AnonymBruker Skrevet lørdag kl 14:25 #1 Del Skrevet lørdag kl 14:25 Har Folkets wild chilli cheese, håndtverkspølser fra Idsøe. Vil lage pølsegrateng. Skal jeg ta av skinnet og steke de før de skal i ovn? Har dere gode oppskrifter? Har bla noe fløte og vårløk som trengs å brukes opp. Er det godt med feks gulrot og frosne erter i? Har masse mandelpotet, kan det være ok å ha skivet i gratengen? Kom gjerne med tips til en god pølsegryte, det må ikke inneholde alle tingene jeg nevner. Har ikke laget pølsegrateng før. Anonymkode: 4350c...ec7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Millimani Skrevet søndag kl 14:51 #2 Del Skrevet søndag kl 14:51 Jeg har flere oppskrifter. Ikke direkte grateng, men heller mer type pølsegryter. Bakte pølser med bønner Latmannschili 2 porsjoner Ingredienser 3 stk gode pølser (f.eks. ungarsk fra Grøstad gris) 1 boks hakkede tomater 1 kartong/boks røde bønner 2 fedd hvitløk 1 stk rødløk 1 dæsj sherry eddik (evt. Rødvinseddik) 1 stk chili 1 stk laurbærblad Salt Pepper, sort og nykvernet Framgangsmåte: Sett ovnen på 210 grader. Finhakk chili, hvitløk og rødløk. Bland alle ingrediensene sammen i en liten ildfastform (skal du lage middag til 4 dobler du ingrediensene og bruker en stor ildfast form). Bland i en god dose salt og nykvernet svart pepper. Skjær pølsene i tre. Og legg de jevnt utover bønneblandingen så halvparten av pølsene blir brunet inne i ovnen. Sett formen i ovnen og stek i 25-30 minutter. En grønn salat smaker godt til, men er ikke nødvendig. ---------------------------------------------------------------------------------- Fransk pølsegryte Ingredienser ca 400 g pølser i biter (røkte kjøttpølser er godt her) 1 boks hakkede tomater 2 store ferske sjampinjonger i skiver (stekes litt i smør på forhånd) 7- 8 hele sjalottløk delt i to eller fire 2 gulrøtter i skiver 2 ss tomatpurè 1 fedd finhakket hvitløk 1 laurbærblad 1 dl buljongvann 1 ts sukker 2 ts salt 1 ts timian 1/2 ts pepper 2- 3 dl ferdigkokt makaroni Framgangsmåte Bland sammen alle ingrediensene bortsett fra pølsene og makaronien. La det trekke i ca 15 minutter. Rør av og til. Tilsett til slutt pølser og makaroni og la dem bli varme. Voila! Ferdig til å nytes. Server gjerne med godt brød til. ----------------------------------------------------------------------------------- Pølsegryte med paprika Ca. 400 g grove stekepølser Smør til steking 3 stk paprika i forskjellige farger 3 fedd hvitløk 2 stk rødløk 1 boks hermetiske tomater Ca. 150 g små tomater 1 ts chilipulver 2 ss soyasaus 1 ts salt 1 ts pepper Stek pølsene i smør på sterk varme til de har fått farge. Sett til side. Hakk hvitløk og skjær løk i skiver, og stek i stekepanne eller gryte med høye kanter. Fres til løk og hvitløk blir mykt og blankt. Tilsett paprika i strimler. Tilsett chilipulver (evt chili), små tomater og hermetiske tomater. Legg pølsene over og la alt småkoke under lokk i ca. 15 minutter. Hell på litt buljong utrørt i vann hvis det koker tørt. Smak til med salt, pepper og soyasaus. Server med godt brød eller kokt ris. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet søndag kl 15:15 #3 Del Skrevet søndag kl 15:15 AnonymBruker skrev (På 4.1.2025 den 15.25): Har Folkets wild chilli cheese, håndtverkspølser fra Idsøe. Vil lage pølsegrateng. Skal jeg ta av skinnet og steke de før de skal i ovn? Har dere gode oppskrifter? Har bla noe fløte og vårløk som trengs å brukes opp. Er det godt med feks gulrot og frosne erter i? Har masse mandelpotet, kan det være ok å ha skivet i gratengen? Kom gjerne med tips til en god pølsegryte, det må ikke inneholde alle tingene jeg nevner. Har ikke laget pølsegrateng før. Anonymkode: 4350c...ec7 Jeg kjenner ikke til de pølsene, så jeg kan ikke svare på om du må fjerne skinnet. Jeg liker å steke pølser i skiver først sammen med løk og hvitløk. Pleier å ha på tomatpure, litt vann og litt chilisaus samt oregano, timian, salt og pepper. Koker makaroni eller annen pasta og har i ildfast form. Her kan du gjerne ha oppi grønnsaker. Gulrot, vårløk og erter blir bra! Jeg tar det jeg har, tomater, paprika, vårløk, hva enn. Hvis du vil bruke opp potetene dine hadde jeg droppet makaroni. Det blir bra med skivede poteter! Så pleier jeg å lage eggestand istedet for hvit saus, bruk fløten og visp med 3-4 egg pluss salt og pepper og gjerne et presset hvitløksfedd. Helles over pølsene og grønnsakene og poteter/makaroni og toppes med revet ost. Stekes på 200 grader i ca 30 minutter (mulig du bør forkoke potetene noen minutter, de kan også forkokes i fløte som til gratinerte poteter, da dropper du eggene). Server med frisk, grønn salat med f.eks rucola, sukkererter og vinaigrette av olivenolje og ferskpresset sitron. Anonymkode: 4cfc8...5a8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå