AnonymBruker Skrevet søndag kl 13:58 #1 Del Skrevet søndag kl 13:58 Mine venninner snakker om at de lager all mat hjemme. De baker alt brød, rundstykker og lager middager fra bunnen. Jeg har ikke energi til det og det går derfor mer penger til ferdig brød, halvfabrikata osv. Har dere noen tips til å få energi og ork til å lage alt fra bunnen av så jeg kan spare inn penger på matposten? De jobber alle turnus i helsevesenet, og de er derfor ofte hjemme på dagtid når barna er i barnehagen. Jeg jobber ikke turnus og jobber 8-16 hver dag hver ukedag. Er jeg hjemme, er barna hjemme. Når jeg gjerne skulle brukt tiden på baking, husvask osv. så er det aktiviteter, tilsetninger osv. I helgene bruker jeg rolig tid med barna, tar nødvendig husarbeid og ikke minst får slappet av litt. Jeg synes det er slitsomt å høre hvor flinke de er hele tiden, hvor mye penger de sparer i forhold til meg med å gjøre alt de gjør osv. Anonymkode: 12b02...1ce 1 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
visp Skrevet søndag kl 13:59 #2 Del Skrevet søndag kl 13:59 Selvfølgelig har du ikke energi til det; det er jo bare tullete å forvente å ha det også. Det er mer enn bra nok det du gjør! 18 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fighter83 Skrevet søndag kl 14:00 #3 Del Skrevet søndag kl 14:00 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Mine venninner snakker om at de lager all mat hjemme. De baker alt brød, rundstykker og lager middager fra bunnen. Jeg har ikke energi til det og det går derfor mer penger til ferdig brød, halvfabrikata osv. Har dere noen tips til å få energi og ork til å lage alt fra bunnen av så jeg kan spare inn penger på matposten? De jobber alle turnus i helsevesenet, og de er derfor ofte hjemme på dagtid når barna er i barnehagen. Jeg jobber ikke turnus og jobber 8-16 hver dag hver ukedag. Er jeg hjemme, er barna hjemme. Når jeg gjerne skulle brukt tiden på baking, husvask osv. så er det aktiviteter, tilsetninger osv. I helgene bruker jeg rolig tid med barna, tar nødvendig husarbeid og ikke minst får slappet av litt. Jeg synes det er slitsomt å høre hvor flinke de er hele tiden, hvor mye penger de sparer i forhold til meg med å gjøre alt de gjør osv. Anonymkode: 12b02...1ce Snakk med venninnene dine om dette. Kanskje de har noen tips💓 Når dette føles så vanskelig for deg så er det nok en grunn til det. 4 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
mommyaka Skrevet søndag kl 14:06 #4 Del Skrevet søndag kl 14:06 Hvorfor må du gjøre som de? Er det også du tror de bruker mindre penger? Eller vil du være like "bra" som de? 10 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet søndag kl 14:24 #5 Del Skrevet søndag kl 14:24 Du kan synes det er slitsomt å høre mye om matlaging, men du kan ikke være så selvsentrert at du tar deres snakk som kritikk av deg og ditt liv. Det er ingen konkurranse dette her. Du trenger ikke å overbevise dem om at du ikke har energi til det, men å akseptere det faktumet selv Anonymkode: 5bc22...387 10 1 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Perine Skrevet søndag kl 14:32 #6 Del Skrevet søndag kl 14:32 Jeg har alltid bakt og kokt, men jeg hadde bedre tid til det da mine barn var små. Det var ikke så mange fritidsaktiviteter, så jeg kunne gjøre mye på kvelder og helger. Ingen kan rekke alt, men gode hjelpemidler på kjøkkenet er greit å ha. Kjøkkenmaskinen elter deiger, og foodprocessoren har kutteskiver i flere størrelser, så det er fort gjort å fylle en gryte med oppkuttede ingredienser. Mange middager kan også forberedes på kvelden og gjøres ferdig etter jobben. F.eks man har fiskeboller i hvit saus til middag. Så kan man lage for mye saus og blande sammen en fiskegrateng med sausen, frossen fiskeblokk, løk og makaroni, og sette i kjøleskapet. 2 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet søndag kl 14:40 #7 Del Skrevet søndag kl 14:40 Jeg liker å bake og lage mat. Kanskje det som er problemet ditt? At du ikke liker det. Så da syns jeg bare du skal la det være 🙃. Alle er ikke like. Jeg baker 6 brød i slengen, deler dem i to og fryser ned. Vi spiser ikke enorme mengder brød, så det holder en mnd. Syns ikke det er mye jobb. Det samme med rundstykker. Baker store porsjoner og fryser ned. Jeg foretrekker mest mulig middag lagd fra bunn av, derfor lager jeg det. Du må ikke 🙂. Brød har blitt så dyrt, så der er det nok litt penger å spare. Men om du hater å bake, så ser jeg ikke noen grunn til at du skal. Prøv å kjøpe en sånn ferdigblanding mel nok til to brød, og prøv. Den klarer du å elte med vanlig mixmaster med eltekroker. Anonymkode: 5739a...195 7 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet søndag kl 14:40 #8 Del Skrevet søndag kl 14:40 Jeg tenker det går aller mest på interesse. Hva du prioriterer å bruke tiden på vs venninnene dine. Noen liker å bake, koke og deretter skryte av det. Jeg syns det er tullete, så lenge man har et ok sunt kosthold med endel rene råvarer og ikke bare ferdigmat. Hev deg over det, og vær glad for at du tilbringer med kvalitetstid med barna dine enn det de gjør! Anonymkode: 8b9ee...3d5 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet søndag kl 14:47 #9 Del Skrevet søndag kl 14:47 Ingen lager alt fra bunnen. Det er bare jug. Anonymkode: d9060...835 3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet søndag kl 14:49 #10 Del Skrevet søndag kl 14:49 Jeg baker også endel, men fordi jeg liker det. Så når du slapper av i helgene trives jeg bedre med for eks å bake brød 😅 det betyr ikke at alle må være like. Hjemmelaget mat er vel og bra, men du gir garantert barna dine noe annet som venninnene dine ikke gir til sine🙂 Anonymkode: be63a...c24 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet søndag kl 14:52 #11 Del Skrevet søndag kl 14:52 Jeg tenker at dette ikke er noe mål i seg selv. Jeg er selv en som lager det meste fra bunnen av, men det er noe jeg liker å gjøre og derfor prioriterer. Andre velger å bruke tid på andre ting og det er jo også helt fint! Jeg lager mye mat, andre bruker tid på planter, sy klær, trene, strikke (jeg strikker også, men mange bruker mye mer tid og strikker raskere og produserer derfor betydelig mer enn det jeg gjør), diverse hobbyer, mobilen, TV-serier eller slappe av. Ingen gjør alt, så i stedet for å tenke på hva andre velger å bruke sin tid på så bruk heller din på det som gir DEG glede. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Daisy-love Skrevet søndag kl 14:52 #12 Del Skrevet søndag kl 14:52 Stor forskjell å få jobbe uforstyrret på kjøkkenet, kontra å ha barn på slep (selv om det er aldri så koselig også, i hvert fall innimellom 😉🥰). Du har en annen hverdag enn dem, og de skulle sikkert kunne vært mer hjemme og følge opp fritidsaktiviteter og kunne spise middag med sine hver dag som du har mulighet til. Ulike situasjoner, med begge positive og negative sider. Om du virkelig ønsker få inn andre rutiner, for deg og dine, ikke fordi det er «sånn det skal være» (for det er ingen fast formel her 💚), så hadde jeg gått for poser med ferdig melblanding i starten, og gjort middagene veldig enkle/med lite komponenter. Søk opp «one pot dinners», og ellers tenk på ting du kan hive sammen i oven, eller i en gryte. Du kommer også langt med ris/fullkornspasta/poteter, kylling/laks, fryste grønnsaker og pesto (på glass). Du kan om du ønsker det spe ut pestoen og lage en yoghurt eller creme fresh-dressing. Lapskaus er veldig enkelt, og det samme er tomatsuppe med tomater på papp. Velg den jevne varianten, så slipper du stavmikseren. Tilsett fullkornspasta, og egg. Er mye enkelt du kan lage, men du må veie opp hvor mye du faktisk sparer mot den tiden det tar, samt kreftene. Vi har alle ulike sesonger av livet, og noen sesonger handler mer om å få det til, enn de store prosjektene. Du vet best selv hva som passer for dere i den sesongen dere er i, og det som kan være et lite prosjekt for meg, kan være stort for deg og visa versa. Vær litt raus med deg selv her. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hactar Skrevet søndag kl 14:54 #13 Del Skrevet søndag kl 14:54 Du er nok inne på det med at deres jobbsituasjon åpner for mer uforstyrret fritid enn din. De har partner eller andre som tar 100% ansvar for barna en del av deres jobbtid, og barna er i barnehage eller skole en del av deres fritid. Da får de mer tid til andre ting, på bekostning av tid med barna. Gi deg selv litt kred for å alltid være til stede, selv om det betyr færre hjemmebakte brød. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet søndag kl 14:54 #14 Del Skrevet søndag kl 14:54 Det tar jo ikke akkurat så mye tid å lage hjemmelaget mat. Hvor mye tid sparer du egentlig på den toro-gryta? Tviler på at jeg bruker mer enn 20 min på matlaging i ukedagene, og jeg lager det meste fra bunn. I helgene setter jeg av en time til å kutte opp grønnsaker (og frukt til smoothie) for hele uken og legger det i tette bokser i kjøleskapet. Samtidig slenger jeg sammen en STOR salat med masse grønnsaker og nøtter og frø som jeg serverer sammen med flere middager i uka. Lørdag kveld blander jeg bare grovt mel, havregryn, chiafrø, andre frø og gjær i en bolle med vann og slenger i kjøleskapet (null elting!) og så er det bare å klatte det ut på et brett neste morgen i passelige rundstykkestørrelser og så har vi sunne rundstykker til matpakka. Det tar vel totalt 20 minutter inkludert oppvask. Jeg skjønner faktisk ikke hvordan man sparer så mye tid på den ferdigmaten jeg, koke/steketid tar jo like lang tid. Hvis du hiver ferdigkutta grønnsaker og poteter i en form og topper med noen laksefileeter og olje og krydder har du en nydelig middag uten noe arbeid og kun formen som oppvask. Sleng sammen en rask dressing av gresk yoghurt og krydder og noe urter så er du ferdig liksom. Anonymkode: fc2c2...762 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet søndag kl 14:55 #15 Del Skrevet søndag kl 14:55 Jeg liker også å bake, lage mat fra bunnen av osv og gjør det en del. Allikevel er det det noe av det dyreste jeg gjør.. Ikke noe annet jeg gjør som jeg får så lite igjen for krones messig i forhold til brukt energi og krefter. Det gir meg også mye så det er avslapping i tillegg men jeg prøver å bruke min våkne tid på å generere penger på en mye mer forniftig måte. Anonymkode: 80a42...636 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet søndag kl 14:55 #16 Del Skrevet søndag kl 14:55 AnonymBruker skrev (56 minutter siden): I helgene bruker jeg rolig tid med barna Anonymkode: 12b02...1ce Perfekt tidspunkt til å bake litt sammen med barna. Anonymkode: 1e775...562 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet søndag kl 15:04 #17 Del Skrevet søndag kl 15:04 AnonymBruker skrev (8 minutter siden): Det tar jo ikke akkurat så mye tid å lage hjemmelaget mat. Hvor mye tid sparer du egentlig på den toro-gryta? Tviler på at jeg bruker mer enn 20 min på matlaging i ukedagene, og jeg lager det meste fra bunn. I helgene setter jeg av en time til å kutte opp grønnsaker (og frukt til smoothie) for hele uken og legger det i tette bokser i kjøleskapet. Samtidig slenger jeg sammen en STOR salat med masse grønnsaker og nøtter og frø som jeg serverer sammen med flere middager i uka. Lørdag kveld blander jeg bare grovt mel, havregryn, chiafrø, andre frø og gjær i en bolle med vann og slenger i kjøleskapet (null elting!) og så er det bare å klatte det ut på et brett neste morgen i passelige rundstykkestørrelser og så har vi sunne rundstykker til matpakka. Det tar vel totalt 20 minutter inkludert oppvask. Jeg skjønner faktisk ikke hvordan man sparer så mye tid på den ferdigmaten jeg, koke/steketid tar jo like lang tid. Hvis du hiver ferdigkutta grønnsaker og poteter i en form og topper med noen laksefileeter og olje og krydder har du en nydelig middag uten noe arbeid og kun formen som oppvask. Sleng sammen en rask dressing av gresk yoghurt og krydder og noe urter så er du ferdig liksom. Anonymkode: fc2c2...762 Det er gjerne ganske stor forskjell i tidsbruk når man er inne i det og vet hva og hvordan og hvor mye, sammenliknet når man må lære seg det. I tillegg vil man etterhvert ha mange ideer i bakhodet, mens man i begynnelsen må bruke mer kapasitet på å finne ut hva man kan lage og få til ganske enkelt Anonymkode: 2385e...349 3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet søndag kl 15:07 #18 Del Skrevet søndag kl 15:07 AnonymBruker skrev (10 minutter siden): Det tar jo ikke akkurat så mye tid å lage hjemmelaget mat. Hvor mye tid sparer du egentlig på den toro-gryta? Tviler på at jeg bruker mer enn 20 min på matlaging i ukedagene, og jeg lager det meste fra bunn. I helgene setter jeg av en time til å kutte opp grønnsaker (og frukt til smoothie) for hele uken og legger det i tette bokser i kjøleskapet. Samtidig slenger jeg sammen en STOR salat med masse grønnsaker og nøtter og frø som jeg serverer sammen med flere middager i uka. Lørdag kveld blander jeg bare grovt mel, havregryn, chiafrø, andre frø og gjær i en bolle med vann og slenger i kjøleskapet (null elting!) og så er det bare å klatte det ut på et brett neste morgen i passelige rundstykkestørrelser og så har vi sunne rundstykker til matpakka. Det tar vel totalt 20 minutter inkludert oppvask. Jeg skjønner faktisk ikke hvordan man sparer så mye tid på den ferdigmaten jeg, koke/steketid tar jo like lang tid. Hvis du hiver ferdigkutta grønnsaker og poteter i en form og topper med noen laksefileeter og olje og krydder har du en nydelig middag uten noe arbeid og kun formen som oppvask. Sleng sammen en rask dressing av gresk yoghurt og krydder og noe urter så er du ferdig liksom. Anonymkode: fc2c2...762 Da gjør jeg tydeligvis store feil, for ALDRI om jeg har klart å lage noe (bortsett fra en enkel omelett) fra bunnen på 20 minutter. Så 👏👏👏 for deg! Bare det å lage brun saus fra bunnen, bruker jeg 20 minutter på. Anonymkode: d58dc...090 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Macro Skrevet søndag kl 15:13 #19 Del Skrevet søndag kl 15:13 Du må gjerne legge til rette for å få mer energi, men da mener jeg du skal bruke energien på ting som gleder DEG og dine, ikke kast det bort på å delta i en innbilt konkurranse. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet søndag kl 15:13 #20 Del Skrevet søndag kl 15:13 AnonymBruker skrev (14 minutter siden): Det tar jo ikke akkurat så mye tid å lage hjemmelaget mat. Hvor mye tid sparer du egentlig på den toro-gryta? Tviler på at jeg bruker mer enn 20 min på matlaging i ukedagene, og jeg lager det meste fra bunn. I helgene setter jeg av en time til å kutte opp grønnsaker (og frukt til smoothie) for hele uken og legger det i tette bokser i kjøleskapet. Samtidig slenger jeg sammen en STOR salat med masse grønnsaker og nøtter og frø som jeg serverer sammen med flere middager i uka. Lørdag kveld blander jeg bare grovt mel, havregryn, chiafrø, andre frø og gjær i en bolle med vann og slenger i kjøleskapet (null elting!) og så er det bare å klatte det ut på et brett neste morgen i passelige rundstykkestørrelser og så har vi sunne rundstykker til matpakka. Det tar vel totalt 20 minutter inkludert oppvask. Jeg skjønner faktisk ikke hvordan man sparer så mye tid på den ferdigmaten jeg, koke/steketid tar jo like lang tid. Hvis du hiver ferdigkutta grønnsaker og poteter i en form og topper med noen laksefileeter og olje og krydder har du en nydelig middag uten noe arbeid og kun formen som oppvask. Sleng sammen en rask dressing av gresk yoghurt og krydder og noe urter så er du ferdig liksom. Anonymkode: fc2c2...762 Man sparer masse tid på toro! Når jeg lager hjemmelaget lasagne for eksempel, bruker jeg en halv dag. Tar lang tid å kutte opp gulrøtter og løk i pittesmå biter, og så skal det godgjøre seg i flere timer. Så skal det lages hvit saus og pasta før det stekes. Toro lasagne tar vel en time å lage i forhold. Tar også ganske mye lengre tid å bake brød i forhold til å bare kjøpe i butikken. Jeg gjør en god kombo; lager hjemmelaget når jeg har overskudd til det, men kjøper brød og lager også halvfabrikata når jeg ikke har overskudd, og det uten et snev av dårlig samvittighet. Du burde prøve Anonymkode: 7cbdf...e40 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå