Gå til innhold

Oppskrift på en nøttestek uten deig rundt


exictence

Anbefalte innlegg

På nettetfinner jegmange oppskrifter på nøttestek med butterdeig eller annen deig rundt. 

Noen som har en enkel god oppskrift på nøttestek uten dette rundt?

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kan du ikke lage bare nøttesteken slik den er i oppskriften og ikke lage deigen?

Anonymkode: 31207...d18

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Kan du ikke lage bare nøttesteken slik den er i oppskriften og ikke lage deigen?

Anonymkode: 31207...d18

Vet ikke om den holder sammen da? 

Jeg har prøvd å lage noen, men synes ikke de holder sammen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi bruker denne. 

Ingredienser

2 ss meierismør
1 stor gul løk
3 hvitløksfedd
1/4 purreløk

Gulerot/bete (raspet)
2,5 dl usaltede hasselnøtter

2 dl usaltede cashewnøtter
150 gr rød (i praksis orange) cheddar el ferdig revet
2 egg
3 dl lettkokte havregryn
2 ts sterk sennep
2 ts vegansk worchestershiresaus (kan droppes, evt erstattes med vanlig) el soyasaus*
2 ts salt
1 ts pepper

1 ss sitronsaft

1 ts nøytral olje

Muskat/chili

 

 

Varm opp ovnen til 200 grader, og finn frem en ildfast form, gjerne en brødform, som tar 1,5 til 2 liter.  Kle den med et bakepapir, og sett til side.

Grovhakk løk og hvitløk og la det surre med smør og 1 ts salt i en stekepanne til alt er mykt. Når løken nærmer seg gjennomsiktig og gylden, grovhakk purreløken og la den steke sammen med de andre grønnsakene et par minutter. Sett til side.

Finn frem en matmølle eller food processor, og kjør hasselnøtter og cashewnøtter i matmølla sammen med cheddarosten, til det er i småbiter. Det skal ikke være et fint mel! Se bildet for konsistens. Kjør løk-og purreblandingen i matmølla sammen med nøtter og ost i et lite minutt.

Ha deretter oppi egg, olje, havregryn, sennep, worchestershiresaus, salt, pepper og sitron til det er en jevn masse. Om den ser veldig flytende ut, kan du ha oppi litt mer havregryn.

Hell blandingen over i brødforma, og sett den midt i ovnen. La den stå i 1-1,5 time (følg med på den underveis), og legg gjerne et bakepapir over etter en halvtime, når den har blitt gylden på overflaten, slik at den ikke blir svidd. La den avkjøle opptil 15 minutter før du løfter steika ut av forma, og skjærer den forsiktig i tykke skiver.

Anonymkode: a80a1...453

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

http://www.veganmisjonen.com/2012/12/oppskrift-linsestek-julemiddag.html eller http://www.veganmisjonen.com/2011/12/veganmisjonens-julestek.html er to gode varianter. Fått første hos en venninne som er veganer og den er nydelig. Hun bruker pekannøtter istedenfor valnøtter på grunn av allergi, og lager uten gluten også. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

exictence skrev (4 timer siden):

Vet ikke om den holder sammen da? 

Jeg har prøvd å lage noen, men synes ikke de holder sammen

Du kan lage den i en brødform.

Anonymkode: 643ce...ea1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (7 timer siden):

Du kan lage den i en brødform.

Anonymkode: 643ce...ea1

Ja, det har jeg alltid gjort. Men når jeg har stkt den ferdig, og vippet den rundt over et fat har den falt fra hverandre.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

exictence skrev (3 timer siden):

Ja, det har jeg alltid gjort. Men når jeg har stkt den ferdig, og vippet den rundt over et fat har den falt fra hverandre.

 

Da vil jeg anbefale oppskriften fra vegetarentusiast.no (Hanne Lene), den holder seg fint sammen ☺️

Anonymkode: 643ce...ea1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...