Gå til innhold

Pinnekjøtt ble lagt i vann for tidlig. Kan det tas ut igjen bare?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Kan det bare tas ut igjen? Det skal vannes ut 18t ifølge pakken, det ble misforståelse her. 

Anonymkode: 70856...1c6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker
Brunello skrev (Akkurat nå):

Ja, men det er ikke krise om det vannes ut i 36 timer heller.

Takk for svar. Det er flere som liker det ganske salt. Hvis det tas ut nå, hvordan oppbevare det? 

Anonymkode: 70856...1c6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Ta det utav igjen asap. Utvannet pinnekjøtt smaker helt grusomt. Bør heller ikke bare følge anvisningen. Smak på vannet. Er det for salt trenger det litt mer liggetid, er det grei saltsmak så ta det ut. 
 

ta ut igjen kjøttet, tørk godt av det og oppbevar det i boks med lokk. 

Anonymkode: d167d...b14

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg ville kjøpt nytt. Det kan fort bli mugg når kjøttet er fuktig.

Anonymkode: 0fe0b...c08

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Vil det mugne innen julaften om det oppbevares i en tett plastboks i kjøleskap slik som beskrevet over? 
 

Det er helt utsolgt i mine nærbutikker, og det er snakk om pinnekjøtt til mange person (blir veldig dyrt). 

Anonymkode: 70856...1c6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Vil det mugne innen julaften om det oppbevares i en tett plastboks i kjøleskap slik som beskrevet over? 
 

Det er helt utsolgt i mine nærbutikker, og det er snakk om pinnekjøtt til mange person (blir veldig dyrt). 

Anonymkode: 70856...1c6

Det går helt fint å oppbevare det i kjøleskapet.

Anonymkode: 538f1...d87

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (8 minutter siden):

Takk for svar. Det er flere som liker det ganske salt. Hvis det tas ut nå, hvordan oppbevare det? 

Anonymkode: 70856...1c6

Tørk det godt og legg det i kjøleskapet 

Anonymkode: 9d372...8d0

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Vil det mugne innen julaften om det oppbevares i en tett plastboks i kjøleskap slik som beskrevet over? 
 

Det er helt utsolgt i mine nærbutikker, og det er snakk om pinnekjøtt til mange person (blir veldig dyrt). 

Anonymkode: 70856...1c6

Nei det går nok helt fint. Evt hiv i det noen få min på varmluft på svak varme for å tørke det. 

Anonymkode: 8747f...1ed

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et annet triks er å dampe det før julaften og varme opp. Etter det jeg har forstått er det en del som gjør det både med pinnekjøtt og ribbe (ribba stekes selvsagt).

Endret av Brunello
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (19 minutter siden):

Kan det bare tas ut igjen? Det skal vannes ut 18t ifølge pakken, det ble misforståelse her. 

Anonymkode: 70856...1c6

La det ligge og sette det på kok tidligere, men kok det bare halve tiden, la det stå til du skal sette på koking for å få det ferdig i rett tid. 
Kan du sette hele pannen ut, når det er halvkokt så kjøler det seg og fint ned. Husk å ha lokket på slik at dyr ikke forsyner seg om du setter det ut. 

Anonymkode: 59342...022

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (12 minutter siden):

Vil det mugne innen julaften om det oppbevares i en tett plastboks i kjøleskap slik som beskrevet over? 
 

Det er helt utsolgt i mine nærbutikker, og det er snakk om pinnekjøtt til mange person (blir veldig dyrt). 

Anonymkode: 70856...1c6

Ville latt d ligge . Kokt det opp og avkjølt i morgen kveld . La d ligge i lake til julaften . Varm opp stek og server ( hvis du steker det ) . Blir saftig og godt . 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Pinnekjøtt kan fint lages dagen i forveien. Så la det ligge i vann, damp det og legg det deretter i kjøleskapet. Varm det opp i stekeovn før servering.

Anonymkode: ce213...0ee

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Forsøker å tørke det nå… Hvor lenge pleier dere utvanne deres? (Urøkt)

Anonymkode: 70856...1c6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Forsøker å tørke det nå… Hvor lenge pleier dere utvanne deres? (Urøkt)

Anonymkode: 70856...1c6

Skal du ha surt pinnekjøtt på julaften så driver du på på denne måten. 
Tørker du av det så er pinnekjøttet søppel. 
Gjør det jeg har skrevet over om du ikke skal ødelegge hele pinnekjøttet. 

Anonymkode: 59342...022

  • Liker 3
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Det anbefales å vanne det ut i 2 dager,  selv om pakken sier noe annet. Det blir mye saftigere og velsmakende.  Så smaker du på det når det er ferdig, og evt. tilsetter salt. 

Anonymkode: 252d8...f2e

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
AnonymBruker
AnonymBruker skrev (40 minutter siden):

Ta det utav igjen asap. Utvannet pinnekjøtt smaker helt grusomt. Bør heller ikke bare følge anvisningen. Smak på vannet. Er det for salt trenger det litt mer liggetid, er det grei saltsmak så ta det ut. 
 

ta ut igjen kjøttet, tørk godt av det og oppbevar det i boks med lokk. 

Anonymkode: d167d...b14

Helt uenig

Anonymkode: 252d8...f2e

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mye forskjellige meninger her. Jeg la det tilbake i vann så får jeg koke det i morgen ettermiddag. 
 

Jeg pleier koke på mandelpoteter, det skal vel ikke ha noe å si?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Det anbefales å vanne det ut i 2 dager,  selv om pakken sier noe annet. Det blir mye saftigere og velsmakende.  Så smaker du på det når det er ferdig, og evt. tilsetter salt. 

Anonymkode: 252d8...f2e

Eeh, nei! 2 døgn er jo altfor lenge. Pinnekjøtt skal være salt på smak. 
 

smak nå bare på vannet. Er jo så sykt enkelt og mye enklere enn å gamble.  

Anonymkode: d167d...b14

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Vannet blir metta av salt, og tar ikke opp mer salt enn til det har blitt metta. Jo lengre det ligger i vann, jo fuktigere/saftigere blir pinnekjøttet. Skulle du ønske mer saltsmak kan du tilsette salt senere. Bare la det ligge. 

Anonymkode: 4e91b...b6a

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...