Gå til innhold

Er juletorsk vanlig der du bor?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Torsk er for meg veldig hverdagslig. Hva er greia med juletorsk ? Når jeg leser hva folk har til tilbehør, er det akkurat det samme vi kan ha på en vanlig torsdag når som helst hele året. 

Er det fordi torsk er eksklusivt enkelte steder i landet ? Vanskelig å få tak i ? Eller er det andre grunner? Bare lurer generelt. 

Anonymkode: 892f5...98a

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vi har alltid lettsaltet torsk en av juledagene da det var tradisjon i min fars familie. Dessuten er det godt med litt lettere mat etter mye kjøtt. 

 

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Helt fersk torsk av god kvalitet er jo en mye bedre råvare enn for eksempel svineribbe :)

Torsk i jula er tradisjon. Den lages med god smørsaus med persille, glasserte gulrøtter, perlepoteter. Den trekkes i godt krydret vann, med pepperkorn og laubær. Sausen og gulerøttene lages med skikkelig sandefjordsmør, og godt redusert fløte. 

Jeg er glad i pinnekjøtt også. Men helt ærlig er dette måltidet bedre, også i råvarer, enn tørket ribbe av lam med kålrabi og kokt potet. 

Anonymkode: b59b8...e1b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Juletorsk er en gammel tradisjon som stammer fra katolsk tid. Man fastet i desember og siden julen ikke startet før 1. juledag spiste man fisk på julaften.

Det er fremdeles vanlig med torsk på sør- og vestlandet.

Denne iInformasjonen fant jeg på godt.no  ;)

Endret av Brunhilde
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke kjempevanlig, men tror det er min yndlingsmat til julaften. Gris, sau og fjærkre er jo også noe man spiser resten av året. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...