Gå til innhold

Foreberede ovnsbakte poteter


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Skal ha det til middag, men holder det seg i kjøleskapet om jeg deler dem i båter nå? Spiser middag i 4-5 tiden.

Anonymkode: 74414...690

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Da må de ligge i en bolle med kaldt vann. Legger du dem løst vil de bli brune.

Anonymkode: 39e70...059

  • Liker 1
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kok dem. Da holder de seg fint i kjøleskapet, pluss at de trenger kortere tid i stekeovnen. 

  • Liker 1
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Når jeg skal lage ovnsbakte potetbåter passer jeg alltid på å la dem ligge ferdig skrellet og oppskåret i en bolle med kaldt vann først, fordi vannet trekker ut stivelse fra snittflatene på potetbåtene, og gjør stekeskropen ekstra sprø. Så det er bare en fordel, faktisk, og etter min mening  en forutsetning for å få sprø poteter.

Anonymkode: ba8ea...bea

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Lag i airfryer. Raskere og sunnere uten mye olje.

Anonymkode: 98a3d...e5c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Hvorfor? skrev (3 timer siden):

Kok dem. Da holder de seg fint i kjøleskapet, pluss at de trenger kortere tid i stekeovnen. 

Jeg koker alltid poteter noen minutter før de går i ovnen, blir så mye bedre 

Anonymkode: 22e4e...e0a

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (19 timer siden):

Jeg koker alltid poteter noen minutter før de går i ovnen, blir så mye bedre 

Anonymkode: 22e4e...e0a

Og hvis du koker dem med litt natron i kokevannet så blir de skikkelig gode og sprø når du steker dem. ;)

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Brunhilde skrev (1 minutt siden):

Og hvis du koker dem med litt natron i kokevannet så blir de skikkelig gode og sprø når du steker dem. ;)

Visste ikke at man kunne ha det rett i vannet, jeg strør natron over før de går i ovnen og de blir veldig sprø, men det funker å ha det rett i gryta? 

Anonymkode: 22e4e...e0a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Visste ikke at man kunne ha det rett i vannet, jeg strør natron over før de går i ovnen og de blir veldig sprø, men det funker å ha det rett i gryta? 

Anonymkode: 22e4e...e0a

Ja, kok opp vannet, ha i natron og kok litt før de går i ovnen, blir (syns jeg) veldig godt. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Brunhilde skrev (20 minutter siden):

Ja, kok opp vannet, ha i natron og kok litt før de går i ovnen, blir (syns jeg) veldig godt. 

Skal prøves neste gang, takk for tips! 

Anonymkode: 22e4e...e0a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...