AnonymBruker Skrevet 13. januar #1 Del Skrevet 13. januar Eller salt? Ligger i kjøleskap siden jul Anonymkode: 22d5d...001 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. januar #2 Del Skrevet 13. januar Salt Anonymkode: 1f127...20b 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. januar #3 Del Skrevet 13. januar Bare å roe ned, det er salt. Anonymkode: 639f5...558 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. januar #4 Del Skrevet 13. januar Enig i at det er salt, har opplevd det samme. Anonymkode: 90661...9f1 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. januar #5 Del Skrevet 13. januar bare å spise:) Anonymkode: 7c402...def 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. januar #6 Del Skrevet 13. januar 😂😂😂😂😂😂😂😂 Anonymkode: a7064...6e4 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. januar #7 Del Skrevet 14. januar AnonymBruker skrev (På 13.1.2025 den 17.56): Eller salt? Ligger i kjøleskap siden jul Anonymkode: 22d5d...001 Har pinnekjøttet lagt i kjøleskap i mer enn ei uke, så er det søppel enten det er mugg eller noe annet. Vil du bruke strøm på å koke det og utsette magen din for risikoen ved å spise, så prøver du, er du ikke risikovillig så kaster du og lærer av dine feil, som alle andre. Anonymkode: f2123...614 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. januar #8 Del Skrevet 14. januar AnonymBruker skrev (1 time siden): Har pinnekjøttet lagt i kjøleskap i mer enn ei uke, så er det søppel enten det er mugg eller noe annet. Vil du bruke strøm på å koke det og utsette magen din for risikoen ved å spise, så prøver du, er du ikke risikovillig så kaster du og lærer av dine feil, som alle andre. Anonymkode: f2123...614 Hvis pakka er uåpnet så gjør det jo ingenting. Regner med den ikke er det. Det ser ut som salt. Anonymkode: b368e...d5b 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. januar #9 Del Skrevet 14. januar AnonymBruker skrev (1 time siden): Hvis pakka er uåpnet så gjør det jo ingenting. Regner med den ikke er det. Det ser ut som salt. Anonymkode: b368e...d5b Som sagt, ts får prøve og se både hva det smaker og hvordan magen takler det hele. Anonymkode: f2123...614 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 16. januar #10 Del Skrevet 16. januar AnonymBruker skrev (På 14.1.2025 den 21.58): Som sagt, ts får prøve og se både hva det smaker og hvordan magen takler det hele. Anonymkode: f2123...614 Nå må du roe deg ned! Pakken kjøttet har vært i er jo med på bildet, og selv om kjøttet hadde ligget i kjøleskap siden jul i åpnet pakke, så hadde det gått helt fin å lage så lenge det ikke har vært utvannet. Er ikke rart det er mye matsvinn i dette landet, med slike holdninger. Til ts: Det er salt. 2 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16. januar #11 Del Skrevet 16. januar AnonymBruker skrev (På 14.1.2025 den 19.21): Har pinnekjøttet lagt i kjøleskap i mer enn ei uke, så er det søppel enten det er mugg eller noe annet. Vil du bruke strøm på å koke det og utsette magen din for risikoen ved å spise, så prøver du, er du ikke risikovillig så kaster du og lærer av dine feil, som alle andre. Anonymkode: f2123...614 Pinnekjøtt kan lagres i romtemperatur i ukevis uten problemer. Anonymkode: ce345...32f 1 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maskinfører Skrevet 16. januar #12 Del Skrevet 16. januar Det der er salt 😉 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Handerrefyren Skrevet 16. januar #13 Del Skrevet 16. januar AnonymBruker skrev (På 14.1.2025 den 19.21): Har pinnekjøttet lagt i kjøleskap i mer enn ei uke, så er det søppel enten det er mugg eller noe annet. Vil du bruke strøm på å koke det og utsette magen din for risikoen ved å spise, så prøver du, er du ikke risikovillig så kaster du og lærer av dine feil, som alle andre. Anonymkode: f2123...614 Pinnekjøtt lages ved at ribben på sauen (lammet) saltes godt, deretter lufttørkes det, i industriell sammenheng tørkes det ved kontrollert temperatur og luftfuktighet, om du lager det selv tørker du det der du kan, jeg tørker det i en kjeller der det ikke er for varmt, og der henger det til vi bruker det. I kjøleskap har (u-vannet) pinnekjøtt nesten uendelig holdbarhet (det harskner over tid). Det som sees på bildene her er saltutslag, slikt pinnekjøtt kan trenge noe mer tid i utvanningen. Jeg har også vært uheldig å få mugg på pinnekjøttet, fargemessig kan det ligne, men det opptrer gjerne mer som tråder. Bruk av saltpeter (kaliumnitrat) sammen i saltlaken (eller påført tørt om man tørrsalter) hindrer oppvekst av mugg og gir en rødere farge på kjøttet, 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Flintis Skrevet 16. januar #14 Del Skrevet 16. januar Handerrefyren skrev (8 minutter siden): Pinnekjøtt lages ved at ribben på sauen (lammet) saltes godt, deretter lufttørkes det, i industriell sammenheng tørkes det ved kontrollert temperatur og luftfuktighet, om du lager det selv tørker du det der du kan, jeg tørker det i en kjeller der det ikke er for varmt, og der henger det til vi bruker det. I kjøleskap har (u-vannet) pinnekjøtt nesten uendelig holdbarhet (det harskner over tid). Det som sees på bildene her er saltutslag, slikt pinnekjøtt kan trenge noe mer tid i utvanningen. Jeg har også vært uheldig å få mugg på pinnekjøttet, fargemessig kan det ligne, men det opptrer gjerne mer som tråder. Bruk av saltpeter (kaliumnitrat) sammen i saltlaken (eller påført tørt om man tørrsalter) hindrer oppvekst av mugg og gir en rødere farge på kjøttet, Fikk fi mugg etterat det var ferdig saltet og tørket? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cartman Skrevet 16. januar #15 Del Skrevet 16. januar Pinnekjøttet er helt sikkert fint. Pinnekjøtt kan lagres lenge. Kjøttet er så gjennomsaltet og uttørket at ingen bakterie eller sopp liker seg der 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Handerrefyren Skrevet 16. januar #16 Del Skrevet 16. januar (endret) Flintis skrev (1 time siden): Fikk fi mugg etterat det var ferdig saltet og tørket? Ja, det var en varm og fuktig høst! oppsto tidlig i tørking, flyttet det til en kjøligere plass (kjølebod), tok vekk det mugne (med god margin) Endret 16. januar av Handerrefyren Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16. januar #17 Del Skrevet 16. januar Pælm det. Du vil ikke utsette magen din for magasjau pga noe som attpåtil smaker dritt. Pinnekjøtt er satans gudegave og mugg er satans krydder! Anonymkode: b053c...2f5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå