Gå til innhold

Fryse pinnekjøtt før eller etter damping?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Jeg har lagt altfor mye pinnekjøtt i vann (4 gjester meldte avbud pga sykdom etter at kjøttet var lagt i vann). Så nå lurer jeg på om det er lurest å dampe alt og fryse det som blir til overs etter middag, eller ta av ca 4 porsjoner før damping og fryse det? Jeg ser fordeler og ulemper ved begge deler.

Hvis jeg damper alt risikerer jeg ikke at det blir for lite mat (ǰfr tråden om svigerinna og julemiddagen...). Jeg sparer også tid den dagen restene skal brukes, siden kjøttet da bare trenger å varmes, ikke dampe i 2 timer. Men det blir sannsynligvis mye rester som jeg må ta meg av i løpet av kvelden.

Jeg har aldri prøvd å fryse pinnekjøtt som er utvannet, men ikke dampet. Og jeg kjenner at jeg er litt usikker på om det er lurt. Vil vannet kanskje "sprenge" kjøttet slik at det blir rar konsistens? Men så hadde det vært greit å slippe å styre med utvanning på hytta i påsken, og bare ha kjøttet rett i gryta på påskeaften.

Hva ville du ha gjort? Og hvorfor?

Anonymkode: 2ff5b...4ca

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Jeg har lagt altfor mye pinnekjøtt i vann (4 gjester meldte avbud pga sykdom etter at kjøttet var lagt i vann). Så nå lurer jeg på om det er lurest å dampe alt og fryse det som blir til overs etter middag, eller ta av ca 4 porsjoner før damping og fryse det? Jeg ser fordeler og ulemper ved begge deler.

Hvis jeg damper alt risikerer jeg ikke at det blir for lite mat (ǰfr tråden om svigerinna og julemiddagen...). Jeg sparer også tid den dagen restene skal brukes, siden kjøttet da bare trenger å varmes, ikke dampe i 2 timer. Men det blir sannsynligvis mye rester som jeg må ta meg av i løpet av kvelden.

Jeg har aldri prøvd å fryse pinnekjøtt som er utvannet, men ikke dampet. Og jeg kjenner at jeg er litt usikker på om det er lurt. Vil vannet kanskje "sprenge" kjøttet slik at det blir rar konsistens? Men så hadde det vært greit å slippe å styre med utvanning på hytta i påsken, og bare ha kjøttet rett i gryta på påskeaften.

Hva ville du ha gjort? Og hvorfor?

Anonymkode: 2ff5b...4ca

Du damper alt som er utvannet ferdig. Når middagen er spist og restene ligger igjen, renser du alt kjøttet fra beina, og fryser ned kjøttet. Godt i lapskaus, alene som middag eller i supper. Du kan og koke kraft på beina om du ikke vil kaste dem.

Anonymkode: fafd6...c93

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjempefint å bare varme opp igjen ferdigdampa pinnekjøtt. Vanlig der jeg kommer fra - damper mye julaften og spiser resten første nyttårsdag.

Anonymkode: 5ca33...4cc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det går veldig fint å fryse etter du har dampet det, så tiner du og varmer i ovnen på lav varme, feks 125 til det er klart. Også veldig greit å fryse ferdig renset til suppe/lapskaus :jepp:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Du damper alt som er utvannet ferdig. Når middagen er spist og restene ligger igjen, renser du alt kjøttet fra beina, og fryser ned kjøttet. Godt i lapskaus, alene som middag eller i supper. Du kan og koke kraft på beina om du ikke vil kaste dem.

Anonymkode: fafd6...c93

Dette

Anonymkode: 92f54...7e6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...