Tjukkis Skrevet 22 timer siden #1 Del Skrevet 22 timer siden Vi skal ha selskap i romjula, og tanken er å servere kalkun, med potet, rosenkål, waldorfsalat og slikt tradisjonelt tilbehør. Men er det noe annet som kan være veldig godt å servere til? Eller noen spennende vri på det tradisjonelle? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 22 timer siden #2 Del Skrevet 22 timer siden Vi pleier å ha honningbakt pastinakk og gulrot. Og rosenkålen må stekes (veldig gjerne med bacon), ikke kokes. 1 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2 timer siden #3 Del Skrevet 2 timer siden Arkana skrev (20 timer siden): Vi pleier å ha honningbakt pastinakk og gulrot. Og rosenkålen må stekes (veldig gjerne med bacon), ikke kokes. Det høres veldig godt ut, kan du dele oppskriften på de honningbakte grønnsakene? Rosenkål er godt både stekt og kokt, men er enig at stekt med bacon gir en ekstra spiss. Baconsurrede dadler er også godt som tilbehør, og i tillegg til vanlige poteter kan jeg også anbefale krokettpoteter eller pommes noisettes. De sistnevnte er i hvert fall i frysedisken. Anonymkode: b1cf9...cb7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1 time siden #4 Del Skrevet 1 time siden Enig med bacon på rosenkålen. Også godt med en liten skvis sitron og hakkede valnøtter hvis alle tåler det. Selv syns jeg en god saus,laget på kalkunkraften,er et must. Anonymkode: 5986b...a57 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1 time siden #5 Del Skrevet 1 time siden I tillegg til rosenkål har jeg to må ha: Ingefærpærer og aprikos. Min mor hermetiserte ingefærpærer før, og det er godt - jeg lager en enklere variant. Jeg bare koker opp en lake med fersk ingefær, sukker og vann, samt ørlite sitronsaft. Så tilsetter jeg båter av pærer og la de ligge minst et halvt døgn, gjerne over natten. Dette gir et et friskt og fruktig sting til.. I tillegg liker jeg aprikos til - kjøper tørkede aprikoser og legger disse i vann til de blir bløte, om de er veldig harde i utgagspunktet, gjerne også et oppkok. Tranebær er også godt til - eventuelt rognebærgele eller annen frisk gele. Selv synes jeg waldorfsalat er malplassert sammen med saus og poteter. Den passer best alene eller sammen med kaldmat, etter min mening. Poteter er forresten best stekt, synes jeg. Anonymkode: 4bee4...98e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eneri Skrevet 1 time siden #6 Del Skrevet 1 time siden Vi pleier å ha rødkål, brokkoliblanding, Waldorf og kokte epleskiver+svisker. Koker bare såvidt opp så epleskivene blir møre og sviskene myke. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1 time siden #7 Del Skrevet 1 time siden Syltet gresskar! Anonymkode: 35028...39b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1 time siden #8 Del Skrevet 1 time siden Stuffing; champiniong, bacon, persille, snøfrisk, og biter av loff. Kalkunsaus kokt på innmat, som har putret lenge med aromater. Rød rosenkål med honning og chili. Hasselbackpoteter med urter og parmasan Tranebærchutney Anonymkode: ddd43...63b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1 time siden #9 Del Skrevet 1 time siden Sopp. Anonymkode: 489a8...aa2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 1 time siden #10 Del Skrevet 1 time siden (endret) AnonymBruker skrev (23 minutter siden): Det høres veldig godt ut, kan du dele oppskriften på de honningbakte grønnsakene? Rosenkål er godt både stekt og kokt, men er enig at stekt med bacon gir en ekstra spiss. Baconsurrede dadler er også godt som tilbehør, og i tillegg til vanlige poteter kan jeg også anbefale krokettpoteter eller pommes noisettes. De sistnevnte er i hvert fall i frysedisken. Anonymkode: b1cf9...cb7 Jeg bruker ikke noen spesiell oppskrift. Jeg skreller grønnsakene og deler dem i fire på langs. Så blander jeg sammen litt nøytral olje, salt, pepper og akasiehonning og vender grønnsakene inn i blandingen. Fordel utover et stekebrett og stek ved 220 grader i 30-35 minutter. Endret 1 time siden av Arkana Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1 time siden #11 Del Skrevet 1 time siden AnonymBruker skrev (21 minutter siden): Enig med bacon på rosenkålen. Også godt med en liten skvis sitron og hakkede valnøtter hvis alle tåler det. Selv syns jeg en god saus,laget på kalkunkraften,er et must. Anonymkode: 5986b...a57 Oj, den rosenkålen hørtes utrolig god ut. Hvordan lager du den? Jeg har kun kokt/dampet rosenkål. Hvor lang tid tar det å steke? Steker du baconet først, og har i rosenkålen etterpå? Anonymkode: fcb30...2c9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1 time siden #12 Del Skrevet 1 time siden Jeg koker rosekålen litt først, og så har jeg den i stekepanna sammen med baconterninger når de begynner å bli brune. Anonymkode: d6392...431 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Daisy-love Skrevet 56 minutter siden #13 Del Skrevet 56 minutter siden Enig i den med glaserte grønnsaker. Her brukes agave eller lønnesirup, siden vi ikke liker honning. Generelt er det godt med ovnsbakte grønnsaker til som brokkoli, blomkål, gulrot, rødløk, rosenkål eller annet. En grønn salat med valnøtter og granateple synes jeg er godt til, og er i tillegg eller erstatning for waldorfsalat for allergikerne ved bordet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå