jegerrinne Skrevet fredag kl 20:20 #61 Del Skrevet fredag kl 20:20 Vi pleier å være 6 til bords nyttårsaften og steker altid 2 slike kalkunbryst, ofte 1.2 til 1.4 kg pr stk Og da er det litt opp og ned om det er noe igjen. Har og medisterpølser, grønsaker,potet ,saus og surkål til. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet fredag kl 20:22 #62 Del Skrevet fredag kl 20:22 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): 1250 kg, 1,2 tonn, holder vel til 6000 personer. Stort selskap, det. Anonymkode: 27fe8...fbd 1,250 kg = 1250 g. Fjerdeklassematte. Anonymkode: 28bd1...940 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Godtgjores Skrevet fredag kl 20:22 #63 Del Skrevet fredag kl 20:22 AnonymBruker skrev (På 10.12.2024 den 23.54): I dag kjøpte jeg nyttårsmiddagen, og siden jeg ikke vet om vi blir to eller fem personer så kjøpte jeg ikke en hel kalkun, men en pakke med kalkunfiletér på 1,250 kg. Filétene er frosne og er en drøy cm tykke. Hvordan tilbereder jeg filétene slik at de ikke blir tørre, og hvor mange kan spise seg mette? Stemmer det at man skal beregne 200 gram kalkunkjøtt pr person? Anonymkode: 92087...382 400 gram er bedre, 200 er som en liten biff bare 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Djungelvrål Skrevet fredag kl 20:28 #64 Del Skrevet fredag kl 20:28 Normale mennesker spiser ikke 1 kilo kjøtt alene i et selskap. Hadde mannen min gjort det hadde jeg skjemmes! Beregn 2-300 gr rent kjøtt pr pers. holder i massevis. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Djungelvrål Skrevet fredag kl 20:29 #65 Del Skrevet fredag kl 20:29 AnonymBruker skrev (På 11.12.2024 den 1.06): Mannen min spiser gjerne 600-800 gram kjøtt til ett måltid. Men han spiser ikke tilbehør og spiser 1-2 måltid i døgnet, der det ene er veldig lite, kanskje noen osteskiver e.l. Han trener mye og har lav fettprosent. Det er ikke en spiseforstyrrelse, men bevisst for å fungere best mulig fysisk. Anonymkode: 7778a...6e8 Og det gjør han i selskap også? Du burde si fra til han at slikt er frekt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet fredag kl 20:31 #66 Del Skrevet fredag kl 20:31 Holder nok knapt akkurat. Kjør på med ekstra mye tilbehør og fet saus. Og dessert man kan spise seg kvalm på og kaker til kaffen. Anonymkode: b69d8...2f2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet lørdag kl 10:07 #67 Del Skrevet lørdag kl 10:07 jegerrinne skrev (13 timer siden): Vi pleier å være 6 til bords nyttårsaften og steker altid 2 slike kalkunbryst, ofte 1.2 til 1.4 kg pr stk Og da er det litt opp og ned om det er noe igjen. Har og medisterpølser, grønsaker,potet ,saus og surkål til. Passer det med medisterkaker til kalkun? Ts Anonymkode: 92087...382 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jegerrinne Skrevet lørdag kl 12:01 #68 Del Skrevet lørdag kl 12:01 AnonymBruker skrev (1 time siden): Passer det med medisterkaker til kalkun? Ts Anonymkode: 92087...382 Er det jeg har vokst opp med. Da grove medisterkaker 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet lørdag kl 12:08 #69 Del Skrevet lørdag kl 12:08 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Passer det med medisterkaker til kalkun? Ts Anonymkode: 92087...382 Nei Anonymkode: 08030...991 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet lørdag kl 12:09 #70 Del Skrevet lørdag kl 12:09 AnonymBruker skrev (På 10.12.2024 den 23.34): Det er enda ingen som har blitt overvektige av å spise kjøtt. Har stort proteinbehov på grunn av trening. Anonymkode: 47836...2ae Jo, men du forventer ikke 1kg kjøtt på tallerkenen når du er bedt bort som gjest i middag. 🙄 Har du spesielle vaner så får du spise før du drar eller ta med deg eget. Anonymkode: 65efb...824 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Perine Skrevet lørdag kl 13:19 #71 Del Skrevet lørdag kl 13:19 Her er en veiledende porsjonsberegning for forskjellig typer julemat. Kan være til hjelp. Selv lager jeg ofte håpløst mye mat hvis vi inviterer gjester, men det er gammel vane. Det kommer selvsagt an på hva det er, tilbehør og hvor mange retter. Det burde være en selvfølge at gjester også har antenner og vet hvordan de skal forsyne seg. Det vet jeg at noen mangler. Porsjonsberegning av julemat og tilbehør | Meny.no 1 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Djungelvrål Skrevet lørdag kl 14:51 #72 Del Skrevet lørdag kl 14:51 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Jo, men du forventer ikke 1kg kjøtt på tallerkenen når du er bedt bort som gjest i middag. 🙄 Har du spesielle vaner så får du spise før du drar eller ta med deg eget. Anonymkode: 65efb...824 Nei, normalt sett spiser man ikke kjøtt for 5 mennesker om man er bedt bort. La andre sitte uten mat fordi 1 person "trenger" så mye pga trening. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet lørdag kl 15:05 #73 Del Skrevet lørdag kl 15:05 Denne tråden sjokkerer meg. Trodde jeg og mannen var ganske storspiste (sammenliknet med en del andre vi kjenner iallfall andre kvinner spiser vi store porsjoner mat synes jeg) men vi deler nå en pakke med 2 kyllingfileter (425gram til sammen) uten problemer. Og har vi 400g kjøttdeig til spaghetti, taco osv spiser vi aldri opp. Sjukt at folk mener 3-400g kjøtt per person er vanlig spesielt i selskap hvor man gjerne også spiser tilbehør + drikker litt og skal kanskje ha dessert og/eller kaker også 🤯 (Og ikke minst bør oppføre seg litt høflig og ikke gafle i seg halve middagen som var beregnet på 5 personer) Anonymkode: 3cadc...eab 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 10:25 #74 Del Skrevet i går, 10:25 AnonymBruker skrev (På 14.12.2024 den 11.07): Passer det med medisterkaker til kalkun? Ts Anonymkode: 92087...382 Jeg har aldri smakt det sammen med kalkun, men ser jo flere her i tråden har det eller medisterpølser til kalkun. Det går også an å lage stuffing i form som et tilbehør, som for eksempel denne https://www.prior.no/oppskrifter/stuffing-i-form eller lignende. Du skriver ikke noe om alder på gjestene, men det vil jo også ha litt å si for hva slags tilbehør man velger. Barn vil kanskje være like fornøyd med medisterkaker som kalkun. Anonymkode: d7854...0be 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå