AnonymBruker Skrevet 21. desember #1 Del Skrevet 21. desember Jeg må lage årets saus glutenfri og har ingen erfaring med det. Kan jeg på noen måte gjøre denne glutenfri? https://gladkokken.no/oppskrifter/klassisk-ribbesaus-kraften-fra-ribbestekingen-gir-en-herlig-smak Anonymkode: 14f51...7cd Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
C-girl Skrevet 21. desember #2 Del Skrevet 21. desember Du kan bruke maizena jevning for å tykne sausen, men det blir ikke helt samme smaken siden du ikke får brunet melet. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. desember #3 Del Skrevet 21. desember Bemerk at det også er hvetemel i soyasaus. Det glutenfri alternativ til soyasaus er tamari(saus). Usikker på Worchestersauce, du må sjekke innholdet på den du har. Anonymkode: 1f6aa...c50 1 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. desember #4 Del Skrevet 21. desember AnonymBruker skrev (5 minutter siden): Bemerk at det også er hvetemel i soyasaus. Det glutenfri alternativ til soyasaus er tamari(saus). Usikker på Worchestersauce, du må sjekke innholdet på den du har. Anonymkode: 1f6aa...c50 Takk for viktig påminnelse! Anonymkode: 14f51...7cd Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. desember #5 Del Skrevet 21. desember Her er en enkel oppskrift som kanskje kan gi deg ide til hvordan: https://www.aperitif.no/oppskrifter/oppskrift/glutenfri-brun-saus,61580 Kikkoman har glutenfri soya saus. Anonymkode: d82fb...7c5 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hanne67 Skrevet 21. desember #6 Del Skrevet 21. desember (endret) Ikke helt det du spør om, men jeg har alltid vært vant til å kun bruke sjyen fra ribbestekingen som saus. Synes den er god nok som den er uten å tilsette noe mer, og den er helt glutenfri. Ellers kan du jevne den med maizenna for å få den litt tykkere. Smake til med evt. salt om det ikke er nok fra før. Endret 21. desember av Hanne67 1 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. desember #7 Del Skrevet 21. desember Både soyasaus og Worchestersauce er med gluten. Finnes glutenfri soyasaus men ingen lik erstatning for Worchestersauce. Så hadde heller laget den som oppskriften sier og hatt litt ren soyasaus til den med cøliaki. Anonymkode: 31be5...ced 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. desember #8 Del Skrevet 21. desember Takk for tips! Tror jeg går for å servere sjyen til gjesten med intoleranse, og eventuelt ha en glutenfri toropose i backup hvis hun ønsker saus, som jeg kan tilsette sjyen i? 🤔 Jeg er også vant til å bare bruke sjyen, mens mannen min "må" ha saus. Anonymkode: 14f51...7cd 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Perine Skrevet 21. desember #9 Del Skrevet 21. desember AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Takk for tips! Tror jeg går for å servere sjyen til gjesten med intoleranse, og eventuelt ha en glutenfri toropose i backup hvis hun ønsker saus, som jeg kan tilsette sjyen i? 🤔 Jeg er også vant til å bare bruke sjyen, mens mannen min "må" ha saus. Anonymkode: 14f51...7cd Det har jeg gjort mange ganger, altså posesaus + sjy. Med eller uten gluten. Det går helt fint 😊 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. desember #10 Del Skrevet 21. desember Lag en vanlig og bruk en glutenfri posesaus til gjest som du spicer opp eller ber vedkommende ta med sin egen eller komme med forslag, best er det å ta med selv tenker jeg mange feller å gå i ang gluten Anonymkode: 4045c...840 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. desember #11 Del Skrevet 21. desember AnonymBruker skrev (1 time siden): Takk for tips! Tror jeg går for å servere sjyen til gjesten med intoleranse, og eventuelt ha en glutenfri toropose i backup hvis hun ønsker saus, som jeg kan tilsette sjyen i? 🤔 Jeg er også vant til å bare bruke sjyen, mens mannen min "må" ha saus. Anonymkode: 14f51...7cd Toro Jegersaus er glutenfri og den jeg bruker som utgangspunkt til det meste. Anonymkode: 31be5...ced Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. desember #12 Del Skrevet 21. desember AnonymBruker skrev (2 timer siden): Både soyasaus og Worchestersauce er med gluten. Finnes glutenfri soyasaus men ingen lik erstatning for Worchestersauce. Så hadde heller laget den som oppskriften sier og hatt litt ren soyasaus til den med cøliaki. Anonymkode: 31be5...ced nei , worchestershire (og Soyasaus) er ikke med gluten, begge finnes også i glutefrie varianter - tryme har worchestershire: https://www.oluf.no/try-me-wine-pepper-sauce-147-ml?gad_source=1 , antagelig flere bl.a. kikkoman har soyasaus uten gluten (og antagelig har alle varianter av soya/worchesterhire godt under grenseverdien for "glutenfri") Anonymkode: c62c8...c7e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. desember #13 Del Skrevet 21. desember AnonymBruker skrev (2 timer siden): Lag en vanlig og bruk en glutenfri posesaus til gjest som du spicer opp eller ber vedkommende ta med sin egen eller komme med forslag, best er det å ta med selv tenker jeg mange feller å gå i ang gluten Anonymkode: 4045c...840 på julaften til ribbe? "bare" sjy er 10 ganger bedre å få servert enn toro...Og enklere for deg Anonymkode: c62c8...c7e 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. desember #14 Del Skrevet 21. desember Lag vanlig saus til alle unntatt allergikeren. La hen få vanlig ribbesjy. Anonymkode: 7e00e...a31 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 21. desember #15 Del Skrevet 21. desember AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Lag vanlig saus til alle unntatt allergikeren. La hen få vanlig ribbesjy. Anonymkode: 7e00e...a31 Nei, gjør det enkelt og server bare sjy til alle. Aldri gøy å være den med cøliaki som "må få eget" Snakker av erfaring.. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. desember #16 Del Skrevet 21. desember MarianneE skrev (1 time siden): Nei, gjør det enkelt og server bare sjy til alle. Aldri gøy å være den med cøliaki som "må få eget" Snakker av erfaring.. tenker andre veien: bedre å lage sjy + saus, aldri gøy å være den med cøliaki som gjør at andre må droppe en favorit (som ribbesausen er for mange). Snakker av erfaring Anonymkode: c62c8...c7e 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. desember #17 Del Skrevet 21. desember MarianneE skrev (5 timer siden): Nei, gjør det enkelt og server bare sjy til alle. Aldri gøy å være den med cøliaki som "må få eget" Snakker av erfaring.. Nei ikke dropp noe fordi det er med gluten. Går fint å ikke kunne spise alt så lenge det er nok annet å spise. Snakker av erfaring. Anonymkode: 31be5...ced 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. desember #18 Del Skrevet 21. desember Tilsett skyen fløte og maizena Anonymkode: f9bce...024 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kålrota Skrevet 21. desember #19 Del Skrevet 21. desember AnonymBruker skrev (12 timer siden): Bemerk at det også er hvetemel i soyasaus. Det glutenfri alternativ til soyasaus er tamari(saus). Usikker på Worchestersauce, du må sjekke innholdet på den du har. Anonymkode: 1f6aa...c50 Det finnes glutenfri soyasaus fra Kikkoman. Worchester er det gluten i. Vi bruker maisenna, en dæsj fløte og ribbefett. Toro har også en brun saus i glutenfri-hylla, den blir ikke så verst hvis du pimper den litt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kålrota Skrevet 21. desember #20 Del Skrevet 21. desember MarianneE skrev (6 timer siden): Nei, gjør det enkelt og server bare sjy til alle. Aldri gøy å være den med cøliaki som "må få eget" Snakker av erfaring.. Enig! Det er topp tre av det aller verste med å ha cøliaki. Å få annen mat mens alle andre snakker om hvor nydelig sausen med gluten var. 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå