Gjest Gjest Skrevet 3. mars 2006 #1 Skrevet 3. mars 2006 Tror du årsaken ligger i kjøttdeigen, eller i andre matvarer? Er du redd for å kjøpe kjøttdeig?
Gjest Binna Skrevet 3. mars 2006 #2 Skrevet 3. mars 2006 De har jo ikke funnet ut hva det er enda. Men ligger unna gilde kjøtteig akkurat nå... men kjøper andre typer da..
Latee Skrevet 3. mars 2006 #3 Skrevet 3. mars 2006 Spiste kjøttdeig senest igår jeg, så nei er ikke særlig redd for det.
Gjest Bellatrix Skrevet 3. mars 2006 #4 Skrevet 3. mars 2006 Spiser kjøttdeig fra Gilde og er ikke redd for å bli syk.
Gjest gjest1 Skrevet 3. mars 2006 #6 Skrevet 3. mars 2006 Spiser fortsatt kjøttdeig. Har aldri kjøpt Gilde-kjøttdeig og kommer nok ikke til å begynne med det nå ihvertfall.
Gjest Gjest Skrevet 3. mars 2006 #7 Skrevet 3. mars 2006 Er ikke redd for å kjøpe Gilde kjøttdeig. Nå er vel også Fatland slakterier også i søkelyset, kilden er jo ikke funnet enda. Uansett, jeg spiser kjøttdeig samme hvor det kommer fra, steker den kanskje litt ekstra godt...
vixen Skrevet 3. mars 2006 #9 Skrevet 3. mars 2006 Jeg har ikke kjøpt det i det siste, men det er fordi jeg ikke har laget mat med kjøttdeig som ingrediens og ikke noe annet.
Snupsi79 Skrevet 3. mars 2006 #10 Skrevet 3. mars 2006 Jeg spiser kun kjøttdeig fra Sverige. For det første fordi jeg bor nær grensa og kjøtt er mye billigere der, men hadde fortsatt handlet kjøttdeig der selvom prisen hadde vært lik. Det er sant som de sa på nyhetene i går, at kjøttdeig fra Norge består av så mye fett og slintrer i forhold til den svenske. Den norske kjøttdeigen har lett for å bli "kokt" istedet for stekt pga all dem mengden væske som kommer under tilberedning.
Gjest Elfrida Skrevet 3. mars 2006 #11 Skrevet 3. mars 2006 E.coli dør ved opppvarming til over 70 grader. Nå spiser ikke jeg rå eller dårlig oppvarma kjøttdeig, så jeg er ikke bekymret. Men jeg er litt bekymret over kunnskapen om mat og hygiene til disse foreldrene (eller dem som har laget maten de har blitt syke av).
Imax Skrevet 3. mars 2006 #12 Skrevet 3. mars 2006 Spiser kjøtt og kjøttdeig som vanlig. Det viktigste er hygienen hjemme, i butikken og på slakteriene er det tett oppfølging med rutiner og Mattilsyn. Hjemme er jo den største årsaken til sykdom av denne typen krysskontaminasjon vil jeg tro (tipper at ingen av disse ungene spiser tartar...) Kjøttdeig er jo noe som man stort sett steker godt (og over 72 grader): Husk å ikke bruke samme kniv/fjøl til rått kjøtt og kokt/stekt mat eller grønnsaker osv. Vask fjøl/kniv godt etter du har håndtert rått kjøtt (også vaske hendene!), før du håndterer det stekte eller skal lage salat osv. Tror mange synder der. Ellers legger jeg jo merke til hvor ofte folk vasker seg på hendene (f.eks. før lunch på jobb), og jeg er faktisk litt sjokkert God håndhygiene og kjøkkehygiene kommer man langt med!
Blueberry Skrevet 3. mars 2006 #13 Skrevet 3. mars 2006 E.coli dør ved opppvarming til over 70 grader. Nå spiser ikke jeg rå eller dårlig oppvarma kjøttdeig, så jeg er ikke bekymret. Men jeg er litt bekymret over kunnskapen om mat og hygiene til disse foreldrene (eller dem som har laget maten de har blitt syke av). ← Signerer denne
Gjest Gjest Skrevet 3. mars 2006 #15 Skrevet 3. mars 2006 Selvfølgelig endrer jeg ikke vanene mine av dette. Men all kjøttdeig stekes godt her i huset.. Og vi er veldig nøye med hygienen. Noen (bla min mor) forveksler støvtørking med hygiene.. Hos henne er gulvene rene og hyllene ryggige og nyvaskede, men hun bruker samme kniv på alt osv. Hos oss kan gulvet være skikkent og ting se litt kaotisk ut.. Men hygienen er vi nøye på. Alt puttes direkte i oppvaskmaskin når det har vært brukt og vi har mange skjærfjøler og kniver. ps. Vi bruker billige ikeakniver som vi vasker i oppvaskmaskin.. Da bytter vi heller knivene ut en gang i året.. Mye enklere enn å håndvaske.. for oss i alle fall..
Gjest Gjest Skrevet 3. mars 2006 #16 Skrevet 3. mars 2006 Gilde ble vel nærmest frikjent i dag. ← Ble de? Har du link? JEg har ingen barn i huset, og var det ikke slik at dette var sykdom som rammer barn bare? Hadde jeg spist kjøttdeig fra før, så hadde jeg nok fortsatt med det. Men så følger jeg hygienereglene om å ikke bruke samme kniv/skjærebrett til rått kjøtt og eks salat...
Gjest gjesten over Skrevet 3. mars 2006 #17 Skrevet 3. mars 2006 Jeg fant bare denne omtalen idag? http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1239455.ece Men jeg er ikke nødvendigvis så skråsikker på at det må være Gilde som er årsaken, der tror jeg faktisk Mattilsynet kan ha vært litt vel rask på avtrekkeren med å sykte synderen.
Ez Flow Skrevet 3. mars 2006 #18 Skrevet 3. mars 2006 Jeg bekymrer meg ikke over hva kjøttdeigen kan inneholde.
Gjest Gjesta Skrevet 3. mars 2006 #19 Skrevet 3. mars 2006 Vi spiser svært sjeldent kjøttdeig, men hadde jeg trengt kjøttdeig i dag, hadde jeg ikke vært redd for å kjøpe.
Gjest gjesta Skrevet 3. mars 2006 #20 Skrevet 3. mars 2006 (endret) E.coli dør ved opppvarming til over 70 grader. Nå spiser ikke jeg rå eller dårlig oppvarma kjøttdeig, så jeg er ikke bekymret. Men jeg er litt bekymret over kunnskapen om mat og hygiene til disse foreldrene (eller dem som har laget maten de har blitt syke av). ← Signerer! Endret 3. mars 2006 av Aylana
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå