AnonymBruker Skrevet 31. desember 2024 #1 Del Skrevet 31. desember 2024 Jeg har lagt altfor mye pinnekjøtt i vann (4 gjester meldte avbud pga sykdom etter at kjøttet var lagt i vann). Så nå lurer jeg på om det er lurest å dampe alt og fryse det som blir til overs etter middag, eller ta av ca 4 porsjoner før damping og fryse det? Jeg ser fordeler og ulemper ved begge deler. Hvis jeg damper alt risikerer jeg ikke at det blir for lite mat (ǰfr tråden om svigerinna og julemiddagen...). Jeg sparer også tid den dagen restene skal brukes, siden kjøttet da bare trenger å varmes, ikke dampe i 2 timer. Men det blir sannsynligvis mye rester som jeg må ta meg av i løpet av kvelden. Jeg har aldri prøvd å fryse pinnekjøtt som er utvannet, men ikke dampet. Og jeg kjenner at jeg er litt usikker på om det er lurt. Vil vannet kanskje "sprenge" kjøttet slik at det blir rar konsistens? Men så hadde det vært greit å slippe å styre med utvanning på hytta i påsken, og bare ha kjøttet rett i gryta på påskeaften. Hva ville du ha gjort? Og hvorfor? Anonymkode: 2ff5b...4ca Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 31. desember 2024 #2 Del Skrevet 31. desember 2024 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Jeg har lagt altfor mye pinnekjøtt i vann (4 gjester meldte avbud pga sykdom etter at kjøttet var lagt i vann). Så nå lurer jeg på om det er lurest å dampe alt og fryse det som blir til overs etter middag, eller ta av ca 4 porsjoner før damping og fryse det? Jeg ser fordeler og ulemper ved begge deler. Hvis jeg damper alt risikerer jeg ikke at det blir for lite mat (ǰfr tråden om svigerinna og julemiddagen...). Jeg sparer også tid den dagen restene skal brukes, siden kjøttet da bare trenger å varmes, ikke dampe i 2 timer. Men det blir sannsynligvis mye rester som jeg må ta meg av i løpet av kvelden. Jeg har aldri prøvd å fryse pinnekjøtt som er utvannet, men ikke dampet. Og jeg kjenner at jeg er litt usikker på om det er lurt. Vil vannet kanskje "sprenge" kjøttet slik at det blir rar konsistens? Men så hadde det vært greit å slippe å styre med utvanning på hytta i påsken, og bare ha kjøttet rett i gryta på påskeaften. Hva ville du ha gjort? Og hvorfor? Anonymkode: 2ff5b...4ca Du damper alt som er utvannet ferdig. Når middagen er spist og restene ligger igjen, renser du alt kjøttet fra beina, og fryser ned kjøttet. Godt i lapskaus, alene som middag eller i supper. Du kan og koke kraft på beina om du ikke vil kaste dem. Anonymkode: fafd6...c93 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 31. desember 2024 #3 Del Skrevet 31. desember 2024 Kjempefint å bare varme opp igjen ferdigdampa pinnekjøtt. Vanlig der jeg kommer fra - damper mye julaften og spiser resten første nyttårsdag. Anonymkode: 5ca33...4cc Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rumle Skrevet 31. desember 2024 #4 Del Skrevet 31. desember 2024 Det går veldig fint å fryse etter du har dampet det, så tiner du og varmer i ovnen på lav varme, feks 125 til det er klart. Også veldig greit å fryse ferdig renset til suppe/lapskaus Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 31. desember 2024 #5 Del Skrevet 31. desember 2024 AnonymBruker skrev (3 timer siden): Du damper alt som er utvannet ferdig. Når middagen er spist og restene ligger igjen, renser du alt kjøttet fra beina, og fryser ned kjøttet. Godt i lapskaus, alene som middag eller i supper. Du kan og koke kraft på beina om du ikke vil kaste dem. Anonymkode: fafd6...c93 Dette Anonymkode: 92f54...7e6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå