Gå til innhold

Forslag til dessert på nyttårsaften?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Hva skal du lage til dessert på nyttårsaften?

Anonymkode: ae738...fe4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Minipavlova med lime krem, blåbær og bringebær, hakkede brente mandler og hakket stratos. 

Anonymkode: f7423...379

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Vi har tradisjon med bløtkake med multer til kaffen etter middag. Ikke dessert ved spisebordet.

Anonymkode: e9809...5bc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

I år kjører vi på med panna cotta med skogsbærcoulis, vaniljeis med lune bjørnebær, pavlova med mango/kiwi/blåbær og sorbet av mango og bringebær her.. 

Anonymkode: 2cbcd...2e9

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Litt lyst til å prøve meg på riskrem-panna cotta med bærgelé :D 

Anonymkode: e9df6...d15

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hjemmelaget karamellpudding eller Dronning Maud har gått igjen her. Det finnes likevel veldig mye annet godt. Sitronfromasj for eksempel som er passe søt og syrlig etter en lang uke med mye fet og mektig mat. 

Eller du kan gjøre noe helt annet, med enten ostekake eller iskake. Du kan bruke pepperkaker eller andre julekaker som bunn. Ostekaken vil være ekstra god om den er med appelsin eller klementiner i. 
Appelsin/klementin-sorbet gjerne med bær til, er også godt, eller en god vaniljeis med krumkaker, havreflarn, kransekake, og/eller pepperkaker, og varme bær. 
Tilslørte julepiker med enten appelsinmarmelade eller eplemos og diverse julekaker etter smaken og en god krem. 

Moccapudding er også utrolig godt, eller en god sjokolademousse. Samme med en god brownies med hakkede nøtter og god sjokolade, med deilig vaniljeis og bær til. Full pakke altså 😋
En god fruktsalat blir satt pris på av mange etter en lang uke med masse godt. 

Hvem gjestene er, og hva middagen er, samt om dere har feiret sammen flere dager og dere vil unngå samme dessert har også noe å si. Vil dere ha det i personlige porsjoner eller i en stor bolle/på et stort fat? Jeg er vant med at på nyttårsaften da slår en til med en litt «ordentlig» dessert, som avslutning på året. Den skal være festiv og litt lekker av utsende. Sånn er det jo ikke for alle, så det kommer veldig an på hva dere er vant med og ikke minst ønsker. 😊

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Kanelpannacotta med bringebæreddik

Anonymkode: e47ed...f8d

Oi, har du oppskrift? 😍

Anonymkode: 140ae...15b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (19 minutter siden):

Oi, har du oppskrift? 😍

Anonymkode: 140ae...15b

Lager vanlig panna cotta, men har i litt kanel i fløteblandingen, og koker den med kanelstenger i tillegg til vaniljestang.

Bringebæreddik er laget med hvitvinsrester som samles opp iløpet av våren, og bringebærsteiner, så står det å koser seg fra sommeren og frem til jul. Har eventuelt i litt ekstra eddik om den ikke blir sur nok.

Anonymkode: e47ed...f8d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...