Gjest Diva Skrevet 18. november 2002 #1 Del Skrevet 18. november 2002 Er det noen som sitter på en grei oppskrift på hvit saus ? Har det sikkert et sted, men kan ikke finne noe i skrivende stund..... Skal lage makaroni / pastagrateng med hvit saus og bacon... Takker og bukker Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mette Skrevet 18. november 2002 #2 Del Skrevet 18. november 2002 Varm opp gryten, ha oppi en passe smørklump, når den er smeltet ha i hvetemel.Rør rundt til det er blandet sammen(skal være smidig)Ha så i litt og litt melk til den er passe tykk.Smak til med litt salt, evt (hvit) pepper.La den stå og små koke, en liten stund, slik at mel smaken forsvinner. Det spørs jo hva du skal bruke sausen til men skal jeg ha fiskepudding i hvit saus, bruker jeg litt av vannet som poteter og grønnsaker er kokt i. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sessa Skrevet 18. november 2002 #3 Del Skrevet 18. november 2002 Det er også fullt mulig å "jukse" seg til en god hvit saus Selv tar jeg og smelter litt margarin i kjelen. Mens det smelter putter jeg ett par spiseskjeer mel oppi et glass med lokk, og heller oppi melk. Rister så dette slik at det ikke er noen klumper i jevningen og heller den oppi den smeltete margarinen (evt bruk et dørslag og sil det ned i kjelen). Rør rundt mens det tykner og gjør sausen tynnere ved å spe på mer melk. Etterhvert som man har fått ønsket konsistens på sausen kan man smake den til med salt, pepper og evt muskat og karri. Kommer litt an på hva man skal ha den hvite sausen til! Dette er også en kjempe fin måte å lage saus på hvis man sliter med svake armer/senebetennelser Lykke til! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
melis Skrevet 18. november 2002 #4 Del Skrevet 18. november 2002 Sånn lager jeg hvitsaus (ca til en form med f.eks. grateng som du skal lage): 2 ss margarin/smør 2 ss mel ca 5 dl melk salt pepper litt revet muskatnøtt litt sukker Spe på med melk til den er passe tykk, smak til med salt. La den putre en stund, til melsmaken er borte. Noe som er godt i pastagratenger, er å ha i litt parmensan som smelter seg i sausen. Mmmm Sukker balanserer smaken på sausen. Lærte det av mamma og gjør stor forskjell. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frk Doodad Skrevet 19. november 2002 #5 Del Skrevet 19. november 2002 Når jeg lager hvitsaus til gratenger pleier jeg å ha i litt revet hvitost, det setter god smak i sausen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 19. november 2002 #6 Del Skrevet 19. november 2002 Ha mel, melk og smør i kald kjele og rør hele tiden mens det koker opp, da unngår du klumper i sausen nero Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Diva Skrevet 19. november 2002 #7 Del Skrevet 19. november 2002 Tusen takk for svar alle sammen! Alle varianter skal prøves :-) Klemmer fra Kattepus :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Daisy Skrevet 20. november 2002 #8 Del Skrevet 20. november 2002 Flott at flere enn meg bruker sukker i hvit saus! Lærte det av Ingrid Espelid en gang, men har fått mange spørrende blikk og hoderisting når jeg har fortalt andre om det. Det gjør absolutt susen! Ellere er forresten sukker også greit å ha i all mat med tomatpuré..... gir det ekstra lille....... (I baccalao har jeg nesten et kaffemål sukker til en oppskrift med 1 kg fisk). Lykke til! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Avatar Skrevet 21. november 2002 #9 Del Skrevet 21. november 2002 Ett lite tips til hvit saus er sennep. Ta ei spiseskje god sennep i sausen...det gjør godt! Spesielt til fisk. Men det kan med fordel også brukes i lyse sauser til hvitt kjøtt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest KATTAstrofe Skrevet 21. november 2002 #10 Del Skrevet 21. november 2002 For en lettere variant; kjøp Toro hvitsaus i pakke Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
melis Skrevet 22. november 2002 #11 Del Skrevet 22. november 2002 Daisy: Jeg bruker også sukker i retter med tomatpure! (som kjøttsaus til pasta, pizza osv. Stikkord her er balanse i smaken! Anbefales! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå