Gå til innhold

hva kan bruke istedenfor smør?


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Hei jeg lurer på om det er noen her som vet hva man kan bruke istedenfor smør i julekjeks? Og som er sunnere!

Endret av Anonym1204
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Margarin

Anonymkode: bceaa...c57

  • Liker 1
Skrevet

Smør er naturlig og dermed sunnest, margarin er kjemisk fremstilt og bare pushes som sunnere da det inneholder mindre fett. Om dyr og insekter nekter å spise margarin så tenker jeg at de vet noe som kostholdsekspertene ikke gjør.

Helt ærlig skal du bake julebakst så gå all-in. Bruk ekte råvarer. Nyt hver bit, og spis heller mindre mengder om du vil være sunnere...

Anonymkode: 7014d...13f

  • Liker 8
  • Nyttig 18
Skrevet

Vet enkelte bruker kokosolje, for eksempel fra Cocosa eller Helios. Er jo delte meninger om dette her, og kokosolje er også mettet fett, så du får vurdere selv om det er et alternativ for deg. Finnes i hvert fall i både jomfru med masse kokossmak og varmebehandlet og da med nøytral smak. 

Skrevet

Hæ? Det er nå vel ikke smøret som gjør julekjeksene usunne? Hadde vært mer bekymret for sukkeret og hvetemelet (karbohydratene) som gir deg en blodsukkerstigning, frigjøring av fettlagringshormonet insulin som kommer og dytter sukkeret inn i cellene dine, for og så dermed sender deg mot et fall i blodsukker, som gjør at du på nytt spiser noe med sukker og karbohydrater for å øke blodsukkeret igjen. Og så er det smøret du er bekymret for gjør kjeksene dine usunne? 

Anonymkode: 6f5fc...f2e

  • Liker 3
  • Nyttig 10
Skrevet
AnonymBruker skrev (19 timer siden):

Hæ? Det er nå vel ikke smøret som gjør julekjeksene usunne? Hadde vært mer bekymret for sukkeret og hvetemelet (karbohydratene) som gir deg en blodsukkerstigning, frigjøring av fettlagringshormonet insulin som kommer og dytter sukkeret inn i cellene dine, for og så dermed sender deg mot et fall i blodsukker, som gjør at du på nytt spiser noe med sukker og karbohydrater for å øke blodsukkeret igjen. Og så er det smøret du er bekymret for gjør kjeksene dine usunne? 

Anonymkode: 6f5fc...f2e

Nei eg bruker grovt mel og sukrin

Skrevet
AnonymBruker skrev (På 3.12.2024 den 18.13):

Margarin

Anonymkode: bceaa...c57

margarin er da overhodet ikke sunnere enn smør!

Anonymkode: 18e8f...b68

  • Liker 1
  • Nyttig 13
Skrevet

Hvorfor ikke smør? Alternativ er jo margarin, men det er et mer bearbeidet produkt, og ikke sunnere 

Anonymkode: ffaf4...c23

  • Liker 1
  • Nyttig 7
Skrevet

Smør er det sunneste ❤️

Anonymkode: dd1de...a01

  • Nyttig 10
Skrevet

*hva kan jeg bruke eller *hva kan man bruke. Ikke «hva kan bruke».

ikke gidd å lage «sunne» julekaker. Bare spis noen og gå videre med livet

Anonymkode: a7556...164

  • Nyttig 1
Skrevet

Rømme…?

Anonymkode: c86b7...f70

  • Liker 1
Skrevet
Anonym1204 skrev (7 minutter siden):

Nei eg bruker grovt mel og sukrin

Sukrin er heller ikke spesielt sunt for tarmfloraen. Vil du ikke ha smør for all del bak uten, men test da ut å bake på andre måter, som å bruke yoghurt o.l. Istedenfor ultraprosessert margarin og andre etterligninger.

Anonymkode: 14243...376

  • Nyttig 8
Skrevet
Anonym1204 skrev (46 minutter siden):

Nei eg bruker grovt mel og sukrin

Grovt mel er mer usunt enn fint mel faktisk... Det er mye antinæringsstoffer i skallet som man fjerner når man lager fint mel. Dessuten må disse julekakene med grovt mel smake helt forjævlig?

Og sukrin er ikke så bra for tarmen som en annen AB sier.

Anonymkode: 399d7...dc9

  • Liker 1
  • Nyttig 7
Skrevet
AnonymBruker skrev (52 minutter siden):

margarin er da overhodet ikke sunnere enn smør!

Anonymkode: 18e8f...b68

Nei, men det er et alternativ som fungerer. Mannen liker ikke smørsmaken på julebaksten + at småkaker blir lettere harske av smør. Derfor bruker vi mest margarin.

Anonymkode: 4f04a...6d4

Skrevet

Litt av noen julekaker… Grovt mel, sukrin og margarin. Må smake høgg. Og så lurer man kanskje seg selv til å tro at disse er bare å lange innpå med fordi de er «sunne». Bak for guds skyld vanlige småkaker, og nyt en liten kjeks i ny og ne. Man skal ikke ha sånne type matvarer i store mengder uansett. Det er litt det som er feil i dagens samfunn, folk skal spise så store mengder av alt. 

Anonymkode: 6f5fc...f2e

  • Liker 11
Skrevet

Kokosmakroner er uten smør, og lette å lage Kokosmakroner | Det søte liv  Nok av kalorier i dem da, men ikke det verste man kan spise heller.

Alt av kjeks og småkaker som skal kjevles, inneholder vanligvis mye smør.  

 

Skrevet
Anonym1204 skrev (På 3.12.2024 den 18.12):

Hei jeg lurer på om det er noen her som vet hva man kan bruke istedenfor smør i julekjeks? Og som er sunnere!

Du kan bruke margarin som er egnet til baking. 
Soft Flora er helt grei.

Anonymkode: 87707...68c

  • Liker 1
Skrevet

Grovt mel, sukrin, og ikke engang smør...? Slutt å kalle det du lager julekaker. Lag normale kaker også trenger du ikke nå bunnen av kakeboksen første kvelden liksom... 

Anonymkode: 1f3f1...39f

  • Liker 9
  • Nyttig 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (21 timer siden):

margarin er da overhodet ikke sunnere enn smør!

Anonymkode: 18e8f...b68

https://www.klikk.no/helse/kosthold/tester/test-av-smor-og-margarin-7057334
 

Der var du igjen, ja. Der er langt mer mettet og usunt fett i smør enn i margarin. Der er og langt flere kalorier. Ha er sunnest mener du? Fortsatt smør? Ja, da må du ta og oppdatere deg til 2024.

Anonymkode: 87707...68c

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...