Gå til innhold

Kun som smakstilsetning, ikke spises


Anbefalte innlegg

Gjest GreenSky
Skrevet

Ja, kanskje litt klønete tittel.

Jeg lurer på om du bruker matvarer til å sette smak, som du ikke spiser?

Eksempelvis, så kan jeg f.eks koke en hel chilli eller løk i suppe for kraft/smak, men ikke spise løken/chillien.

Laurbærblad bruker jeg også.

Noen flere eksempler?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Eneste er at jeg ofte slenger litt buljong og rå løk i vannet når jeg "koker" pølser

Gjest gjest1
Skrevet

Er vel helst krydder som havner i den kategorien, som f.eks. kanelstang, hel nellik og stjerneanis. Ellers er det jo kraftkrydderier som store løkbåter, laurbærblad, hele stilker med krydderurter og bein etc. Sitrongress er også noe jeg tar ut av maten, så fremt det ikke er veldig finhakket.

Gjest gjest1
Skrevet

Curryblader. Bruker det i asiatisk mat. Setter nydelig smak, men er ikke spiselige.

Gjest GreenSky
Skrevet

Hva er curryblader? Karri er jo en krydderblanding.

Skrevet

Bruker buljong når jeg koker nudler

Gjest GreenSky
Skrevet

Hvordan smaker konbu? Er ikke så veldig glad i tang.

Skrevet

Karriblader, laurbærblader, timiankvister, rosmarinkvister, hele pepperkorn i f.eks. fårikål, sitrongress. Til kraftkoking spiser jeg ikke de grønnsakene (gulrot, løk og hvitløk) og krydrene som jeg har brukt. Og bena fra kyllingen/kjøttet spises heller ikke, men bruker jeg en hel kylling/høne spiser jeg selve kjøttet.

Gjest GreenSky
Skrevet

Hva er karriblader? Si det, da! *nyskjerrig* :sur:

Gjest gjest1
Skrevet
Hva er curryblader? Karri er jo en krydderblanding.

Curryblader ligner på laubærblad i fasong og konsistens. De gir en veldig spesiell smak; vanskelig å forklare. Kokosmelk med hvitløk, ingefær, chili, lime, grønnsaker og curryblader er nam!

Kjøpes i innvandrerbutikker. Jeg fryser de i en pose og tar ut ved behov.

Gjest GreenSky
Skrevet

Ok. :) Jeg kjøpte faktisk en pose med laurbærblader i invandrerbutikk (trodde jeg), forsto ikke det som sto på posen. Spurte ikke, fordi jeg tok det som en selvfølge at det var laurbærblader. Kanskje det ikke er det likevel? Har ikke smakt på dem enda. Det står "Tej patta" på posen.

Skrevet
Ok.  :)  Jeg kjøpte faktisk en pose med laurbærblader i invandrerbutikk (trodde jeg), forsto ikke det som sto på posen. Spurte ikke, fordi jeg tok det som en selvfølge at det var laurbærblader. Kanskje det ikke er det likevel? Har ikke smakt på dem enda.  Det står "Tej patta" på posen.

Tej patta er laurbærblader ja. :)

Skrevet

Vanilje stangen i vaniljesaus/krem. Putter den ofte i en beholder med sukker etterpå, men synes ikke det blir så stek smak av det som alle "super kokker" skal ha det til!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...