Gjest *Matmonsen* Skrevet 3. mars 2006 #1 Skrevet 3. mars 2006 Vi er fem venninner som samles til goood mat og vin ca. hver 3. måned. En av jentene er vegetarianer og ender alltid opp med tilbehør eller salat & brød. Hun klager aldri og er like fornøyd, uansett hva hun blir servert. Denne gangen har jeg lyst til å gjøre en liten vri og servere en skikkelig tre retters vegetar middag! Jeg har veldig liten erfaring med vegetariske retter og tar i mot tips til forrett og hovedrett som egner seg til fest. Jeg er ganske flink til å lage mat så det kan gjerne være litt arbeidskrevende.
Iceglow Skrevet 3. mars 2006 #2 Skrevet 3. mars 2006 Veganer eller vegetarianer? Nesten all mat med melk i kan gjøres om til vegan, men egg kan iblant bli litt vanskelig. http://vegetarforum.net/forum/YaBB.pl?board=oppskrifter Er en ganske grei oppskriftsamling der. (Om du prøver å legge ut et innlegg der så kan var det noen problemer tekniske problemer der for nyregistrerte i går, men det skal gå over. Det er noe med at den gamle serveren ikke tålte trafikken, og det måtte utvides ) Ellers har du engelske nettsteder, men da kan det bli en del merkelige ingredienser som ikke nødvendigvis er lette å få tak i her i Norge. Lykke til, og fortell gjerne om hvordan det går utover
Gjest GreenSky Skrevet 4. mars 2006 #4 Skrevet 4. mars 2006 Som gjesten sa, vegetarianer el veganer? enkelt forslag: Suppe Pasta is/soyais
Gjest piaf Skrevet 4. mars 2006 #5 Skrevet 4. mars 2006 (endret) Jeg er ikke vegetarianer selv, men har venninner som er det. En mulighet som ville bli et veldig godt måltid er å lage vegetarisk moussaka og gresk salat til hovedrett (med kun auberginer og krydret tomatsaus, uten kjøtt), og ha forskjellige meze-retter til forrett. Feks marinerte oliven, hummus, grillet marinert paprika, tabbouleh, falafel, ovnsbakte rotgrønnsaker (feks gulrot og/eller rødbeter med spisskummen)... Med godt brød og god rødvin, selvsagt. Ellers finnes det også mange gode indiske vegetarretter. Når det gjelder dessert, kan man jo velge hva som helst, egentlig, ihvertfall hvis det dreier seg om en vegetarianer som spiser egg og melk. Bare huske å unngå gelatin. Endret 4. mars 2006 av piaf
Arkana Skrevet 4. mars 2006 #6 Skrevet 4. mars 2006 (endret) Tja, hva med en god vegetarlasagne til hovedrett? Bruk f.eks. sopp, squash, gulrot, aubergine, paprika og røde bønner istedet for kjøtt. Hvis hun ikke spiser melkeprodukter blir det jo litt vanskelig. Men du kan f.eks. lage en god vegetargryte med linser? Bruk f.eks. squash, aubergine, paprika, søtpotet, løk, hvitløk, purre, røde linser, spisskummen, basilikum, hermetiske tomater og buljong. Og en krydret fruktsalat til dessert. Da koker du sukkerlake og har i kanelstang, nellikspiker, vaniljestang, kardemommekjerner og revet sitron-/apppelsinskall + saften av fruktene som gir herlig smak til laken. Den siler du og avkjøler og blander med frukten, så blir det en herlig dressing. Bruk mango, papaya, pasjonsfrukt, nektariner, melon osv. Dryss gjerne ristet revet kokos eller hakkede nøtter over, og dere kan evt ha litt vaniljekesam oppå. Forrett, hva med en sufflé, f.eks. brokkolisufflé. Eller crostini med forskjellige toppinger (tomat/basilikum, oliven/urter e.l.). Endret 4. mars 2006 av Arkana
salsera Skrevet 6. mars 2006 #7 Skrevet 6. mars 2006 Jeg tar utgangspunkt i at venninnen din er vegetarianer og ikke veganer, men noen enkle grep kan det meste også gjøres vegansk. Meny 1, mexikansk inspirert: Forrett: ferskt brød med salsa picante, guacamole og alioli Hovedrett: Enchiladas fylt med purre, mais, spinat, gulrot, paprika, røde bønner ... Dessert: fruktsalat eller ananasgrateng Meny 2, italiensk inspirert: Forrett: salat med grillet paprika, tomat, mozzarella og basilikum Hovedrett: Tagliatelle med spinat og sopp, grønnsakslasagne eller parmigiana di melanzane (auberginegrateng med tomatsaus og ost) Dessert: Melonsalat med mascarpone-appelsin-krem Meny 3: franskinspirert Forrett: salat med gratinert chevre Hovedrett: Ratatouille med urteris eller spinatquiche Dessert: Melone au chocolat Meny 4: spanskinspirert Forrett: champignoner i hvitløksaus eller berenjenas con ajo (auberginekrem med hvitløk) Hovedrett: potaje de garbazos (gryterett med grønnsaker og kikerter) Dessert: Natillas con uvas (vaniljekrem med druer) Sangria eller tinto de verano
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå