Gå til innhold

Beste måten å bruke ribberester på? For en som ikke er overbegeistret over ribbe.


Anbefalte innlegg

Skrevet

Liker best asiatisk, indisk, meksikansk og italiensk mat.

Har også en kjærlighet for norsk bondekost. Men ribba er ikke favoritten.

Anonymkode: 86ed0...412

Videoannonse
Annonse
Skrevet

På brødskiva sammen med litt sennep, sprøstekt løk for eksempel.

Du kan også kutte opp ribba og bruke den i wok eller andre retter.... Google is your friend her. Er mange mange tusen artikler om hvordan man skal bruke opp ribberester om du faktisk kikker litt.

Anonymkode: 5e06d...f01

  • Liker 2
  • Nyttig 2
Skrevet

Kutt bort svoren og lag en asiatisk marinade du kan pensle på ribben før oppvarming. Ligger en god oppskrift på matprat.no - mener den heter "asiatisk glaze". Server med ris og salat, vipps er det noe helt annet enn norsk juleribbe.

  • Liker 5
Skrevet

Crispy pork er jo en klassiker i Asia. Så du kan jo lage en god wok 

  • Liker 4
Skrevet

I hjemmelaget teriakisaus! 

Anonymkode: e500e...80b

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Skrevet

Lager en asiatisk glaze og steker ribbebiter i den. Serveres i bun med vårløk, syltet rødløk, syltet gulrot og koriander. Eventuelt rødkål og gulrot i staver

Anonymkode: 96b96...e08

  • Liker 4
Skrevet

Ville brukt det i ramen. Pleier gjøre det om jeg har rester av kjøtt eller kylling. Oppskrift på nett. Ikke at man trenger følge en oppskrift slavisk, kan jo varieres til det uendelige og ha sine egne favoritter oppi.

Anonymkode: 39f20...860

  • Liker 3
Skrevet

Det finnes ikke bedre kjøtt til pyttipanne!

Ellers så bruker jeg ribberestene i lapskaus og supper, og til pastaretter. Generelt bruker jeg ribberestene til alt jeg ellers bruker strimlet svin.
Det er også veldig godt i omelett og på pizza.
Hvis jeg har ribbeskiver, så legger jeg dem på burgerbrød med syltet rødløk og bbq-saus.

  • Liker 2
Skrevet

Vi bruker den i Bao Buns, med asiatiske smaker, og syltede grønnsaker. I Ramensuppe. Soyaglassert ribbe som rett på tapasbordet. Kjøttet er også såpas nøytralt at det egner seg godt i vårruller, eller i en pai. 

Anonymkode: 02ed9...f3e

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Liker best asiatisk, indisk, meksikansk og italiensk mat.

Har også en kjærlighet for norsk bondekost. Men ribba er ikke favoritten.

Anonymkode: 86ed0...412

Putt den i fryseneren når du har skjært den opp i passe biter. 
Nå er de fleste vel forsynt av julemat. Om noen dager eller uker kan du ta opp og tine og bruke både til pålegg og middag. 

Anonymkode: 41d39...ca9

Skrevet

Godt mørt ribbekjøtt funker strålende i taco. Lag pico de gallo, en god salsa og varm maistortillas i stekepanna. Riv opp ribbekjøttet og fres det kjapt på høy varme. Du trenger ikke olje i panna, kjøttet er fett nok. Har du svir så skjær denne bort og heller strø over tacoen før servering. Topp med koriander og løk.

 

Revet ribbe funker også fint på pizza, sammen med koriander og syrlig saus av f eks lime og yuzu.

  • Liker 2
Skrevet

Etter jul samler jeg sammen alt jeg har lagt i fryseren av kjøttrester,og blander det med potet,grønnsaker og sauserester, og lager en nydelig lapskaus. 

Ellers er ribbe godt som pålegg. 

Anonymkode: 9aa9b...12e

Skrevet
AnonymBruker skrev (På 26.12.2024 den 9.41):

Liker best asiatisk, indisk, meksikansk og italiensk mat.

Har også en kjærlighet for norsk bondekost. Men ribba er ikke favoritten.

Anonymkode: 86ed0...412

Du kan lage burrito/lefserull med ribbe (ta bort bein) litt grønt og spicy saus? 

  • Hjerte 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...