Gå til innhold

Pannekakerøre til en person


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Har lyst til å lage Pannekaker til meg selv, men ønsker  4 stykk. Noen som har en fin oppskrift til hvor mye man skal ha?😃

Anonymkode: 2812a...7ee

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Halvver eller del i tre, enhver oppskrift du finner?

Anonymkode: fec61...86e

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (8 minutter siden):

Halvver eller del i tre, enhver oppskrift du finner?

Anonymkode: fec61...86e

Ja blir vel kanskje noe slikt. Hadde bare håpet på at en annen enslig hadde en nøyaktig oppskrift på 4 stykk😂 kanskje litt mye å håpe på men😅 takk for svar😃

-ts

Anonymkode: 2812a...7ee

Skrevet

2 egg 

2 dl mel 

3-4 dl melk

Litt salt

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
Hensatt skrev (3 minutter siden):

2 egg 

2 dl mel 

3-4 dl melk

Litt salt

Supert da prøver jeg på det. Tusen takk😃

-ts

Anonymkode: 2812a...7ee

  • Liker 1
Skrevet

Lag mer og frys ned til en annen gang 

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
Violetta skrev (2 minutter siden):

Lag mer og frys ned til en annen gang 

Ja det har jeg ikke tenkt på! Ikke dumt! 

-ts

Anonymkode: 2812a...7ee

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
Violetta skrev (1 minutt siden):

Lag mer og frys ned til en annen gang 

Dette gjør jeg også, bruker fryseflaskene til Clas Olson og putter i fryseren.

Ellers bruker vi oppskrift fra Matprat. Når vi lager den får vi 8-9 pannekaker, så jeg tipper halvparten av den vil funke. Da blir oppskriften som følgende:

  • 1,5 dl hvetemel eller 50/50 siktet og sammalt hvetemel
  • 0,25 ts salt
  • 2,5 dl melk
  • 2 stk. egg
  • 0,5 ss smør eller margarin

Anonymkode: e05d5...2a4

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Dette gjør jeg også, bruker fryseflaskene til Clas Olson og putter i fryseren.

Ellers bruker vi oppskrift fra Matprat. Når vi lager den får vi 8-9 pannekaker, så jeg tipper halvparten av den vil funke. Da blir oppskriften som følgende:

 

  • 1,5 dl hvetemel eller 50/50 siktet og sammalt hvetemel
  • 0,25 ts salt
  • 2,5 dl melk
  • 2 stk. egg
  • 0,5 ss smør eller margarin

Anonymkode: e05d5...2a4

Tusen takk😊

-ts

Anonymkode: 2812a...7ee

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (5 minutter siden):

Dette gjør jeg også, bruker fryseflaskene til Clas Olson og putter i fryseren.

Ellers bruker vi oppskrift fra Matprat. Når vi lager den får vi 8-9 pannekaker, så jeg tipper halvparten av den vil funke. Da blir oppskriften som følgende:

 

  • 1,5 dl hvetemel eller 50/50 siktet og sammalt hvetemel
  • 0,25 ts salt
  • 2,5 dl melk
  • 2 stk. egg
  • 0,5 ss smør eller margarin

Anonymkode: e05d5...2a4

Tror du det funker og steke opp hele røren og bare fryse ned retstene? Eller blir det ikke noe godt?😬

-ts

Anonymkode: 2812a...7ee

Skrevet
AnonymBruker skrev (6 timer siden):

Tror du det funker og steke opp hele røren og bare fryse ned retstene? Eller blir det ikke noe godt?😬

-ts

Anonymkode: 2812a...7ee

Jeg steker opp en porsjon røre og fryser ned resten av pannekakene. Tar det antallet som jeg spiser, flatpakker de til fryseren, tiner de før jeg varmer de opp på stekebrett i ovnen. 175-180 grader 1-2 minutter.

Skrevet
Hensatt skrev (På 3.1.2025 den 17.43):

2 egg 

2 dl mel 

3-4 dl melk

Litt salt

*Glemte en klatt med smør.

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 3.1.2025 den 17.20):

Har lyst til å lage Pannekaker til meg selv, men ønsker  4 stykk. Noen som har en fin oppskrift til hvor mye man skal ha?😃

Anonymkode: 2812a...7ee

Du kan fryse ned pannekakerøre. 

Anonymkode: 1d5e6...af4

AnonymBruker
Skrevet

Jeg bruker litt sukker i oppskriften, også.

Du kan fryse ned røre, men du kan like gjerne steke opp pannekaker og fryse ned etter at de er avkjølt. Greit å ha noen porsjonspakker på 3-4 pannekaker som du bare kan ta opp og varme.

 

Anonymkode: d5413...a0d

AnonymBruker
Skrevet

Jeg pleier å lage flere porsjoner til meg, har de i kjøleskapet et par dager, spiser til frokost eller mellommåltid: men hvis jeg skal gjøre ca 4 pannekaker: 

3 dl melk

1.75 dl mel ca

1-2 egg

litt salt og litt sukker og litt smeltet smør

mitt vanlige resept er det doble. Og så visper jeg alltid ut melet i halvparten av melken før jeg heller på resterende melk. 

Anonymkode: 15754...bb3

AnonymBruker
Skrevet

Jeg lager liten porsjon pannekaker av 4 dl melk, 2 dl mel, 1 ss sukker og 1-2 egg (lar røren svelle i ca 15 min før eggene vispes inn). Lager tynne pannekaker/crepes, så det blir nok mye mer enn 4 pannekaker, men så trenger man minst 4-5-6 av mine for å bli mett, også. :) Jeg har aldri salt eller smør i røren og steker i non-stick-panne med så lite smør som mulig. 

Pannekakerøre holder seg en god stund i kjøleskapet, så jeg gidder ikke styre med å fryse ned. Lager gjerne ny porsjon noen dager etter eller steker opp ekstra mange og har noen til lunsj med salat, hamburgerrygg eller annet salt/røkt kjøttpålegg, gulost, agurk og paprika. Rulles sammen som wrap. Eller restene brukes til dessert hvis jeg har hatt lett middag eller fiskemiddag, da steker jeg opp et par pannekaker og har vaniljeis, bær og kanskje sjokoladesaus til. Barnslig godt å spre vaniljeis på pannekaken og rulle den sammen og spise som middagspannekake med kniv og gaffel. 

En miniporsjon basert på min oppskrift vil da være 2 dl melk, 1 dl mel, 0,5 ss sukker, 1 egg. Tipper du får 4 pannekaker av den. :) 

Anonymkode: 649bf...926

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...