Gå til innhold

Tilbehør til kalkun, ’musthaves’ eller andre tips?


Tjukkis

Anbefalte innlegg

Vi skal ha selskap i romjula, og tanken er å servere kalkun, med potet, rosenkål, waldorfsalat og slikt tradisjonelt tilbehør. 
Men er det noe annet som kan være veldig godt å servere til? 
Eller noen spennende vri på det tradisjonelle?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vi pleier å ha honningbakt pastinakk og gulrot. Og rosenkålen må stekes (veldig gjerne med bacon), ikke kokes. 

  • Liker 1
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Arkana skrev (20 timer siden):

Vi pleier å ha honningbakt pastinakk og gulrot. Og rosenkålen må stekes (veldig gjerne med bacon), ikke kokes. 

Det høres veldig godt ut, kan du dele oppskriften på de honningbakte grønnsakene? Rosenkål er godt både stekt og kokt, men er enig at stekt med bacon gir en ekstra spiss. 

Baconsurrede dadler er også godt som tilbehør, og i tillegg til vanlige poteter kan jeg også anbefale krokettpoteter eller pommes noisettes. De sistnevnte er i hvert fall i frysedisken. 

Anonymkode: b1cf9...cb7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Enig med bacon på rosenkålen. Også godt med en liten skvis sitron og hakkede valnøtter hvis alle tåler det. 

Selv syns jeg en god saus,laget på kalkunkraften,er et must. 

Anonymkode: 5986b...a57

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

I tillegg til rosenkål har jeg to må ha: Ingefærpærer og aprikos.

Min mor hermetiserte ingefærpærer før, og det er godt - jeg lager en enklere variant. Jeg bare koker opp en lake med fersk ingefær, sukker og vann, samt ørlite sitronsaft. Så tilsetter jeg båter av pærer og la de ligge minst et halvt døgn, gjerne over natten. Dette gir et et friskt og fruktig sting til..

I tillegg liker jeg aprikos til - kjøper tørkede aprikoser og legger disse i vann til de blir bløte, om de er veldig harde i utgagspunktet, gjerne også et oppkok.

Tranebær er også godt til - eventuelt rognebærgele eller annen frisk gele.

Selv synes jeg waldorfsalat er malplassert sammen med saus og poteter. Den passer best alene eller sammen med kaldmat, etter min mening.

Poteter er forresten best stekt, synes jeg.

Anonymkode: 4bee4...98e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi pleier å ha rødkål, brokkoliblanding, Waldorf og kokte epleskiver+svisker. Koker bare såvidt opp så epleskivene blir møre og sviskene myke. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Stuffing; champiniong, bacon, persille, snøfrisk, og biter av loff. 

Kalkunsaus kokt på innmat, som har putret lenge med aromater. 

Rød rosenkål med honning og chili. 

Hasselbackpoteter med urter og parmasan

Tranebærchutney

Anonymkode: ddd43...63b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (23 minutter siden):

Det høres veldig godt ut, kan du dele oppskriften på de honningbakte grønnsakene? Rosenkål er godt både stekt og kokt, men er enig at stekt med bacon gir en ekstra spiss. 

Baconsurrede dadler er også godt som tilbehør, og i tillegg til vanlige poteter kan jeg også anbefale krokettpoteter eller pommes noisettes. De sistnevnte er i hvert fall i frysedisken. 

Anonymkode: b1cf9...cb7

Jeg bruker ikke noen spesiell oppskrift. Jeg skreller grønnsakene og deler dem i fire på langs. Så blander jeg sammen litt nøytral olje, salt, pepper og akasiehonning og vender grønnsakene inn i blandingen. Fordel utover et stekebrett og stek ved 220 grader i 30-35 minutter. 

Endret av Arkana
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (21 minutter siden):

Enig med bacon på rosenkålen. Også godt med en liten skvis sitron og hakkede valnøtter hvis alle tåler det. 

Selv syns jeg en god saus,laget på kalkunkraften,er et must. 

Anonymkode: 5986b...a57

Oj, den rosenkålen hørtes utrolig god ut. Hvordan lager du den? Jeg har kun kokt/dampet rosenkål. Hvor lang tid tar det å steke? Steker du baconet først, og har i rosenkålen etterpå?

Anonymkode: fcb30...2c9

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg koker rosekålen litt først, og så har jeg den i stekepanna sammen med baconterninger når de begynner å bli brune.

Anonymkode: d6392...431

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig i den med glaserte grønnsaker. Her brukes agave eller lønnesirup, siden vi ikke liker honning. Generelt er det godt med ovnsbakte grønnsaker til som brokkoli, blomkål, gulrot, rødløk, rosenkål eller annet. 

En grønn salat med valnøtter og granateple synes jeg er godt til, og er i tillegg eller erstatning for waldorfsalat for allergikerne ved bordet. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Oj, den rosenkålen hørtes utrolig god ut. Hvordan lager du den? Jeg har kun kokt/dampet rosenkål. Hvor lang tid tar det å steke? Steker du baconet først, og har i rosenkålen etterpå?

Anonymkode: fcb30...2c9

Jeg steker bacon først,tar det ut av panna og steker rosenkålen i fettet evt litt smør hvis det trengs. Deler de største i to. Steker noen minutter,de bør ikke steke for lenge. Har på litt salt,pepper og en skvis med sitron,før baconet blandes inn igjen. Strø over nøtter til slutt. Har ikke nøyaktig oppskrift, bare smaker til underveis. 

Anonymkode: 5986b...a57

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Rosenkål med bacon og granateple, dadler med bacon og jeg må ha stuffing i kalkunen! Ellers har vi poteter, saus, waldorfsalat og honningglaserte gulrøtter. 

Anonymkode: 87104...997

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...