Gå til innhold

Ønsker tips til middag og dessert 1. juledag.


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Skal ha gjester til middag 1. juledag. Den ene (som er hos oss også på julaften) spiser ribbe med tilbehør. Andre gjesten spiser pinnekjøtt på julaften, så jeg tenker at vi kan ha noe som ingen av de har spist dagen før.

Jeg har da tenkt kalkunfilet med tilbehør eller oksestek med tilbehør. Eneste er at jeg er redd for å få en tørr oksestek :rodmer:

Har aldri laget karamellpudding før, men synes det er veldig godt. Eller så er det også godt med trollkrem, men uten tyttebær, men skogsbærblanding.

Høres dette greit ut eller er det noen som har andre forslag? 

Anonymkode: 85a1d...430

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Lag noe du mestrer godt uansett om gjestene spiste det før eller ikke.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Karamellpudding med karamellsaus og krem er veldig godt. Oksestek, godt, gjelder å følge oppskrift nøyaktig og kjenne ovnen din.

andre desserter kan være iskake med kransekake, tilslørte bondepiker eller riskrem med rød saus, gamle klassikere. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Andre forslag: Lutefisk, kveite, torsk, asiatisk ribbe, koldtbord, rakfisk :) 

Anonymkode: 520d4...213

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Hjemmelaget fiskesuppe og focaccia👍🏻 ostekake til dessert😅

Anonymkode: d30ff...fc9

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg foretrekker fisk 1.dag. Blir så stappa av alt fettet i julemiddagen. Laks pakket inn i butterdeig er godt

Anonymkode: 950c9...343

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Jeg synes kalkunbryst høres nydelig ut og det er litt "lettere" (for magen) enn ribbe og pinnekjøtt. :) Det er også veldig julete. Oksestek synes jeg personlig er litt kjedelig, men det er sikkert fordi jeg alltid har fått gjennomstekt, tørr, grå oksestek. 

Hvis du vil gjøre det litt lett for deg selv kan du lage klassisk pannacotta med bringebærcoulis til dessert. Ja, det er sikkert kjedelig og oppbrukt, men nesten alle liker det, tross alt, det er godt og veldig lettvint å lage i stand på forhånd. Karamellpudding er selvsagt nydelig, men har en del usikkerhetsmomenter. 

Anonymkode: eedc3...fcc

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Kalkun er veldig godt, og har masse julevibber. Vi pleier å ha det i romjula. Det er godt med noe som er litt lettere når man har spist tung julemat dagen/-ene før😊  

Anonymkode: 35de9...ba2

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Tusen takk for mange gode tips :) Jeg har litt å "tygge" på nå ;) 

Ts

Anonymkode: 85a1d...430

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Karamellpudding er ikke så vanskelig å lage som mange skal ha det til, og det er veldig godt. Det ligger en god oppskrift på matprat.no - og du har tid til å prøvelage en gang før jul. ;) Til saus pisker du krem som du blander med karamallsaus, kan nesten ikke bli verken enklere eller bedre.

Er enig med de som foreslår kalkun til hovedrett. Kalkun med mandelpoteter, fløtesaus, waldorfsalat og grønnsaker er nydelig julemat. Du kan lage stuffing og steke i en brødform ved siden av siden du tenker filet, da blir måltidet enda mer julete syns jeg.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Vilt er veldig godt som julemiddag. :) 

Anonymkode: da672...498

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...