Gå til innhold

hva kan bruke istedenfor smør?


Anonym1204

Anbefalte innlegg

Hei jeg lurer på om det er noen her som vet hva man kan bruke istedenfor smør i julekjeks? Og som er sunnere!

Endret av Anonym1204
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Smør er naturlig og dermed sunnest, margarin er kjemisk fremstilt og bare pushes som sunnere da det inneholder mindre fett. Om dyr og insekter nekter å spise margarin så tenker jeg at de vet noe som kostholdsekspertene ikke gjør.

Helt ærlig skal du bake julebakst så gå all-in. Bruk ekte råvarer. Nyt hver bit, og spis heller mindre mengder om du vil være sunnere...

Anonymkode: 7014d...13f

  • Liker 8
  • Nyttig 18
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet enkelte bruker kokosolje, for eksempel fra Cocosa eller Helios. Er jo delte meninger om dette her, og kokosolje er også mettet fett, så du får vurdere selv om det er et alternativ for deg. Finnes i hvert fall i både jomfru med masse kokossmak og varmebehandlet og da med nøytral smak. 

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hæ? Det er nå vel ikke smøret som gjør julekjeksene usunne? Hadde vært mer bekymret for sukkeret og hvetemelet (karbohydratene) som gir deg en blodsukkerstigning, frigjøring av fettlagringshormonet insulin som kommer og dytter sukkeret inn i cellene dine, for og så dermed sender deg mot et fall i blodsukker, som gjør at du på nytt spiser noe med sukker og karbohydrater for å øke blodsukkeret igjen. Og så er det smøret du er bekymret for gjør kjeksene dine usunne? 

Anonymkode: 6f5fc...f2e

  • Liker 3
  • Nyttig 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  AnonymBruker skrev (På 5.12.2024 den 19.33):

Hæ? Det er nå vel ikke smøret som gjør julekjeksene usunne? Hadde vært mer bekymret for sukkeret og hvetemelet (karbohydratene) som gir deg en blodsukkerstigning, frigjøring av fettlagringshormonet insulin som kommer og dytter sukkeret inn i cellene dine, for og så dermed sender deg mot et fall i blodsukker, som gjør at du på nytt spiser noe med sukker og karbohydrater for å øke blodsukkeret igjen. Og så er det smøret du er bekymret for gjør kjeksene dine usunne? 

Anonymkode: 6f5fc...f2e

Ekspander  

Nei eg bruker grovt mel og sukrin

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

  AnonymBruker skrev (På 3.12.2024 den 17.13):

Margarin

Anonymkode: bceaa...c57

Ekspander  

margarin er da overhodet ikke sunnere enn smør!

Anonymkode: 18e8f...b68

  • Liker 1
  • Nyttig 13
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor ikke smør? Alternativ er jo margarin, men det er et mer bearbeidet produkt, og ikke sunnere 

Anonymkode: ffaf4...c23

  • Liker 1
  • Nyttig 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

*hva kan jeg bruke eller *hva kan man bruke. Ikke «hva kan bruke».

ikke gidd å lage «sunne» julekaker. Bare spis noen og gå videre med livet

Anonymkode: a7556...164

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  Anonym1204 skrev (På 6.12.2024 den 15.27):

Nei eg bruker grovt mel og sukrin

Ekspander  

Sukrin er heller ikke spesielt sunt for tarmfloraen. Vil du ikke ha smør for all del bak uten, men test da ut å bake på andre måter, som å bruke yoghurt o.l. Istedenfor ultraprosessert margarin og andre etterligninger.

Anonymkode: 14243...376

  • Nyttig 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  Anonym1204 skrev (På 6.12.2024 den 15.27):

Nei eg bruker grovt mel og sukrin

Ekspander  

Grovt mel er mer usunt enn fint mel faktisk... Det er mye antinæringsstoffer i skallet som man fjerner når man lager fint mel. Dessuten må disse julekakene med grovt mel smake helt forjævlig?

Og sukrin er ikke så bra for tarmen som en annen AB sier.

Anonymkode: 399d7...dc9

  • Liker 1
  • Nyttig 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

  AnonymBruker skrev (På 6.12.2024 den 15.29):

margarin er da overhodet ikke sunnere enn smør!

Anonymkode: 18e8f...b68

Ekspander  

Nei, men det er et alternativ som fungerer. Mannen liker ikke smørsmaken på julebaksten + at småkaker blir lettere harske av smør. Derfor bruker vi mest margarin.

Anonymkode: 4f04a...6d4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt av noen julekaker… Grovt mel, sukrin og margarin. Må smake høgg. Og så lurer man kanskje seg selv til å tro at disse er bare å lange innpå med fordi de er «sunne». Bak for guds skyld vanlige småkaker, og nyt en liten kjeks i ny og ne. Man skal ikke ha sånne type matvarer i store mengder uansett. Det er litt det som er feil i dagens samfunn, folk skal spise så store mengder av alt. 

Anonymkode: 6f5fc...f2e

  • Liker 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
  Anonym1204 skrev (På 3.12.2024 den 17.12):

Hei jeg lurer på om det er noen her som vet hva man kan bruke istedenfor smør i julekjeks? Og som er sunnere!

Ekspander  

Du kan bruke margarin som er egnet til baking. 
Soft Flora er helt grei.

Anonymkode: 87707...68c

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grovt mel, sukrin, og ikke engang smør...? Slutt å kalle det du lager julekaker. Lag normale kaker også trenger du ikke nå bunnen av kakeboksen første kvelden liksom... 

Anonymkode: 1f3f1...39f

  • Liker 9
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  AnonymBruker skrev (På 6.12.2024 den 15.29):

margarin er da overhodet ikke sunnere enn smør!

Anonymkode: 18e8f...b68

Ekspander  

https://www.klikk.no/helse/kosthold/tester/test-av-smor-og-margarin-7057334
 

Der var du igjen, ja. Der er langt mer mettet og usunt fett i smør enn i margarin. Der er og langt flere kalorier. Ha er sunnest mener du? Fortsatt smør? Ja, da må du ta og oppdatere deg til 2024.

Anonymkode: 87707...68c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...