Gå til innhold

Hva handler du fast på asiatiske butikker?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Utenom REMA, Kiwi etc.

Tenker ikke på ferske basis grønnsaker som finnes i alle norske dagligvarer. Men andre importerte varer.

Anonymkode: 58403...701

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Utenom REMA, Kiwi etc.

Tenker ikke på ferske basis grønnsaker som finnes i alle norske dagligvarer. Men andre importerte varer.

Anonymkode: 58403...701

For ordens skyld. Asiatiske butikker av MAT.

Ikke netthandel😅

Anonymkode: 58403...701

Skrevet

Nudler og   chili olje^^

 

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Gochujang og udonnudler må jeg alltid ha i hus. Jin- og shin-ramen er et must. Oystersaus, fiskesaus, chiliolje, mirin og sesamolje har jeg alltid.

Anonymkode: b518e...c72

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Fiskesaus, østerssaus, soyasaus, hoisinsaus, tamarindpaste, currypaste, ris, risnudler, tofu, krydder, pekingand-pannekaker - det jeg kan komme på i farten.

Anonymkode: eabf7...9cb

  • Liker 1
Skrevet

Beste soyasausen som finnes! 

Screenshot_20250109_094206_Chrome.jpg

  • Liker 2
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Div sauser som ikke finnes på vanlige butikker. Chilisaus feks er det latterlig dårlig utvalg av i vanlig dagligvarebutikker 

Anonymkode: cb5a9...e52

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
Ugresset skrev (4 minutter siden):

Beste soyasausen som finnes! 

Screenshot_20250109_094206_Chrome.jpg

Supert med bilde👏

Anonymkode: 58403...701

  • Liker 2
Skrevet

Østerssaus er en ting jeg kjøper fast på "Thai butikken" her. 

 

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
Forundret.. skrev (Akkurat nå):

Østerssaus er en ting jeg kjøper fast på "Thai butikken" her. 

 

Ja den er fantastisk.

Anonymkode: 58403...701

AnonymBruker
Skrevet

Ganske mye egentlig :D Soyasaus, hoisinsaus, fiskesaus, østerssaus, vårrull-krydder, ark til dumplings og vårruller, paad-thai saus og krydderblanding, risnudler, panang paste (til Panang Gai) 

Anonymkode: 9d1ec...539

  • Liker 1
Skrevet

Det varierer litt da vi ofte prøver nye ting, men noen ting er mer eller mindre fast inventar;

  • Soyasaus
  • Fiskesaus
  • Sesamolje
  • Limejuice
  • Ark til vårruller
  • Krydder (alt mulig i pose/løsvekt)
  • Sriracha
  • Sweet chili-saus
  • Nudler
  • Ris
  • Bønner
  • Linser
  • Kokossukker
  • Søtet kondensert melk
  • Nyttig 1
Skrevet

Jeg kjøper også pad thai saus. Hadde det ikke vært for at sesamoljen de har i importhylla på Megaen vi har her er så rimelig så ville jeg nok også kjøpt det på Thai butikken.

Disse er det jeg bruker.

Den hermetiske bambusen er også mye bedre der men jeg synes den er veldig dyr sammenliknet med Rema,eldorado o.l over dobbelt så dyr.

IMG_20250109_095436.jpg

IMG_20250109_095551.jpg

  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Frosne dumplings, nudler, te, sauser, thailandske sjømatboller, nori, sopp mann ikke finner i vanlig dagligvare - både ferske og tørkede m.m.

Anonymkode: fc08d...6b2

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Dere som bruker sesamolje, bruker dere det ofte? Jeg har kjøpt det et par ganger, men opplever at jeg ikke har fått brukt 1/10 engang før den går ut på dato.

Anonymkode: eabf7...9cb

AnonymBruker
Skrevet

Det er mye..

Pankomel, risnudler, jasminris, sushiris, rispapirark, udonnudler, pekinglefser, tapiokamel

Sesamolje, chiliolje, soya, tamarind, risvinseddik, østerssaus, sirascha, sirachamajo, mørk og lys soyasaus, hoisinsaus, sur-søt chili, mirin, østersaus, ketjap manis

Fermenterte produkter, kimchi, kål, agurker

Chiliplanter, pakchoi, shitakesopp, sitrongress, hel krydder, bønnespirer, kaffirlime, dashipulver, sjøgress, 

Tofu, miso

Tørkede bønner i ulike varianter

Anonymkode: 63eec...246

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (15 minutter siden):

Dere som bruker sesamolje, bruker dere det ofte? Jeg har kjøpt det et par ganger, men opplever at jeg ikke har fått brukt 1/10 engang før den går ut på dato.

Anonymkode: eabf7...9cb

Det gir god smak med stir frie (woking) av grønnsaker og kjøtt. Lager for eksempel wokede aspargesbønner, brokkolini eller pak choi i sesamolje, med ristede sesamfrø på, som tilbehør. Eller hele wok retter. 

Det gjør seg veldig godt i asitaiske marinader. sammen med smaker som soyasaus, ingefær, hvitløk, litt sødme.

Det er godt i en rekke salatdressinger (viniagrette), eller som ingredienser dippingsaus til vårruller, fritert scampi, dumplings med mer. 

I satayretter, egner seg veldig godt sammen med peanøttsmør og lime. 

Drisler litt over supper.

Vær obs på om du kjøper olje fra ristede sesamfrø, eller plain. Førstnevnte er sterkere på smak, og er best i dressinger og slik. Men vil bli for overdøvende som wok-olje. 

Anonymkode: 63eec...246

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (19 minutter siden):

Dere som bruker sesamolje, bruker dere det ofte? Jeg har kjøpt det et par ganger, men opplever at jeg ikke har fått brukt 1/10 engang før den går ut på dato.

Anonymkode: eabf7...9cb

Glemte å nevne;

Ikke bry deg for mye om dato på slikt. Oppbevar det kjølig og mørkt. Bruk kjøleskapet, om så, så var er det "evig". 

Du lukter det i det olje begynner å bli dårlig. 

Anonymkode: 63eec...246

Skrevet

Mogu-mogu, te, krydder, div sauser på flaske, grønnsaker, sucuk...

AnonymBruker
Skrevet

Ajvar (bruker som man bruker pesto)

Vegeta krydder

Vårrullplater

Frukt og grønnsaker. 

Anonymkode: 5b559...445

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...