Gå til innhold

Mugg på pinnekjøtt?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Eller salt? Ligger i kjøleskap siden jul 

image.jpg

Anonymkode: 22d5d...001

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Bare å roe ned, det er salt. 

Anonymkode: 639f5...558

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Enig i at det er salt, har opplevd det samme. 

Anonymkode: 90661...9f1

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

bare å spise:)

Anonymkode: 7c402...def

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymkode: a7064...6e4

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (På 13.1.2025 den 17.56):

Eller salt? Ligger i kjøleskap siden jul 

image.jpg

Anonymkode: 22d5d...001

Har pinnekjøttet lagt i kjøleskap i mer enn ei uke, så er det søppel enten det er mugg eller noe annet. 
Vil du bruke strøm på å koke det og utsette magen din for risikoen ved å spise, så prøver du, er du ikke risikovillig så kaster du og lærer av dine feil, som alle andre. 

Anonymkode: f2123...614

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Har pinnekjøttet lagt i kjøleskap i mer enn ei uke, så er det søppel enten det er mugg eller noe annet. 
Vil du bruke strøm på å koke det og utsette magen din for risikoen ved å spise, så prøver du, er du ikke risikovillig så kaster du og lærer av dine feil, som alle andre. 

Anonymkode: f2123...614

Hvis pakka er uåpnet så gjør det jo ingenting. Regner med den ikke er det. Det ser ut som salt. 

Anonymkode: b368e...d5b

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Hvis pakka er uåpnet så gjør det jo ingenting. Regner med den ikke er det. Det ser ut som salt. 

Anonymkode: b368e...d5b

Som sagt, ts får prøve og se både hva det smaker og hvordan magen takler det hele. 

Anonymkode: f2123...614

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 14.1.2025 den 21.58):

Som sagt, ts får prøve og se både hva det smaker og hvordan magen takler det hele. 

Anonymkode: f2123...614

Nå må du roe deg ned!

Pakken kjøttet har vært i er jo med på bildet, og selv om kjøttet hadde ligget i kjøleskap siden jul i åpnet pakke, så hadde det gått helt fin å lage så lenge det ikke har vært utvannet.

Er ikke rart det er mye matsvinn i dette landet, med slike holdninger.

Til ts: Det er salt.

  • Liker 2
  • Nyttig 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (På 14.1.2025 den 19.21):

Har pinnekjøttet lagt i kjøleskap i mer enn ei uke, så er det søppel enten det er mugg eller noe annet. 
Vil du bruke strøm på å koke det og utsette magen din for risikoen ved å spise, så prøver du, er du ikke risikovillig så kaster du og lærer av dine feil, som alle andre. 

Anonymkode: f2123...614

Pinnekjøtt kan lagres  i romtemperatur i ukevis uten problemer.

Anonymkode: ce345...32f

  • Liker 1
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 14.1.2025 den 19.21):

Har pinnekjøttet lagt i kjøleskap i mer enn ei uke, så er det søppel enten det er mugg eller noe annet. 
Vil du bruke strøm på å koke det og utsette magen din for risikoen ved å spise, så prøver du, er du ikke risikovillig så kaster du og lærer av dine feil, som alle andre. 

Anonymkode: f2123...614

Pinnekjøtt lages ved at ribben på sauen (lammet) saltes godt, deretter lufttørkes det, i industriell sammenheng tørkes det ved kontrollert temperatur og luftfuktighet, om du lager det selv tørker du det der du kan, jeg tørker det i en kjeller der det ikke er for varmt, og der henger det til vi bruker det. I kjøleskap har (u-vannet) pinnekjøtt nesten uendelig holdbarhet (det harskner over tid). Det som sees på bildene her er saltutslag, slikt pinnekjøtt kan trenge noe mer tid i utvanningen. 

Jeg har også vært uheldig å få mugg på pinnekjøttet, fargemessig kan det ligne, men det opptrer gjerne mer som tråder.

Bruk av saltpeter (kaliumnitrat) sammen i saltlaken (eller påført tørt om man tørrsalter) hindrer oppvekst av mugg og gir en rødere farge på kjøttet,

 

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Handerrefyren skrev (8 minutter siden):

Pinnekjøtt lages ved at ribben på sauen (lammet) saltes godt, deretter lufttørkes det, i industriell sammenheng tørkes det ved kontrollert temperatur og luftfuktighet, om du lager det selv tørker du det der du kan, jeg tørker det i en kjeller der det ikke er for varmt, og der henger det til vi bruker det. I kjøleskap har (u-vannet) pinnekjøtt nesten uendelig holdbarhet (det harskner over tid). Det som sees på bildene her er saltutslag, slikt pinnekjøtt kan trenge noe mer tid i utvanningen. 

Jeg har også vært uheldig å få mugg på pinnekjøttet, fargemessig kan det ligne, men det opptrer gjerne mer som tråder.

Bruk av saltpeter (kaliumnitrat) sammen i saltlaken (eller påført tørt om man tørrsalter) hindrer oppvekst av mugg og gir en rødere farge på kjøttet,

 

Fikk fi mugg etterat det var ferdig saltet og tørket?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pinnekjøttet er helt sikkert fint. Pinnekjøtt kan lagres lenge. Kjøttet er så gjennomsaltet og uttørket at ingen bakterie eller sopp liker seg der 

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flintis skrev (1 time siden):

Fikk fi mugg etterat det var ferdig saltet og tørket?

Ja, det var en varm og fuktig høst! oppsto tidlig i tørking, flyttet det til en kjøligere  plass (kjølebod), tok vekk det mugne (med god margin)

Endret av Handerrefyren
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
AnonymBruker

Pælm det. Du vil ikke utsette magen din for magasjau pga noe som attpåtil smaker dritt. Pinnekjøtt er satans gudegave og mugg er satans krydder! 

Anonymkode: b053c...2f5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...