AnonymBruker Skrevet 30. desember 2024 #1 Del Skrevet 30. desember 2024 Jeg spiser julemat på julaften fordi det er tradisjon, men egentlig synes jeg ikke det er så digg. Er ikke julematen ganske gammeldags? Ribbe, pinnekjøtt, medisterkaker, medisterpølser og dessert som riskrem, kransekake osv osv. Personlig synes jeg en god biffmiddag og sjokoladefondant hadde vært bedre🤣 men jeg spiser nå det jeg blir servert. Fordelen at at man heller går ned enn opp i vekt i julen da. Er det ikke på tide å fornye serveringen litt snart? Spiser du julemat fordi du synes det er godt eller fordi det bare er tradisjon? Anonymkode: 3ab5a...6b3 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jegerrinne Skrevet 30. desember 2024 #2 Del Skrevet 30. desember 2024 Syns det er godt. Men kun 1-2 ganger i året 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. desember 2024 #3 Del Skrevet 30. desember 2024 Ikke det beste jeg får. Men spiser det bare i julen, så da er det ikke så ille. Anonymkode: 6816b...b9a 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. desember 2024 #4 Del Skrevet 30. desember 2024 Jeg gidder ikke å spise mat jeg ikke liker nei, spiser vegisterkaker til julemat, evnt pinnekjøtt noen ganger. Og jeg er ikke noe fan av marsipan så spiser ikke det heller nei, vi lager rocky road og oreokuler hvert år, det er digg! Anonymkode: c609e...2c1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. desember 2024 #5 Del Skrevet 30. desember 2024 Svineribbe er vanlig søndagsmiddag så det er ikke noe å rope hurra for.a Anonymkode: c8cab...359 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maskinfører Skrevet 30. desember 2024 #6 Del Skrevet 30. desember 2024 Ja den gangen jeg feiret jul så gjorde jeg Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. desember 2024 #7 Del Skrevet 30. desember 2024 Helt ærlig, jeg syns pinnekjøtt og hjemmelagde medisterkaker er noe av den beste maten man kan spise. Men det holder med 3 ganger per år. Verken jeg eller mannen min har vokst opp med pinnekjøtt, men nå syns vi det er en selvfølge å spise det på julaften Anonymkode: cdfb3...80a 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. desember 2024 #8 Del Skrevet 30. desember 2024 AnonymBruker skrev (14 minutter siden): Svineribbe er vanlig søndagsmiddag så det er ikke noe å rope hurra for.a Anonymkode: c8cab...359 Ikke for flertallet nei. Ribbe er ikke så lett å få tak i utenom sesongen. Anonymkode: 1bba6...9ef 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. desember 2024 #9 Del Skrevet 30. desember 2024 Synes svineribbe er heeelt nydelig når den er langtidsstekt. Er ikke så glad i biff. Anonymkode: eb74b...f8c 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. desember 2024 #10 Del Skrevet 30. desember 2024 AnonymBruker skrev (20 minutter siden): Jeg spiser julemat på julaften fordi det er tradisjon, men egentlig synes jeg ikke det er så digg. Er ikke julematen ganske gammeldags? Ribbe, pinnekjøtt, medisterkaker, medisterpølser og dessert som riskrem, kransekake osv osv. Personlig synes jeg en god biffmiddag og sjokoladefondant hadde vært bedre🤣 men jeg spiser nå det jeg blir servert. Fordelen at at man heller går ned enn opp i vekt i julen da. Er det ikke på tide å fornye serveringen litt snart? Spiser du julemat fordi du synes det er godt eller fordi det bare er tradisjon? Anonymkode: 3ab5a...6b3 Mør og god ribbe med sprø svor er diggdiggdigg! Anonymkode: 45e38...7ce 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Beloved Skrevet 30. desember 2024 #11 Del Skrevet 30. desember 2024 Jeg elsker både ribbe og sylte. Riskrem er også kjempegodt, og enkelte julekaker kunne jeg godt spist hele året (mye bedre enn det meste man får av kjeks og kaker ellers i Norge). Vokste opp med at min mor kjøpte 5-10 store biter ribbe før jul og frøs de ned, så hadde vi ribbe til søndagsmiddag annenhver helg til det ble tomt, det var den beste søndagsmiddagen vi fikk. Pinnekjøtt og marsipan unngår jeg derimot både i jula og ellers i året, samme med julebrus og gløgg og surkål og rosenkål. Så man har vel sine favoritter. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. desember 2024 #12 Del Skrevet 30. desember 2024 Jeg elsker ribbe og riskrem. Jeg spiser det ikke bare fordi det er tradisjon, men fordi det er veldig godt. Anonymkode: 29d72...288 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ludovica- Skrevet 30. desember 2024 #13 Del Skrevet 30. desember 2024 Liker rødkål/surkål/tyttebær og mandelpoteter. Men spiser ikke svin og syns pinnekjøtt er grusomt. Alt for salt og smaker kokte ullsokker med salt. Liker kalkun da. Syns pepperkaker (og smultringer) er godt, men andre julekaker syns jeg ikke er verdt å spise. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. desember 2024 #14 Del Skrevet 30. desember 2024 Ja, synes det er veldig godt. Mye er jo at det er noe man kun spiser i desember. Og at tradisjonene sitter i luktene. Men... dårlig kvalitet takler jeg ikke. Jeg tror det er derfor mange ikke liker julematen. Både ribbe og pinnekjøtt, og andre ingredienser til kjøtt, kjøpes rett fra produsent. Vi lager en del pålegg selv. Slike ferdige poser med surkål og rødkål er ikke godt, heller ikke posesupper, og i alle fall ikke ferdig kålrabi og slik. Leste til og med om noen som kjøpte ferdig kokte poteter. Og ikke minst de som koker mandelpoteter... da blir de vasne, og melne. Anonymkode: 85bbd...758 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. desember 2024 #15 Del Skrevet 30. desember 2024 Synes ribbe med rødkål, mandelpoteter, medisterkaker og skikkelig god saus er helt fantastisk - de 3 gangene jeg spiser det i året. Riskrem er også helt vidunderlig - med hjemmelaget bringebærsaus med bringebær fra hagen På Nyttårsaften er det biff med fløtepoteter og broccoli og bernaise Anonymkode: 10b40...e68 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. desember 2024 #16 Del Skrevet 30. desember 2024 Jeg er ikke superfan av ribbe (men er den uten for mye fett og så mør at den smelter på tunga, så er den god), ikke potet eller sylta greier heller. Jeg lever på ROSENKÅLEN! Fersk, og stekt i panna. Og så lever jeg på riskrem. Det er noe av det beste jeg spiser, men det hører kun jula til. Pinnekjøtt har vi 1-2 ganger i desember (ikke selve julaften), men èn porsjon er nok til å fylle magen et helt år, gitt. Skulle iblant tenke at det ville vært fint med annen mat, men så kommer julaften og de velkjente duftene skaper glede i meg. Da synes jeg ribbe og alt annet er verdt det, og jeg vil for alt i verden ikke miste rosenkålen! Anonymkode: 65b39...b42 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Diskulis Skrevet 30. desember 2024 #17 Del Skrevet 30. desember 2024 Synes det er helt nydelig, ellers hadde jeg nok laget meg en ny tradisjon selv med noe jeg synes er digg. Spiser ikke mat jeg ikke liker, hvertfall ikke på en festdag. Men gleder meg til julemåltidet hvert år. Mest til ribbe, men også til pinnekjøtt hvis det står på menyen. Og kjøper bare godis jeg liker såklart, men liker det meste av den vanlige julegodisen som marsipanpølser og Freia julesjokolade. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. desember 2024 #18 Del Skrevet 30. desember 2024 Tenker at julematen sitter mye i tradisjonene og at man forbinder den med jul og det gode. Jeg er fra et annet nordisk land og syns at den norske julematen ikke er noe god og kan ikke forstå hvorfor den er så elsket. Syns ikke det er noe spesielt med den. Men som sagt, tror at mye av smaken sitter i hodet. Anonymkode: 2baaf...409 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. desember 2024 #19 Del Skrevet 30. desember 2024 Pinnekjøtt er jeg ingen fan av, men ribbe spiser jeg gjerne når som helst på året. Kjøper det hele året gjennom og har det støtt og stadig i forskjellige former. Lager også chashu til ramen, så det går mye ribbe her i huset. Anonymkode: b14bc...b85 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. desember 2024 #20 Del Skrevet 30. desember 2024 Liker all julemat, synes det er veldig godt. Men om man ikke liker det så må man ha alternativer, det kan jo du ts gjøre, uten å forvente at alles tradisjoner endres. Folk har mye rart på julekvelden enn det som regnes som julemat. Anonymkode: 8d4d0...b03 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå