Gå til innhold

Hvordan få beste mandelpoteter?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvordan koker dere mandelpoteter så smak og konsistens blir best mulig? Jeg får veldig varierende resultater, noen ganger blir de kjempegode mens andre ganger kjennes de vasne og ikke like gode på smak

Anonymkode: b2df3...7ab

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Kommer de fra samme pose, men likevel blir så ulike i smak? Eller snakker du om poteter som er dyrket på ulike gårder, ulike steder i Norge? Jordsmonn etc har mye å si for smaken og hvordan de blir. Min far sverger til mandelpoteter året rundt, og helst skal de komme fra stedet han er vokst opp. Han koker dem i tjue minutter under lokk.

Anonymkode: 6c4b1...d0e

Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Kommer de fra samme pose, men likevel blir så ulike i smak? Eller snakker du om poteter som er dyrket på ulike gårder, ulike steder i Norge? Jordsmonn etc har mye å si for smaken og hvordan de blir. Min far sverger til mandelpoteter året rundt, og helst skal de komme fra stedet han er vokst opp. Han koker dem i tjue minutter under lokk.

Anonymkode: 6c4b1...d0e

Det er vel kanskje fra pose til pose, ja. Men kjøper alltid på kiwi og de ser ut til å være fra omtrent samme sted

Er ikke 20 minutter litt vel lenge for mandelpoteter?

Anonymkode: b2df3...7ab

Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Det er vel kanskje fra pose til pose, ja. Men kjøper alltid på kiwi og de ser ut til å være fra omtrent samme sted

Er ikke 20 minutter litt vel lenge for mandelpoteter?

Anonymkode: b2df3...7ab

Det kan være 17-18 minutter også, avhenger av størrelsen på dem.

Anonymkode: 6c4b1...d0e

Skrevet
AnonymBruker skrev (9 minutter siden):

Det er vel kanskje fra pose til pose, ja. Men kjøper alltid på kiwi og de ser ut til å være fra omtrent samme sted

Er ikke 20 minutter litt vel lenge for mandelpoteter?

Anonymkode: b2df3...7ab

Ja det er altfor lenge. Start med 6 minutter og ikke la vannet fosskoke, heller småkoke og så sjekker du etterhvert. Så ta gryten av og la de hvile litt i vannet og hell vannet forsiktig av. Ikke rist for mye.

  • Liker 2
Skrevet

Jeg skreller dem og damper på rist. Det er den aller beste metoden - de koker da ikke i stykker, og blir perfekte hver gang.

Anonymkode: f3cc3...5b1

Skrevet

Koke i 20 minutter? Ramler de ikke helt fra hverandre?

Vi koker så vidt i fem seks minutter og trekker kjelen av varmen og lar de ligge i vannet opp til ti minutter,

Anonymkode: 6d1d9...9fa

Skrevet
AnonymBruker skrev (8 minutter siden):

Koke i 20 minutter? Ramler de ikke helt fra hverandre?

Vi koker så vidt i fem seks minutter og trekker kjelen av varmen og lar de ligge i vannet opp til ti minutter,

Anonymkode: 6d1d9...9fa

Ti minutter totalt eller ti minutter etter de første fem-seks?

Anonymkode: b2df3...7ab

Gjest Artemis_
Skrevet

Jeg damper mandelpoteter i 10-20 minutter, alt etter størrelse. Alltid med skallet på. Nå har mandelpotetene blitt så innmari store! 🤨

Men de beste mandelpotetene, synes jeg, er ovnsbakte. Min beste oppskrift er å klyve de i 4, vende de i litt rapsolje, sette alle med skallet ned (på høykant) og strø over flaksalt. Har de i ovnen på 220° til de er gyldne. (Ca 25 minutter) 

Skrevet
AnonymBruker skrev (På 20.12.2024 den 18.29):

Hvordan koker dere mandelpoteter så smak og konsistens blir best mulig? Jeg får veldig varierende resultater, noen ganger blir de kjempegode mens andre ganger kjennes de vasne og ikke like gode på smak

Anonymkode: b2df3...7ab

Et grunnleggende triks i matlaging er at det du lager, være seg biff, terninger til mirepoix eller poteter til koking bør alle være av tilnærmet samme størrelse, da koker eller steker det du skal lage jevnt.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...