AnonymBruker Skrevet 9. januar #21 Del Skrevet 9. januar AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Det er i så fall utdatert info. Helsemyndighetene anbefaler dette for de med vegetarisk kosthold. Anonymkode: b027a...b04 Da må du presisere at det er til de som ikke vil ha et optimalt kosthold. De som vil ha et optimalt kosthold inkluderer kjøtt i kostholdet sitt. Anonymkode: 1a2ec...c0e 4 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frøkenfryden Skrevet 9. januar #22 Del Skrevet 9. januar (endret) Jeg syns protein har hatt altfor mye fokus, men etter å ha kjent på slitsomt mye sult etter slanking for 9 år siden, bestemte jeg meg for å se på om det utgjør en forskjell. Og må medgi at det gjør jo det. Er mettere, og det går med litt cc og kesam og YT ja. Så jeg synes det er helt i orden at Tine tjener på det. Og skjønner deres fokus på dette, det er jo genialt markedsføringsmessig. Det som selger😊 Endret 9. januar av Frøkenfryden Trener kun veldig lett, så trenger ikke ekstra pga det 6 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. januar #23 Del Skrevet 9. januar AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Da må du presisere at det er til de som ikke vil ha et optimalt kosthold. De som vil ha et optimalt kosthold inkluderer kjøtt i kostholdet sitt. Anonymkode: 1a2ec...c0e Nei, det er du som må presisere at du snakker om et "optimalt" (ekstremt?) kosthold. De aller færreste har nytte eller glede av et "optimalt kosthold". Et optimalt kosthold i mine øyne er et kosthold som er lett å holde seg til, men som likevel er sunt mesteparten av tiden. Å si at linser og bønner er en dårlig proteinkilde er bare tull. Anonymkode: b027a...b04 3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. januar #24 Del Skrevet 9. januar Det er bare trend og dumskap. Viktig at man spiser nok om man trener mye, men har man et normalt og allsidig kosthold er det vanskelig å få i seg for lite protein. Anonymkode: 33b4b...ee8 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. januar #25 Del Skrevet 9. januar AnonymBruker skrev (16 minutter siden): Det er bare trend og dumskap. Viktig at man spiser nok om man trener mye, men har man et normalt og allsidig kosthold er det vanskelig å få i seg for lite protein. Anonymkode: 33b4b...ee8 Det er faktisk vanlig at kvinner og eldre får i seg alt for lite proteiner, eldre behøver mye mer pr kg og en del kvinner spiser mer salater, smoothies osv med lavt innhold av proteiner som jo er sunt, men da viktig å ha fokus på totalen og inkludere proteiner også å disse måltidene. Anonymkode: d5bdb...7d6 3 10 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. januar #26 Del Skrevet 9. januar AnonymBruker skrev (7 minutter siden): Nei, det er du som må presisere at du snakker om et "optimalt" (ekstremt?) kosthold. De aller færreste har nytte eller glede av et "optimalt kosthold". Et optimalt kosthold i mine øyne er et kosthold som er lett å holde seg til, men som likevel er sunt mesteparten av tiden. Å si at linser og bønner er en dårlig proteinkilde er bare tull. Anonymkode: b027a...b04 Proteinet i planter er ikke like biotilgjengelig. 25 gram protein fra biff og 25 gram protein fra kidneybønner gir ikke samme resultat. Du vil ta opp ca 17 gram protein fra biffen og 10 gram protein fra kidneybønnene. Ca 120 kcal fra biffen (ytrefilet) og ca 310 kcal fra kidneybønnene. Justerer vi kidneybønnene slik at de skal gi like mye som biffen (altså *1,7), så må man spise ca 530 kcal for å få seg like mye protein som man får fra ca 120 kcal med ytrefilet... Altså ca 4,4 ganger mer kalorier i kidneybønnene for samme mengden protein. I tillegg er det mer biotilgjengelig vitaminer og mineraler i kjøttet enn i bønnene. Jeg velger kjøttet som proteinkilde. Hver gang. Anonymkode: 1a2ec...c0e 3 16 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. januar #27 Del Skrevet 9. januar AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Proteinet i planter er ikke like biotilgjengelig. 25 gram protein fra biff og 25 gram protein fra kidneybønner gir ikke samme resultat. Du vil ta opp ca 17 gram protein fra biffen og 10 gram protein fra kidneybønnene. Ca 120 kcal fra biffen (ytrefilet) og ca 310 kcal fra kidneybønnene. Justerer vi kidneybønnene slik at de skal gi like mye som biffen (altså *1,7), så må man spise ca 530 kcal for å få seg like mye protein som man får fra ca 120 kcal med ytrefilet... Altså ca 4,4 ganger mer kalorier i kidneybønnene for samme mengden protein. I tillegg er det mer biotilgjengelig vitaminer og mineraler i kjøttet enn i bønnene. Jeg velger kjøttet som proteinkilde. Hver gang. Anonymkode: 1a2ec...c0e Og det er helt greit. Jeg velger også kjøtt som proteinkilde. Det gjør ikke planteproteiner til en dårlig proteinkilde til de som ikke spiser kjøtt av den grunn. Anonymkode: b027a...b04 1 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
katties Skrevet 9. januar #28 Del Skrevet 9. januar Generelt er det en del som får i seg nok proteiner enn de trenger, og har sikkert ike regna på det. Kanskje vet de ikke hvordan, kanskje vil de ikke, kanskje jar de minste tid enn penger, kanskje liker de smaken og metthetsfølelsen de får. Er sikkert mange produsenter som ler mens de går til banken fordi de har skapt en kunstig etterspørsel for deres produkt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. januar #29 Del Skrevet 9. januar AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Og det er helt greit. Jeg velger også kjøtt som proteinkilde. Det gjør ikke planteproteiner til en dårlig proteinkilde til de som ikke spiser kjøtt av den grunn. Anonymkode: b027a...b04 Av de dårlige kildene de har tilgjengelig, så er bønner og linser de minst dårlige kildene de har tilgjengelig. . Det at noe er det beste dårlige valget gjør det ikke til et godt valg. Anonymkode: 1a2ec...c0e 4 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. januar #30 Del Skrevet 9. januar AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Av de dårlige kildene de har tilgjengelig, så er bønner og linser de minst dårlige kildene de har tilgjengelig. . Det at noe er det beste dårlige valget gjør det ikke til et godt valg. Anonymkode: 1a2ec...c0e Hva mener du de skal gjøre? En som misliker kjøtt kommer ikke til å endre på det, og da er det jo bra om de velger den beste proteinkilden for dem. Anonymkode: b027a...b04 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ugresset Skrevet 9. januar #31 Del Skrevet 9. januar (endret) AnonymBruker skrev (8 minutter siden): Hva mener du de skal gjøre? En som misliker kjøtt kommer ikke til å endre på det, og da er det jo bra om de velger den beste proteinkilden for dem. Anonymkode: b027a...b04 Og den beste proteinkilden er ikke linser og bønner. Ja, det er fint å suplere med og jeg er selv stor fan av å bruke belgvekster både for variasjon, smak, pris og miljøhensyn. Beste proteinkilde til en vegetarianer er egg. Den har i tillegg til fullverdig protein, alle vitaminer og mineraler man trenger uteom vitamin C som man lett får i seg gjennom andre kilder. Alger, meieriprodukter, nøtter/frø/kjerner, hamp og soya er mye bedre proteinkilder enn linser og bønner. Endret 9. januar av Ugresset Leif 1 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. januar #32 Del Skrevet 9. januar katties skrev (2 minutter siden): Generelt er det en del som får i seg nok proteiner enn de trenger, og har sikkert ike regna på det. Kanskje vet de ikke hvordan, kanskje vil de ikke, kanskje jar de minste tid enn penger, kanskje liker de smaken og metthetsfølelsen de får. Er sikkert mange produsenter som ler mens de går til banken fordi de har skapt en kunstig etterspørsel for deres produkt. Det er et mye større problem at man ikke spiser nok protein. Særlig for eldre og syke. Dagens minimumsanbefalinger er under halvparten av hva man bør spise, særlig for aminosyren leucin, for optimal muskelsyntese. Så faktisk spiser nordmenn for lite protein. Anonymkode: 1a2ec...c0e 1 10 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. januar #33 Del Skrevet 9. januar AnonymBruker skrev (7 minutter siden): Hva mener du de skal gjøre? En som misliker kjøtt kommer ikke til å endre på det, og da er det jo bra om de velger den beste proteinkilden for dem. Anonymkode: b027a...b04 Egg og meieriprodukter er bedre proteinkilder enn planter. Anonymkode: 1a2ec...c0e 2 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
katties Skrevet 9. januar #34 Del Skrevet 9. januar AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Det er et mye større problem at man ikke spiser nok protein. Særlig for eldre og syke. Dagens minimumsanbefalinger er under halvparten av hva man bør spise, særlig for aminosyren leucin, for optimal muskelsyntese. Så faktisk spiser nordmenn for lite protein. Anonymkode: 1a2ec...c0e Ja, lettere/bedre å bare ha på noe ekstra enn å få for lite. Ellers er det vel målt at nordmenn generelt har for mye, men det er sikkert grupper med folk som får for lite også, som f.eks. kvinner nær og etter overgangsalder. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. januar #35 Del Skrevet 9. januar AnonymBruker skrev (1 time siden): Tuller du? Kjøtt smaker så jævla ekkelt! Fins det noen piller eller noe jeg kan ta i stedet for å få protein? Anonymkode: d50ac...751 Piller blir for små. Prøv proteinpulver. Anonymkode: 846ad...05b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. januar #36 Del Skrevet 9. januar Ugresset skrev (6 minutter siden): Og den beste proteinkilden er ikke linser og bønner. Ja, det er fint å suplere med og jeg er selv stor fan av å bruke belgvekster både for variasjon, smak, pris og miljøhensyn. Beste proteinkilde til en vegetarianer er egg. Den har i tillegg til fullverdig protein, alle vitaminer og mineraler man trenger uteom vitamin C som man lett får i seg gjennom andre kilder. Alger, meieriprodukter, nøtter/frø/kjerner, hamp og soya er mye bedre proteinkilder enn linser og bønner. Altså... jeg nevnte jo både egg og nøtter. Men man kan ikke spise bare dette. Egg til middag hver dag? 🤢 Anonymkode: b027a...b04 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. januar #37 Del Skrevet 9. januar katties skrev (2 minutter siden): Ja, lettere/bedre å bare ha på noe ekstra enn å få for lite. Ellers er det vel målt at nordmenn generelt har for mye, men det er sikkert grupper med folk som får for lite også, som f.eks. kvinner nær og etter overgangsalder. Du vet at den 0,8g-grensa er minimumsanbefaling for å unngå åpenbare symptomer på proteinmangel? Det er ikke optimalt inntak. Vi vet ikke nøyaktig hva som er optimalt, men det ser ut til at det er over dobbelt, kanskje til og med 2,5g. Anonymkode: 1a2ec...c0e 2 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. januar #38 Del Skrevet 9. januar AnonymBruker skrev (1 time siden): Flere grunner: 1. Viktig når man trener styrke 2. Vi har alle et behov for proteiner hver dag, som bør fylles på en sunn måte 3. Viktig for de som skal gå ned i vekt, fordi proteiner metter og lenger mer enn karboyhydrater 4. Viktig for kvinner over 35+ for å opprettholde muskelmasse Anonymkode: f150b...4b2 Ikke noe poeng i å benytte proteiner som energikilde. Det er dyrt, og kroppen må skille ut av mye ekstra nitrogen. Det er viktig med proteiner, men proteiner bør primært brukes som proteinkilde, ikke som energikilde. Anonymkode: 305e0...20b 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. januar #39 Del Skrevet 9. januar AnonymBruker skrev (29 minutter siden): Proteinet i planter er ikke like biotilgjengelig. 25 gram protein fra biff og 25 gram protein fra kidneybønner gir ikke samme resultat. Du vil ta opp ca 17 gram protein fra biffen og 10 gram protein fra kidneybønnene. Ca 120 kcal fra biffen (ytrefilet) og ca 310 kcal fra kidneybønnene. Justerer vi kidneybønnene slik at de skal gi like mye som biffen (altså *1,7), så må man spise ca 530 kcal for å få seg like mye protein som man får fra ca 120 kcal med ytrefilet... Altså ca 4,4 ganger mer kalorier i kidneybønnene for samme mengden protein. I tillegg er det mer biotilgjengelig vitaminer og mineraler i kjøttet enn i bønnene. Jeg velger kjøttet som proteinkilde. Hver gang. Anonymkode: 1a2ec...c0e Det kommer an på hva du kombinerer dine vegetabilske proteiner med, f.eks ris og kornprodukter med belgfrukter er gode proteinkilder. Legg forøvrig merke til at verdens mest langlivede folkeslag har lavt kjøttinntak, mye grønnsaker, nøtter og belgfrukter. Bare å søke opp. Anonymkode: f0dbd...489 2 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Katten89 Skrevet 9. januar #40 Del Skrevet 9. januar Proteiner er undervurdert! Og styrketrening! Det burde vært obligatorisk. minst 1-2 g/ kg avhengig av hvem du er. Det betyr en god porsjon til hvert eneste måltid. Ikke bare middag! det er vanskelig å få til uten å være bevisst. Men man trenger ikke nødvendigvis tine sine produkter. Man trenger kjøtt, fisk, egg og til en viss grad bønner/linser/vegetarprodukter. Magre meieriprodukter som cottage c, kesam, yt osv er en svært god kilde det og . jeg tror dårlig proteininntak og et ellers ultra prosessert kosthold er grunnen til at så mange strever med vekten. Det sykeste er at tradisjonelle slankeråd og kostholdsråd også råder til for lavt inntak av protein, slik at man er dømt til å feile. 1 10 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå