Gå til innhold

Dekke til mat med plastfolie,alternativer?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Hvis en ønsker å redusere plast, både for miljø og å få i seg...
Vil pizzadeigen heve like godt med alu. folie feks? Og en deig som skal dekkes med plast et døgn i kjøleskapet før bruk. alu. folie isteden?

Anonymkode: 78a0b...ada

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Bivokspapir kan gjenbrukes, og funker stort sett som plast.

Anonymkode: cddc1...165

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her bruker jeg kjøkken håndkle å ha over ved heving av deigen. Altid gjort, var det jeg lærte av min bestemor

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

jegerrinne skrev (4 minutter siden):

Her bruker jeg kjøkken håndkle å ha over ved heving av deigen. Altid gjort, var det jeg lærte av min bestemor

 

Det bruker alltid jeg og.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
jegerrinne skrev (5 minutter siden):

Her bruker jeg kjøkken håndkle å ha over ved heving av deigen. Altid gjort, var det jeg lærte av min bestemor

 

funker det også hvis deigen skal stå et døgn i kjøleskap? ( skal lage 4 evner på et oljet fat og dekke med plast til i morgen)

Anonymkode: 78a0b...ada

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (7 minutter siden):

funker det også hvis deigen skal stå et døgn i kjøleskap? ( skal lage 4 evner på et oljet fat og dekke med plast til i morgen)

Anonymkode: 78a0b...ada

Er nå det min bestemor gjorde,  hadde det og på surdeig 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
jegerrinne skrev (7 minutter siden):

Er nå det min bestemor gjorde,  hadde det og på surdeig 

Ja, det fungerer fint. De brukte alltid klede i gamle dager. De bakte gjærbakst også før plast fantes.

Anonymkode: b88f6...b89

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Ja, det fungerer fint. De brukte alltid klede i gamle dager. De bakte gjærbakst også før plast fantes.

Anonymkode: b88f6...b89

ja, de gjorde nå det :ler: Står bare i oppskrifta at det er for å holde deigen smidig og unngå tørre kanter, så for meg at det ble tørrere med et klede... 

Anonymkode: 78a0b...ada

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Aluminiumsfolie er jo ikke bra i det hele tatt om du tenker miljø 🙈 det er svært energikrevende å produsere

Anonymkode: 67520...00e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (17 minutter siden):

ja, de gjorde nå det :ler: Står bare i oppskrifta at det er for å holde deigen smidig og unngå tørre kanter, så for meg at det ble tørrere med et klede... 

Anonymkode: 78a0b...ada

Dusj deigen med en sprayflaske med vann, før du dekker den til, så holder den seg smidig.

Anonymkode: 01704...015

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Hvis en ønsker å redusere plast, både for miljø og å få i seg...
Vil pizzadeigen heve like godt med alu. folie feks? Og en deig som skal dekkes med plast et døgn i kjøleskapet før bruk. alu. folie isteden?

Anonymkode: 78a0b...ada

Kanskje ikke så mye bedre, men bruker bakebolle med lokk på. Margrethe bollene finnes i mange utgaver/størrelser og er mitt førstevalg. 
Aluminiumsfolie bør du ikke bruke. Den går lett i oppløsning og så får du aluminiumsfolie i deigen. 

Anonymkode: ee330...671

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (23 minutter siden):

Aluminiumsfolie er jo ikke bra i det hele tatt om du tenker miljø 🙈 det er svært energikrevende å produsere

Anonymkode: 67520...00e

takk, det beste er nok absolutt noe gjenbrukbart ja. Fått flere tips nå så da vet jeg til neste gang :)

Anonymkode: 78a0b...ada

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Det er praktisk med en hevebolle med lokk. For mindre boller er det et triks å sette en tallerken over bollen. Siden de er litt tunge blir det ganske tett også. (Det var sånn min mor pleide å gjøre det.)

Anonymkode: 73991...8dc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
AnonymBruker
AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Det er praktisk med en hevebolle med lokk. For mindre boller er det et triks å sette en tallerken over bollen. Siden de er litt tunge blir det ganske tett også. (Det var sånn min mor pleide å gjøre det.)

Anonymkode: 73991...8dc

tallerken var lurt  :)
Ellers skal jeg også ha 4 ferdige pizza-emner i på et brett i kjøleskap til dagen etter, da får jeg ikke brukt bolle, men fått andre tips her nå til det og :)

Anonymkode: 78a0b...ada

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

For heving av deigen bruker jeg bare et grytelokk som passer.

Anonymkode: 7d5c9...cef

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...