Gå til innhold

Pinnekjøtt ble lagt i vann for tidlig. Kan det tas ut igjen bare?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Brunello skrev (Akkurat nå):

Ja, men det er ikke krise om det vannes ut i 36 timer heller.

Takk for svar. Det er flere som liker det ganske salt. Hvis det tas ut nå, hvordan oppbevare det? 

Anonymkode: 70856...1c6

Ta det utav igjen asap. Utvannet pinnekjøtt smaker helt grusomt. Bør heller ikke bare følge anvisningen. Smak på vannet. Er det for salt trenger det litt mer liggetid, er det grei saltsmak så ta det ut. 
 

ta ut igjen kjøttet, tørk godt av det og oppbevar det i boks med lokk. 

Anonymkode: d167d...b14

Vil det mugne innen julaften om det oppbevares i en tett plastboks i kjøleskap slik som beskrevet over? 
 

Det er helt utsolgt i mine nærbutikker, og det er snakk om pinnekjøtt til mange person (blir veldig dyrt). 

Anonymkode: 70856...1c6

Annonse

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Vil det mugne innen julaften om det oppbevares i en tett plastboks i kjøleskap slik som beskrevet over? 
 

Det er helt utsolgt i mine nærbutikker, og det er snakk om pinnekjøtt til mange person (blir veldig dyrt). 

Anonymkode: 70856...1c6

Det går helt fint å oppbevare det i kjøleskapet.

Anonymkode: 538f1...d87

  • Liker 3
AnonymBruker skrev (8 minutter siden):

Takk for svar. Det er flere som liker det ganske salt. Hvis det tas ut nå, hvordan oppbevare det? 

Anonymkode: 70856...1c6

Tørk det godt og legg det i kjøleskapet 

Anonymkode: 9d372...8d0

  • Liker 1
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Vil det mugne innen julaften om det oppbevares i en tett plastboks i kjøleskap slik som beskrevet over? 
 

Det er helt utsolgt i mine nærbutikker, og det er snakk om pinnekjøtt til mange person (blir veldig dyrt). 

Anonymkode: 70856...1c6

Nei det går nok helt fint. Evt hiv i det noen få min på varmluft på svak varme for å tørke det. 

Anonymkode: 8747f...1ed

  • Liker 1
  • Nyttig 1

Et annet triks er å dampe det før julaften og varme opp. Etter det jeg har forstått er det en del som gjør det både med pinnekjøtt og ribbe (ribba stekes selvsagt).

Endret av Brunello
  • Liker 2
AnonymBruker skrev (19 minutter siden):

Kan det bare tas ut igjen? Det skal vannes ut 18t ifølge pakken, det ble misforståelse her. 

Anonymkode: 70856...1c6

La det ligge og sette det på kok tidligere, men kok det bare halve tiden, la det stå til du skal sette på koking for å få det ferdig i rett tid. 
Kan du sette hele pannen ut, når det er halvkokt så kjøler det seg og fint ned. Husk å ha lokket på slik at dyr ikke forsyner seg om du setter det ut. 

Anonymkode: 59342...022

  • Liker 1
AnonymBruker skrev (12 minutter siden):

Vil det mugne innen julaften om det oppbevares i en tett plastboks i kjøleskap slik som beskrevet over? 
 

Det er helt utsolgt i mine nærbutikker, og det er snakk om pinnekjøtt til mange person (blir veldig dyrt). 

Anonymkode: 70856...1c6

Ville latt d ligge . Kokt det opp og avkjølt i morgen kveld . La d ligge i lake til julaften . Varm opp stek og server ( hvis du steker det ) . Blir saftig og godt . 

Pinnekjøtt kan fint lages dagen i forveien. Så la det ligge i vann, damp det og legg det deretter i kjøleskapet. Varm det opp i stekeovn før servering.

Anonymkode: ce213...0ee

  • Liker 3

Annonse

AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Forsøker å tørke det nå… Hvor lenge pleier dere utvanne deres? (Urøkt)

Anonymkode: 70856...1c6

Skal du ha surt pinnekjøtt på julaften så driver du på på denne måten. 
Tørker du av det så er pinnekjøttet søppel. 
Gjør det jeg har skrevet over om du ikke skal ødelegge hele pinnekjøttet. 

Anonymkode: 59342...022

  • Liker 3
  • Nyttig 1

Det anbefales å vanne det ut i 2 dager,  selv om pakken sier noe annet. Det blir mye saftigere og velsmakende.  Så smaker du på det når det er ferdig, og evt. tilsetter salt. 

Anonymkode: 252d8...f2e

  • Liker 1
Annonse
AnonymBruker skrev (40 minutter siden):

Ta det utav igjen asap. Utvannet pinnekjøtt smaker helt grusomt. Bør heller ikke bare følge anvisningen. Smak på vannet. Er det for salt trenger det litt mer liggetid, er det grei saltsmak så ta det ut. 
 

ta ut igjen kjøttet, tørk godt av det og oppbevar det i boks med lokk. 

Anonymkode: d167d...b14

Helt uenig

Anonymkode: 252d8...f2e

  • Liker 3
AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Det anbefales å vanne det ut i 2 dager,  selv om pakken sier noe annet. Det blir mye saftigere og velsmakende.  Så smaker du på det når det er ferdig, og evt. tilsetter salt. 

Anonymkode: 252d8...f2e

Eeh, nei! 2 døgn er jo altfor lenge. Pinnekjøtt skal være salt på smak. 
 

smak nå bare på vannet. Er jo så sykt enkelt og mye enklere enn å gamble.  

Anonymkode: d167d...b14

  • Liker 1

Vannet blir metta av salt, og tar ikke opp mer salt enn til det har blitt metta. Jo lengre det ligger i vann, jo fuktigere/saftigere blir pinnekjøttet. Skulle du ønske mer saltsmak kan du tilsette salt senere. Bare la det ligge. 

Anonymkode: 4e91b...b6a

  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...