det samme er den italienske kalde urtesausen/dressingen salsa verde: https://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables/salsa-verde/ Man trenger da ikke noe annet enn kokte poteter til (gjerne amandine eller andre delikatessepoteter med tynt skall), og gjerne feks brokkolini, blomkål, grønne bønner, eller asparges når de er i sesong. Anonymkode: a9e46...119 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4 timer siden #17 Del Skrevet 4 timer siden Stort sett råkost, potet, brokkoli og rømme. Anonymkode: 143cc...aa9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 4 timer siden #18 Del Skrevet 4 timer siden Jeg liker laks og spiser den på forskjellige måter *I form med grønnsaker, creme fraiche og mango chutney *I tikka masala *I wok, gjerne med hoisin saus *Med couscous tilsatt spisskummen, sitron og grønnsaker *Stekt med potetbåter, remulade og revet gulrot *I pitabrød med salat *Som taco 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Summeer Skrevet 4 timer siden #19 Del Skrevet 4 timer siden Jeg glaserer fisken med ingefær, hvitløk og hoisinsaus og har ris og mangosalat til Jeg bruker sweet chili på fisken, woker kål, gulrot og rødløk med samme saus og har ris til Potetmos og dampet brokkoli og blomkål Lager en grønn stuing/saus av spinat, erter og matfløte som stavmixes glatt og har pasta til Til hvit stekt fisk liker jeg ratatouille, men det passer ikke rød fisk tror jeg... 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fjugur Skrevet 4 timer siden #20 Del Skrevet 4 timer siden Råkostsalat, agurksalat (gjerne litt god og skarp), finskåren grønn med sursøt rømmedressing Ja, jeg er veldig tradisjonell her... går sjelden utenfor komfortsonen når det gjelder dette 😅 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå