Gå til innhold

Spiste romtemperert risgrøt


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Hei. Er 19 uker på vei nå. Var på juleselskap, der jeg ble servert riskrem som jeg spiste godt av. Fant ut i etterkant at grøten var kokt tidlig på dagen og stått i romtemperatur flere timer frem til verten pisket kremen, rørte i grøten og serverte. Kan det utvikle seg farlige bakterier for babyen i grøten?

Anonymkode: c0142...615

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Sikkert best å sykemelde seg resten av svangerskapet og å legge vertskapet for hat.

Anonymkode: 7b8b3...0a6

  • Liker 4
  • Hjerte 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Nei, sannsynligheten er liten for at du blir syk av dette. Og du er førsteforsvaret for babyen og tar unna alt slikt, så om det er en mikroskopisk sjanse for at du blir dårlig, er den uendelig liten for at babyen tar skade. Det verste som skjer at du blir litt uvel. Babyen påvirkes sannsynligvis mer av ditt indre stress rundt slikt.

Anonymkode: b6b40...145

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Skoytekylling skrev (2 minutter siden):

Nei

 

Anonymkode: c0142...615

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Ja 😆😆er nok bare hysterisk. Har bare hørt om giftstoffer i risgrøt som ikke er stått kaldt. Men trenger nok bare bekreftelse på at jeg overtenker 🙈🙈

Anonymkode: c0142...615

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Skoytekylling skrev (1 minutt siden):

Ja hehe er hysterisk for tia😆 er bare at jeg har hørt at risgrøt ikke skal spises om den ikke har står kaldt, pga giftstoffer. Og denne hadde stått ute så og si hele dagen. Men søker nok bare bekreftelse på at jeg bare er hysterisk ja🙈🙈

Hvilke giftstoffer er det du tenker på? 

 

Anonymkode: 1df53...ccb

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Skoytekylling skrev (7 minutter siden):

Ja hehe er hysterisk for tia😆 er bare at jeg har hørt at risgrøt ikke skal spises om den ikke har står kaldt, pga giftstoffer. Og denne hadde stått ute så og si hele dagen. Men søker nok bare bekreftelse på at jeg bare er hysterisk ja🙈🙈

 

AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Ja 😆😆er nok bare hysterisk. Har bare hørt om giftstoffer i risgrøt som ikke er stått kaldt. Men trenger nok bare bekreftelse på at jeg overtenker 🙈🙈

Anonymkode: c0142...615

 

Hvorfor legge ut dobbelt? 

Anonymkode: 1df53...ccb

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Hvilke giftstoffer er det du tenker på? 

 

Anonymkode: 1df53...ccb

Vet ikke🙈 er noe jeg leste på nett en gang. Som kan utvikle seg i ris, poteter og pasta

Anonymkode: c0142...615

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Hva slags giftstoffer er det du tenker på? Håper du har holdt disse tankene inni deg, ellers fremstår du antakeligvis som gal ovenfor vertskapet...

Anonymkode: 7b8b3...0a6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

 

 

Hvorfor legge ut dobbelt? 

Anonymkode: 1df53...ccb

Sorry🤦‍♀️ så ikke det før nå. Skjønner meg ikke helt på denne nettsiden enda

Anonymkode: c0142...615

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Vet ikke🙈 er noe jeg leste på nett en gang. Som kan utvikle seg i ris, poteter og pasta

Anonymkode: c0142...615

Det er bokstavelig talt MILLIONER av mennesker som dør hvert år fordi de spiser ris eller pasta som har stått i romtemperatur. Millioner. 

Anonymkode: d6b2d...24c

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
AnonymBruker
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Hva slags giftstoffer er det du tenker på? Håper du har holdt disse tankene inni deg, ellers fremstår du antakeligvis som gal ovenfor vertskapet...

Anonymkode: 7b8b3...0a6

Er nok denne jeg leste en gang https://www.mattilsynet.no/mat-og-drikke/forbrukere/kokt-ris-og-pasta-som-star-fremme-kan-lage-giftstoffer

Anonymkode: c0142...615

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Kokt ris skal ikke stå lenge i romtemperatur før den kan bli farlig å spise. Jeg ville fulgt litt ekstra med på formen 

Anonymkode: 468d9...234

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (50 minutter siden):

Hva slags giftstoffer er det du tenker på? Håper du har holdt disse tankene inni deg, ellers fremstår du antakeligvis som gal ovenfor vertskapet...

Anonymkode: 7b8b3...0a6

Vanlig kunnskap at ris og pasta ikke skal oppbevares i romtemperatur. Det skal hurtig settes til kjøling. 
Trodde dette var noe alle visste

Anonymkode: 468d9...234

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Vanlig kunnskap at ris og pasta ikke skal oppbevares i romtemperatur. Det skal hurtig settes til kjøling. 
Trodde dette var noe alle visste

Anonymkode: 468d9...234

Tull. Har du noen gang hørt om koldtbord? 

Anonymkode: d6b2d...24c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...