Gå til innhold

Craver rømme, desperat! Tips til matretter med rømme?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Brødskive med rømme og sukker er en slager. 

Og så lærte jeg som barn å spise rømmekolle med sukker (tilsvarende yoghurt, liksom) 
 

Rømme er fint tilbehør til det meste av fisk, egentlig. Stekt makrell, ovnsbakt laks, torsk, osv... 

Ellers er jeg veldig glad i pastasalat med creme fraiche, som jo er tilnærmet det samme som rømme. 

Rømme er også fin dressing til mye salat. Så det er jo egentlig bare å lage seg en salat av noe du liker, og ha rømme til. 

Anonymkode: 7f807...6c7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (13 timer siden):

Vafler, både i røra og på ferdigstekte vafler- med jordbærsyltetøy 

Anonymkode: 7a0ae...267

 

Gnå skrev (3 timer siden):

Vaffel :D 

Vaffel har jeg ikke tenkt på! Mange år siden sist jeg spiste vaffel med rømme, i dag blir det det. Takk for tipset. 


ts

Anonymkode: 71bc0...131

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg har ofte rømme på pasta, uansett type. Med en dæsj sitronsaft og noe urter blir det en enkel pastasaus. Dersom jeg har tilgjengelig tilsetter jeg div grønnsaker, skinke eller annet. 

Og rømme til eller blandet i salater, over poteter, ris... Bruker det mye, evt gresk yoghurt, crème fraîche eller kesam. Godt som kjapp dessert med friske bær eller syltetøy i òg 

Anonymkode: 2e0e9...563

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg er ikke så glad i rømme, men spiser det ved siden av stekt/bakt fisk (laks). 

Men vi serverer det også til taco og vafler. 

Barna spiser flatbrød med rømme og litt sukker på som snacks iblant. 

 

Anonymkode: eaabe...b02

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Flatbrød med rømme kan også være veldig godt ved siden av mat.

Anonymkode: 80c96...c94

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (17 timer siden):

Jeg blir sprø, har så lyst på rømme! Ikke som i maten, men ved siden av.

De eneste tre middagene jeg kan tenke på er taco, fiskepinner og bakt potet.
Har spist meg lei på to av tre, taco liker jeg ikke. Andre matretter hvor man har rømme ved siden av/oppå? 

Anonymkode: 71bc0...131

Rømmegrøt! 

Anonymkode: 938b1...d30

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg lager ofte Idaho pleasure, nydelig koserett med rømme på toppen.

Tynne ovnsbakte potetskiver, stekt bacon og masse purre, gratineres i ovnen med masse ost på toppen.

Serveres med en god dæsj rømme og purre på toppen.

 

https://www.spiselise.no/2016/03/15/idaho-pleasure-kjempegodt/

 

Jeg kutter potetene i tynne skiver, ikke i båter.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Seibiff med løk og masse rømme er godt! 

Anonymkode: 4f681...ad8

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Stekt makrell, rømme, poteter, gulrøtter, stekt kinakål(stekt i sjy) og agurk i eddiklake. Selv kresne jeg liker dette😋

Anonymkode: d8c9f...9c2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Laks med poteter, rømme og brokkoli

På vaffel sammen med syltetøy 

Spekemat, flatbrød og rømme 

Rørt rømme med syltetøy som dessert 

Ellers kan du lage ulike dipper med rømme og ha det som saus til det meste av mat, vel

Lenke til kommentar
Del på andre sider

moroklompen skrev (18 timer siden):

Jeg lager ofte Idaho pleasure, nydelig koserett med rømme på toppen.

Tynne ovnsbakte potetskiver, stekt bacon og masse purre, gratineres i ovnen med masse ost på toppen.

Serveres med en god dæsj rømme og purre på toppen.

 

https://www.spiselise.no/2016/03/15/idaho-pleasure-kjempegodt/

 

Jeg kutter potetene i tynne skiver, ikke i båter.

 

Noe av det beste som finnes til kosemat. Enig i at potetene skal kuttes i tynne skiver. 

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
moroklompen skrev (På 7.1.2025 den 13.40):

Jeg lager ofte Idaho pleasure, nydelig koserett med rømme på toppen.

Tynne ovnsbakte potetskiver, stekt bacon og masse purre, gratineres i ovnen med masse ost på toppen.

Serveres med en god dæsj rømme og purre på toppen.

 

https://www.spiselise.no/2016/03/15/idaho-pleasure-kjempegodt/

 

Jeg kutter potetene i tynne skiver, ikke i båter.

 

Den høres god ut, skal prøves i dag. Rapporterer tilbake senere om hva jeg synes


ts

Anonymkode: 71bc0...131

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (5 timer siden):

Den høres god ut, skal prøves i dag. Rapporterer tilbake senere om hva jeg synes


ts

Anonymkode: 71bc0...131

Gjør det 😀

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
moroklompen skrev (23 minutter siden):

Gjør det 😀

Droppet purre, men det var digg! blir nok en ny rett på ukesmenyen. Ser for meg pasta skinke hadde vært godt i også. 

Anonymkode: 71bc0...131

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...